icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

lip72
26. júl 2013

@caramilla ty brďo 😲 tak toto je nádhera, radost pohledět 😉

caramilla
26. júl 2013

@lip72 to teda jo a s tou hadicí, no super🙂 Fakt krásná fotka, autentická 😉 Za pochvalu díky, snažila jsem se, takový sukňový maraton, sestra mi jede na celé prázdniny už pryč a byla to poslední možnost něco nafotit s hezkou modelkou 😎

lip72
26. júl 2013

@caramilla kdyby jen s modelkou, ale ty látky....to je něco 🙂 Kde jste je sehnala???

lip72
26. júl 2013

@lip72 to budete bez sestry jak bez ruky, ale z Vás je také pěkná modelka 😵

abigail1
26. júl 2013

@caramilla sukně jsou fakt báječný, fotky taky. A modelce to moc sluší. Taky si konečně budu muset nějakou sukni ušít.

caramilla
26. júl 2013

@lip72 všude možně různě. Něco je přímo z USA a tak 😎 Vybrat ty správné látky na správné věci je celkem těžké a chce to zkušenost a cit, občas se taky seknu, ale většinou z toho pak vymyslím něco jiného 😀 Výběr látek mě zabere fakt hrozně moc času a přemýšlení a vymýšlení, ono to pak vypadá na fotce jednoduše jako "prd ho", ale co za tím je práce před tím, než ta látka vůbec přijde domů, to nikdo nevidí 😕 Já bohužel nejsem tak fotogenická a přirozená jako ségra, ale taky je to o cviku, ze začátku měla křečovité pózy a teď co fotka, to přirozený krásný výraz. 😵

lip72
26. júl 2013

@caramilla no s látkama to opravdu není jednoduché, člověk by chtěl mít každou, ale to nejde.....už se těším na tu Vaši co mám objednanou 🙂

petkasv
26. júl 2013

@caramilla ježiiiiššššššššššššššššš to je nádhera 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵

abigail1
26. júl 2013

@caramilla Car, kdybych na to měla (jako že na to nemám), objednala bych si u Tebe každou druhou sukni. A ty modré šaty, ty jsou krásný!!

schnek
26. júl 2013

@caramilla krása pohledět 🙂

holky, nechtěla byste některánstřih na kučičí košili? tenhle

http://www.burda-strihy.cz/virtuemart/strihy-bu...

jednu velikost jsem si obkreslila a nevyužiju, je to spíš na hubeňoury. Třeba výměnou za nějaký jiný střih nebo tak něco 😉

bubulakovo
26. júl 2013

@caramilla nemam slov... Nadhera🙂

dahlia23
26. júl 2013

baby, ja len že mám na predaj tréningové nohavičky, 2 BL 1 IV, cena od 2 do 5 eur, sú aj na bazáre

dahlia23
26. júl 2013

@caramilla krása

loocie_h
26. júl 2013

Do té doby, než vložila fotky Caramilla jsem na sebe byla pyšná 😀

anastazieb
26. júl 2013

@caramilla nádhera!!!! Nemám maxi sukně ani šaty ráda, ale ty modré jsou nádherné!!!

abigail1
26. júl 2013

@loocie_h já myslím, že stále na sebe můžeš být pyšná 🙂

caramilla
26. júl 2013

@loocie_h prosím tě, vždyť to máš krásné, buď pyšná, tak super bundu jen tak někdo neušije 😉 Kdo může za to, že nedělají superšusťák ala Kaffe Fassett celý barevný a s ornamentama? 😠

petkasv
26. júl 2013

@caramilla ta třetí fotka fakt nemá chybu, je naprosto dokonalá, musí se objevit v top výběru 😵 😵 😵

crawler
26. júl 2013

@caramilla ách óch...je to nádhera 😵 nejvíc se mi líbí ty s kanýrem u dolního lemu a ta modrofialková látka - to je kafe faset? mě by se líbila na sáčko pro Lindu...😵 1. jsem šila z heirloom od amy butler a taková pestrá látka vypadá fakt super...kdybych to už uměla, tak bych takové pestré sáčko ušila i sobě, ale obávám se, že bych ještě nedala takový přesně padnoucí střih...

