Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Tak zas můžu něco vložit 🙂, další sukně, které máme s Madlenkou stejné, sice trochu onfantilní, ale aspoň mi to zvedá náladu 😀. A pak jedny kaťata, co vypadaly na obrázku pěkně, ale v kombinaci s tou růžovou vypadají divně (na vyzkoušení střihu jsem rozstříhala noční košili snad ještě po mojí babičce 😀) a Madla v nich vypadá jak v podvlíkačkách 😒
@zojec mě zase @zikie naučila stehovat, pokaždý když lemuju tak si to předem ručně nastehuju...tak se radši lemování vyhýbám jak jen to jde
@martulinecek střih je z ottobre http://www.ottobredesign.com/lehdet_js/2013_3/a... č.1
jen jsem z výše uvedených důvodů nelemovala proužkem na třetiny, ale udělala tunýlek pro gumičku a na rukávy přišila úplet jako náplet....
@zojec ja moc nelemuju, vetsinou proste do vystrihu prisivam napul prelozeny prouzek na OL. Kdyz uz chci lemovat, tak si ustrihnu dostatecne siroky prouzek a pripadny prebytek vzadu pak odstrihnu.
baby dakujem, a ked potrebujete olemovat tak, aby to bolo aj z druhej strany pekne? cize ne na tretiny ale na stvrtiny to podhnut? tak ako bolo v linku od ucitelky? lebo tak stale vybocujem z pruzku na druhej strane 😠
@zojec to jsem delala jednou na kapuce, proste jsem si ten prouzek rovnala pri siti (nebavi mne to zazehlovat a stejne by mi to asi nedrzelo) a sila jsem proste podle tech voditek na stehove desce. Proste co nejpresneji :D.
@zojec to jsem šila taky jednou a měla jsem to velice škaredé, tak jsem to pak udělala tak, že jsem ten proužek složený na čtvrtiny nejprve přišila ke kapuci na OL, pak jsem ho v jedné čtvrtině přišila ke vniřku kapuce a potom jsem ho přeložila o něco dále než byl přišitý vevnitř a shora ( zevně) přišila. Horní nit jsem měla v barvě lemu a spodní nit v barvě podšívky kapuce, takže to nebylo vidět.Nevím zda je to popsané k pochopení, když tak se ptej
žienky, pripravujem práve šilt do kapucne do softky, ronar sa nažehluje pred zošívaním? alebo zošijem dva diely šiltu a potom nažehlím ronar?
@bordino krásne šaty, prekrásna farba
Prosím holky, mám šít dámskou kravatu, nevíte, kde bych našla střih?? Děkuji 😉
@ucitelka70 ahoj. Ono je to jedno v podstate. Ako ti to lepsie vyhovuje. Hlavne ide o to, aby si to prikryla papierom na pecenie alebo inou handrou. Tak sa ti neposkodi latka so vzorom. Samozrejme sa nedava zehlicka priamo na vystuz. Stane sa, ze sa dlhsie podrzi zehlicka a je tam flak potom. Asi jednoduchsie je prizehlit a potom zosivat. Aspon mas istotu, ze sa nespravi ten flak. Odskusane je oboje a ide to🙂
@bubulakovo bute to na softku, tak opatrne budem veru žehliť, lebo ani soft nemá veľmi rád žehličku.... a štepovať chcem šilt, a to už asi po žehlení tiež, však?
@ucitelka70 ronar je tak tlustý, že nevadí ani když se žehlí přímo po výztuze z rubové strany... ozkoušeno a vše ok 🙂
@kamishek nebude veľmi hrebé do šiltu kapucne? či mám radšej dať na oba šilty vlizelín?
já ještě kšilt do kapuce nešila, tak nevím... ale on zase TAK hrubý nený, není to objemová výztuž, podle mě by mohl být ok... jen jsem tím chtěla poukázat na to, že je dost hrubý, aby se nespálilo lepidlo, když se žehlí přímo po rubu výztuhy 😉
@ucitelka70 no to uz neviem. Silt som este nerobila🙂 Ale ako vystuz bude dobry. Obyc. vlizelin by bol podla mna malo.
@kamishek super🙂 a ja sa furt natahujem cez latku
Holky, červené strojové jehly jsou vhodné na co? Na kůži?
@crawler Když chceš lemovat na čtvrtiny, jde to taky nejdřív objet na OL a pak prošít rovnostehem (asi je to to něco jak popisuje @sinala)- dáš látku naruby, přiložíš proužek v šířce na čtvrtiny ke kraji, objedeš na OL (šířka stehu na největší - šířka stehu=šířka lemování), pak otočíš na správnou stranu (=lícovou, já s tím mám trošku problém, takže názvosloví pro mně 🙂 ) a zbytek proužku zahneš napůl (nebo na šířku, jakou chceš - podle toho, kde chceš, aby se ti šev protnul s přehnutím dole, jestli na nebo až za ním - třeba když tam máš všitou vevnitř gumičku a chceš ji minout apod.) a prošiješ z lícu rovnostehem.
Kdyžtak o víkendu nafotím, kdyby to nebylo jasné... 🙂
Tak jsem dneska celý den šila na terase. Bylo nádherných 24 stupňů. Relax ideální. A pokračuju. Teď se pustím ještě do vyšívání 😀 .

@zojec mnsa osvedčilo prestehovanie... a ked sa mi na niektorých miestach nepáči na rube - že ujde, tak to napravím ešte stehovkou...