Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@katka82 vidím, že ti odpověděly holky za mě, já bych stejně asi odpověď nevěděla, já takové sukně nešiju🙂 Pokud to chceš tak nařasené, jak to má ta holka na Fleru, tak bych souhlasila s @ucitelka70 😉
maminky poraďte, objednala som si nosič na moju malú opičku a chcela by som si ušiť kapsu, aby mu nebolo zima. neviem ale aké materiály použiť, chcela by som to na jeseň a možno na zimu, dá sa vymyslieť niečo univerzálne? že by som ho napr. pod tenšiu kapsu lepšie obliekla v zime a na jeseň/jar by som ho mala ľahšie oblečeného? alebo treba na rôzne teploty rôzne kapsy? ako ste to riešili vy?
ahojte..dlho som tu nebola..manzel je teraz doma z tej Kanady tento mesiac..ale v nedelu odchadza zase...a az na 3 mesiace...co ma vobec netesi, nie len z toho dovodu ze budem zase sama...az do jesene...ale ze sa k sitiu zase nedostanema a doma mam tak krasne latky ☹ a ide jesen..treba novu kolekciu nasit :D :D
baby nemate niektora doma pruznu dzinsovinu (jeansovinu) ako uplet alebo co ja viem ako....na suknu..vdaka...
@komisakpd mali ju v produktservise - má ju aj monika na detivbavlnke, za dobrú cenu - úplet so vzhľadom rifloviny, nie elastická riflovina
@ucitelka70 rozmyslam ze by som skor chcela tenku riflovinu...lebo z tenkeho upletu sukna nebude...
@komisakpd ale by bola veru pekná sukna, ale skôr tak športovejšia... ja som objednávala riflovinu z mojelatky.cz, ale nie je elastická
@bambinecko Já mám dvě vrstvy flísu (ikea flísové deky, takže materiál za hubičku a krásně barvné) a byli jsme spokojení. Dobře se to šije, levný materiál, dvě vrstvy už i slušně neprofouknou a zvládnou i menší deštík či sněžní (když opravdu pršelo, měla jsem nad náma deštník) a nevypadá to vyloženě sportovně (takže to jde i do města k sukni a kabátu). Teplotně za mně taky tak akorát. Většinou jsme pod to oblíkali v zimě vlněné Babyidea longies, vlněné triko a dvojvrstvou mikinu s kapucí a na hlavu kukličku, na podzim triko a s nebo bez tenší mikče. Pokud by byly jó mrazy, můžeš dovnitř složit na zádička ještě třeba dečku.
Druhá verze, která dle mého stojí za to je softshlel a vpínací vnitřek z flísu nebo wellsoftu (taková ta umělá chlupatina, tu: http://www.batani.cz/batani/eshop/26-1-WELLSOFT) - to už je dražší a chce to vymakat to vpínání, je to už slušně funkční, ale zase soft vypadá spíš sportovně...
@ucitelka70 ved ja chcem sportovu..ale predpokladam ze z uletu je dost tenka alebo to ma aku gramaz ?
@caramilla krása a gratuluju!!! 😉
@maly_prcek
a aké deky z IKEA si použila? mám skúsenosť len s tou modrou Irmou a tá sa mi po 1. praní strašne zožmolkavila..našťastie to bol len vak na spanie, tak to nevadilo
Holky, mám dotaz - předepíráte PUL? Je to nutné? 😒 Jde mi o to jestli se potom při praní srazí, myslím si že ne, ale raději se ptám.

@elentari jo to je příjemný materiál on jen po vyprání když ho vytáhneš z pračky tak je prknenný pak uschne a je v pohodě po vyžehlení úplně 🙂