caramilla
26. júl 2013

@crawler kterou přesně myslíš? 😎 Modrofialkových tam je víc 😉
@petkasv Jo, taky jsem nadšená ze sukně i fotky. To byla úplně první fotka, kterou jsem ten den udělala a lítala jsem tam nadšeně, že to je super fotka 😀 😀 😀

bulinka
26. júl 2013

@loocie_h bunda je úžasná 🙂, goratex tu mám taky, ale nějak nemůžu najít pěkný střih na dámskou bundu a sešit ze školy se střihama my šlohnuli zloději ze sklepa 😠

petkasv
26. júl 2013

@caramilla naprosto to chápu, fakt je dokonalá 😀

crawler
26. júl 2013

@caramilla 2.fotka pod tou, jak sedí ségra na té zídce 🙂

bulinka
26. júl 2013

@schnek tak my jsme na praxi trénovali šití na overlocku, tak už nám to problém nedělalo. Vždycky ušít kousek, nedzvednout patku a pak zase kousek popošít. Trošku si s tím pohrát

kuna
26. júl 2013

@lip72 to je nadhera! Jsi fakt sikula.
@bordino ty umrcene deti znam, ale na tvych vytvorech to neni videt 🙂

@bulinka koukas dobre, je to placeny strih 😉
@loocie_h super! Ja jsem furt na dospelacke bundy lina 🙂
@caramilla modelka se vratila,tak ji hed zamestnavas, co? 😀 Saty jsou uzasne, mne se libi ty kratke tyrkysove.

macin73
26. júl 2013

@caramilla Jednoduše nemám slov... krásné látky, krásné výtvory, krásné modelky a super fotky!!! Nejvíc se mi líbí ty krátké modré šaty - hlavně střih, ale i ta látka, a pak teda ta modrá látka na dlouhých modrých šatech pod tím. Ta nemá chybu... já ji chci takyyyyy 🙂

crawler
26. júl 2013

tak já přispěju dnešníma počinama pro 2 holčiny tady z koníka:

polodupky z merina
a 2x novorozenecké svrchňáčky

caramilla
26. júl 2013

@bulinka nevim, proc, ale ti zlodeji me desne pobavili. Abys ty strihy nekde pak nenasla u nekoho na Fleru, strihy se kradou jak na bezicim pase, ze nekdo vykrade kvuli tomu i sklep, to jsem jeste neslysela 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Jinak vazne - strihy dospele na bundu jsou celkem dobre pry z Farbenmix a bude objednavka, kdyby nahodou... Sila jsem treba bundu podle burdy a to fakt neeeeee.

@kuna Ty kratke modre saty jsem sila vyslovene kvuli Paje, ona nesnasi dlouhe sukne a saty, vubec to nenosi a pritom ji to tak strasne slusi a vzdycky nadava, ze vsechno je dlouhe, tak jsem usila jedny saty kratke, aby mohla ukazat nohy, ale teda ma je samou jizvu a jak je opalena, tak je to strasne videt 😠

bulinka
26. júl 2013

@caramilla tak oni chudáci asi netušili co kradou 😀, měla jsem to v krabici od mixéru. Neměla jsem je doma kam dát, když jsem se přestěhovala k manželovi od rodičů.
Střihy z Burdy jsou opravdu občas za trest ☹, musí se dost upravovat. Tak to se asi k objednávce přidám. Snad ji neprošvihnu 🙂

kuna
27. júl 2013

@caramilla Paja je moje krevni skupina, ja taky dlouhe nerada. Mam po detech klokani kapsu, tak ukazuju nohy, ty mam ok (na rozdil od Paji, taje hezka cela) 😉