Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@loocie_h jo a ještě mají normálně krámek na netu 😉 http://www.metraz-latky-mirus.cz/ 🙂
tak diky holky🙂 jojo, mne slo prave o to, jestli to teda na tom stroji jde udelat i po staru, kdyz je tak "vymakanej" 😀
nakonec jsem to udelala jak mi poradil po telefonu muj drahy manzel....usila jsem dve za sebou a prorizla skrz 😀 😀 😀
@anastazieb hojky krásné tričko ti dinosauři odkud máš látku ? děkuju
@crawler kufr luxusní 😵 😵 😵 😵 hele ale než to někam odkoluješ, doporučuju tvrdou zátěž s opravdu nacucanýma plínama, jestli vydrží přidělané uši. Mám podobnou tašku na cca 30 plín http://susu-sufik.blogspot.cz/2012/04/obri-task... a teda občas je to fakt váha a ty patentky by to neudržely ani náhodou...
@crawler no zvládla, musela 🙂 ale ty jadny jsem ustřihla a dala náplet 🙂 Je to montérkovina, takovou krásnou zelenou jsem jednou kupovala v Ostravě v látkách za 160kč metr, málem mě oblilo...koukala jsem na net a montérkovinu nakupuji tady: http://www.odevymonterky.cz/kepr/c-1166/ jen mám špatnou zkušenost od nich z vínové montérkoviny a zelené, teda je šíleně tvrdá i po vyprání. Tuto zelenou jsem sehnala tady u nás v Bastexu, prodali mi tu zelenou za 80kč metr a asi si ještě jednou půjdu a přemýšlím, jestly ji nekoupím všechnu 🙂 takovou zelenou jsem už nikde nenašla 😉
@crawler jj, přesně tak. suché v poho, mokré už teda asi moc nevydrží ten pul a prohne se. Ale když je to na přání, tak to paní má tak, jak chtěla... Já bych teda šila tyhle větší věci ze sendviče, je o dost pevnější a nebo ta kočárkovina. Ta zase ale provlhá. A tu s tohle bílou laminací jsem našla jen tuhle jednu náhodou a je teda hnusná, ale zato funkční...
Jinak určo popruh kolem dokola. Ty mý tašky http://susu-sufik.blogspot.cz/2012/04/velke-nak... unesou hrozně moc a nerupla ještě ani jedna a to tam tahám komplet všechno včetně knih, nákupů, jablek, dřeva...
@lillyzelvicka to je z obchodu od "ty víš koho" 😀 Jinak jí myslím mají i na latka.cz.
@lip72 montérky úža
@anastazieb na piráty jsem u "tyvíškoho" taky koukala, ale bylo to hned poté, co jsme vyhlásili embargo, tak je nemám 😢 😢 😢 😢 a fakt jsou teda úža. Ale jsem tam od tý doby nebyla...
@katka82 gumu do pásu... a riadne širokú
@ucitelka70 jj alespoň 5 cm 😉

@katka82 A koukám, že i super cena. Já ji teda na netu pak našla, ale cena 5-10kč větší za metr. Něco takového sháním na šatičky elodie. A poštovné? nenahání nízkou cenu látky vysokým poštovným?