Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@terezita nádherné látky-poradíš ako treba nastaviť stroj aby mi urobil takéto vlnkaté olemovanie? a robí sa to pred zošitím bokov, či až na konci?
ja už sa asi aj rozrevem, stále som ten svoj OL nenaštartovala, deti majú hrozné obdobie, jeden zaspáva o 23.00 a visí na mne celú noc, staršia sa rozhodla vstávať pred piatou ráno, muž v robote od rána do noci, jedinú záchranu vidím o dva týždne, to staršiu posielam na týždeň na prázdniny, tak hádam pri ceckovi niečo urobím
@blondy12 o vkládačky vůbec nejde, protože můžeš vycpávat čímkoli od froté ručníků po žínky z Ikea - prostě cokoliv co saje a v ideálním případě dobře schne. Potřeba je mít dostatek dobrých svrchních kalhotek či kapsovek 😉 nemám s těmito zkušenost, šila jsem si víceméně všechny sama - spíš se zeptej na diskuzi látkové plenky, protože tady si asi většina z nás sama šila než kupovala - tam spíš najdeš někoho se zkušeností 😉
Možná to tady v diskusi někde je, ale přeci jen 2000 stránek je na pročítání trochu moc, tak se chci zeptat, kde kupujete látky?
Mám jednu rychlou otázku - necháváte vysrážet vatelín?
Milá děvčata. Snažím se o jednoduchou bundičku na prcka, zatím studuju návod... Šiju z Ottobre 1/2011. Je mi jasné, že kus č. 6 bude na olemování kapuce, ale není mi jasné, proč je na jedné straně zaoblený a na druhé straně už ne. 🙂 Můžete mi to prosím prosím prosím někdo objasnit? 😀 V anglických návodech se jakž takž vyznám, ale tomuhle nerozumím B-)
prosím radu..... šijem z berušky tuniku z ottobre.... poradte, akou farbou olemovať, malá parádnica má hnedé oči..... žltou alebo jablčkovou zelenou? kontrast chcem v každom prípade.... nechcem bielou alebo červenou, aby to nebolo fádne
@ucitelka70 tak třeba žlutou?
@terezita Máme se dobře,utíká to hrozně rychle, Karlička už je taky veliká slečna, první rok školky úspěšně za námi a po prázdninách půjde do nové, naštěstí je taková adaptabilní tak to snad bude OK, ale po některých dětech se jí asi stýskat bude....teď se těší na miminko tak jsem zvědavá jak dlouho jí to vydrží🙂 Hledám nějaké tipy kde nakoupit pěkné látky a najdu tady tebe😀
@elentari ja som takú mikinu šila, priblíž si foto. je to pekne vidieť ako to má vyzerať 😉 https://www.modrykonik.sk/forum/zakladna-vybava-pre-babatko/sijeme-latkove-plienky-vlozky-vlniaky-bio-oblecko-ako-sa-vam-dari/
@blondy12 PUL-ka ta vyjde cca 2,60-3,60 podla toho ci jednofarebna alebo potlac. k tomu vnutorna stay dry vrstva bud suedecloth alebo microfleece cca 1,50 + nejaka ta guma a suchac alebo patentky.. je to rucna praca a nekupujes latku na kvanta ako cinsky shop, takze ten material ta len vyjde na 5-6 eur.. a k tomu ta robota..
Kupis na: detivbavlnke.sk, sijemdetem.cz, handricky.eu
inak na kapsovky je kopec strihov na nete - aj v slovencine, cestine .. daj si do googlu strih na kapsovu plienku
okrem ineho kopec kociek, co sem pise ma vlastne blogy, tiez su tam plienky a strihy..
Ak este spomenieme tie plienky z e-bayu.. su lacne, asi 50% bab si pochvaluje, dalsich 50% sa stazuje ze premokaju..
problem je, ze pri takychto lacnasoch cinanci pouziju hocijaky pul, casom sa moze polyuretanova vrstva odlaminovat a pretekaju okolo noziciek, prip. aj inde.. ale nemusia. je to 50/50.
ked uz kupit lacnu a dobru kapsovku tak trebars slovensku bambi roxy
@ucitelka70 hlasuju pro zelenou

@petkasv pekne namichane! hihi, ja mivam s klucicima trikama uplne stejny problem.. 😀 klucicich latek tu mam minimum a taky musim vzdycky varit z vody.. 😀
hazu jednu nocni rychlovku, nemohla jsem usnout, tak jsem kolem druhe v noci sila triko.. 😅
a jeste jedno ufo, konecne po roce jsem nasila pas a sukynka je hotova. jen mi z ni mezitim em. stihla vyrust 🙂