Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Zdravím v parném létě...
Holky, vy šijete i v tomto počasí? Já bych tak ráda šila, ale vždy se u toho tak zpotím, že si to nechávám na chladné večery 🙂. Jen jsem dnes ušila po delší době 2 "slintáky" na nosítko (zrecyklovala jsem malé overálky)...
@bambinecko Byla to předchůdkyně tohoto http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/8025..., tehdá stála snad kolem 70kč - tento flís je v pohodně, tlustší, takový hutný, žmolky moc nedělá a tu kapsu zas tak často nepereš, tak zůstane hezká dlouho...
@jieff hezké 😉
@emilly9 já mám pracovnu v severním pokoji starého baráku, takže pokud zavírám všude dveře, tak se to dá 😉 Tudle jsem šila ale v mokrých plavkách a vždy se šla smočit do bazénu, co mám rovnou u výlezu z terásky z pracovny 😀 Zní to děsně snobácky, ale to jen díky tomu, že okupuju naší potencionální ložnici 😀
@argo1 no, to mě s... na tom městě. Já když je vedro, tak takhle v noci, klidně ve 3, skočím do bazénu, mám to rovnou z pracovny a nejradši bych tam šla nahá. Ale přímo nad bazénem má ložnici z jedné strany švagr a z druhé soused, starý dědek, ale v kondici. Já jsem zvyklá, že mě tu okukují pr.. v záhoně běžně, ale zas tak zadarmo se jim dávat nemusím. Když jsem tam lezla poprvé, tak jsem fakt hodně zvažovala, zda půjdu do plavek, ale nakonec jsem vysrabila a pak jsem byla ráda, druhý den ráno švagrová říkala, že se lekli, co spadlo do bazénu a šli se podívat 😀
prosím, nečekaně jsem dostala od příbuzné zakázku na patchworkovou deku. radost z toho nemám, nicméně má být pro 50 letého chlapíka co sbírá porcelánové soupravy a dýmky. nevěděly byste o látkách s tímhle haraburdím?
Jedny tepláčky a jedny tříčtvrťáčky k tričku s nosorožcema (co jsem šila už dříve) 😉. Ještě by to chtělo pirátku, ale netroufám si ☹ a není tolik času na šití. 🙄 😅
@caramilla tak ten bazén mě pobavil - uplně vidím jak by měli švagr a švagrová vykulený oči až by viděli car v rouše evině v noci v bazénu. Ráno by se tvářili jako by nic 😀 😀 .
@jieff penál super - čím je vyztužený?
Ahojte, chcem dat svokre ustrikovat vlniaciky a nasla som, ze najlepsie je z tejto vlny Pletacia priadza Šumavská ovčí vlna 01, len kde ju zozeniem? Resp. aku inu este by ste odporucali? A kolko klbiek? Nechcem objednavat z netu kvoly 1 alebo 2 klbkam, tak by som prosila o odporucenie kamenneho obchodu v BA. Dakujem
@jana_pk tuhle vlnu mají i v deti v bavlnke: http://www.detivbavlnke.sk/detivbavlnke2/eshop/... 😉
Já jenom objednávám na kalisek.cz.... ale jsem moc spokojená, teď jsem poznala majitelku a je to moc příjemná mladá paní, inspirující a hodná 🙂 ráda jí podpořím
Tak dnešní počiny nákrčník do auta pro B. aby jí nebolelo za krkem až pojedem dovolenkovat a moje uplně první body a sem blbá páč sem byla při stříhání nepozorná a opice budou asi brzo blinkat pač sou hlavou dolů a zrovna ve předu jinak jsou všude jak mají být 😒 a zároveň sem si poprvé vyzkoušela lemování proužkem na třetiny
@mamata no já to špatně formulovala kupovala jsem přes německý eshop 🙂 tady http://de.dawanda.com/

moc nešiju ale tuhle jsem si sfoukla takovou celovečerní "rychlovku" na pastelky je to celý křivý, ale na týhle fotce to neni moc vidět 😉 Je to podle tohodle http://craftygemini.blogspot.cz/2012/05/zippere... návodu volně upravený rozměry podle látky a zipu (tzn. budu muset ušít znovu a větší😉