icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

petkasv
1. aug 2013

@caramilla krásný 😵

loocie_h
1. aug 2013

@crawler ahoj, doufám, že si tě nepletu 🙂 zrovna u nás zvonila pošťačka a donesla PUL sloníky a ufounky. Peníze ti přišly? Lucka

crawler
1. aug 2013

@loocie_h Luci ahoj🙂 pošta je rychlá - to je fajn 😉 jojo, penízky byly hned díky tomu, že to bylo v rámci banky, děkuji pěkně 🙂

crawler
1. aug 2013

@a_lexa nesrazí se, ale vyprala bych - třeba jen ve studené vodě a to kvůli prachu a špíně ze skladu - mě když se dostane do ruky, tak je laminace kolikrát fakt hodně zaprášená a já např. stříhám taky na zemi, takže kvůli tomuto bych ho vyprala a pak teprve děcku na zadek 😉

loocie_h
1. aug 2013

@crawler a taky je pošta ode dneška dražší :(, takže jsem ráda, že už to mám doma 😉

crawler
1. aug 2013

@loocie_h no jo, zdražuje se pořád ☹ ono to sice dělá pár korun, ale je to u všeho...co naděláme...😝

katka82
1. aug 2013

Ahojky 🙂
tak přidávám konečně počiny z minulého týdne 😉 pár věcí na zakázku a pak ty moje letní šatičky 🙂ale jsou trochu krátké 😅 nesmím se moc ohýbat 😀 😀

katka82
1. aug 2013

Jo a tady je ta sukně 😉 moc díky @loocie_h , @lillyzelvicka a hlavně @ucitelka70 jen se obávám že jí to bude velké 😅 bo ji obleču v poho i já 😔 takže počítám že do ní bude ještě nějaký zásah 😝 😀

komisakpd
1. aug 2013

@ucitelka70 dakujem

lip72
1. aug 2013

tak zase něco přidám 🙂 zelené montérky na zakázku, dneska začnu stříhat červené. Teda ty polodupky s čepičkama a to je vše???? Nějak mám toho málo našito 😕 ....

caramilla
1. aug 2013

@katka82 šatičky jsou brutálně sexy, super, že si to dovolíš, fandím ti, sluší ti 😎 A sukně se povedla, dobrej pajc 😀 😀 😀 😀 😀

caramilla
1. aug 2013

@lip72 ty prouhatý čepky jsou ze super látky, nemám ráda proužky, ale tyhle jsou fakt boží 😵

katka82
1. aug 2013

@lip72 ty monterky jsou fakt bomba 😵

caramilla
1. aug 2013

@a_lexa tak šiju i na panenky a to je horší 😀 Ale ty rukávky na koncích, to byl steh, posunout, steh ... 😀 Aplikace jsem právě dost ošulila, nestíhla jsem, v jednu jsme měli být v porodnici, tak jsem musela šít podle času 😖

katka82
1. aug 2013

@caramilla 😀 díky 😉 manža se už asi 3x zmínil že mi ty šaty fakt sluší 😉 😎 a to už je co říct 😀
@lip72 taky jsem si zrovna říkala že ty proužky jsou kráásný 😵

katka82
1. aug 2013

Jo a ty šatky jsou z bambusového úpletu co mi tu už několik mnoho měsíců ježel 😉 jen jsou mu trochu pozměnila barvičku 😀

lip72
1. aug 2013

@katka82 sukně je moc hezká 🙂 povedla se. Moc se mi líbí ty vlčí máky, chtěla jsem ji na dlouhou sukni a jak koukám, tak bude pěkná 😉

katka82
1. aug 2013

@lip72 jj máky jsou fakt moc pěkný 😵 a dlouhá sukně z toho bude taky super 😵 je teda jak je ta látka ještě tuhá tak jsem měla pocit že mam na sobě sukni z nějakého kroje když jsem ji zkoušela 😀 😀

lip72
1. aug 2013

@caramilla děkuji, moc se mi líbí ta rúžovo pruhovaná 🙂 na kluka moc nejde 😀 ale jsem ráda, že ji mám 🙂))

lip72
1. aug 2013

@katka82 takže dobře naškrobená 😀 😀 😀

katka82
1. aug 2013

@lip72 😀 😀 jj málem jsem si začla notovat Až já budu velká bude ze mě selka 😀 😀

aerin
1. aug 2013

Ahoj holky, jdu si zase pro radu, AKUTNI!😀 potrebuju vysit dirky pro popruhy do vlozky do cyklovoziku (nepodstatny sdeleni, ja vim) a maximalni dirka, kterou mi dovoluje takova ta patka na siti direk je mala, jde to nejak obejit, nebo mam tu diru fakt obsivat rucne? 😝 diky moc!!!

anastazieb
1. aug 2013

Tak taky přidám nějakou tvorbu, ale moc nových věcí teď nemám, pořád šiju to samý 😀

papajka7
1. aug 2013

@aerin normalne vysivaj dierku s patkou,a ked budes pri konci,tak zdvihni patku a pusun ju na zaciatok a mozes sit dalej,takto si mozes urcit akukolvek dlzku dierky 😉

saaralota
1. aug 2013

@aerin já jsem měla stejný problém a prostě jsem to šila s normální patkou, hustším cikcakem a jsem spokojená.

lip72
1. aug 2013

@aerin ahoj, dá se to obejít, když si nastavíš hustý a malý entl 😉 klasická patka na šití. Já tak šila dírky pořád 🙂 Zkus a pak napiš 🙂

loocie_h
1. aug 2013

@katka82 krásná sukně. Moc se mi líbí látka, prosím, kdes ji kupovala? Přesně něco takového jsem se snažila koupit dceři na šaty, ale nikde jsem nic nenašla. Mohla bys mi poslat odkaz?

caramilla
1. aug 2013

@aerin v dobách, kdy nebyly automatické dírkové patky, se šily dírky cikcakem😀
Konec díry š. 5 - 7mm na místě, pak jedeš po jedné straně dírky (namaluješ si čáru) cikcakem na malý posun a š. asi 3 mm nebo i méně, jak potřebuješ, pak zase zakončíš a pak jedeš zpět. Nakonec rozsřihneš a je to.
Některé stroje mají i režim tzv. ruční dírka a tam ti to tyto režimy cikcaku střídá, já to na svém historickém brotherovi měla a i teď to stroj taky má. Šij obyčejnou patkou.
Pochopila jsem dotaz nebo jsem zase mimo? 😀

caramilla
1. aug 2013

koukám, že než jsem se vysemenila, je tu 10 odpovědí, ale vidím, že jsem asi pochopila dotaz, hurá 😀

katka82
1. aug 2013

@loocie_h látka je z MMB 😉 http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=65586497&tab=0 a teda fakt fofr obchod 😉 hned jak jsem si ji objednala tak se mi pán ozval a do půlhoďky jsem to měla i zaplacené 😀velká spokojenost 🙂 moc doporučuju 😎