icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

jieff
1. aug 2013

moc nešiju ale tuhle jsem si sfoukla takovou celovečerní "rychlovku" na pastelky je to celý křivý, ale na týhle fotce to neni moc vidět 😉 Je to podle tohodle http://craftygemini.blogspot.cz/2012/05/zippere... návodu volně upravený rozměry podle látky a zipu (tzn. budu muset ušít znovu a větší😉

lip72
1. aug 2013

@jieff tak na to, že tolik nešiješ, je to krása 🙂 také se chystám na takové pouzdro 🙂

emilly9
1. aug 2013

Zdravím v parném létě...
Holky, vy šijete i v tomto počasí? Já bych tak ráda šila, ale vždy se u toho tak zpotím, že si to nechávám na chladné večery 🙂. Jen jsem dnes ušila po delší době 2 "slintáky" na nosítko (zrecyklovala jsem malé overálky)...

sinala
1. aug 2013

@emilly9 já bych šila, jen nemám čas 😀

maly_prcek
1. aug 2013

@bambinecko Byla to předchůdkyně tohoto http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/8025..., tehdá stála snad kolem 70kč - tento flís je v pohodně, tlustší, takový hutný, žmolky moc nedělá a tu kapsu zas tak často nepereš, tak zůstane hezká dlouho...

caramilla
1. aug 2013

@jieff hezké 😉
@emilly9 já mám pracovnu v severním pokoji starého baráku, takže pokud zavírám všude dveře, tak se to dá 😉 Tudle jsem šila ale v mokrých plavkách a vždy se šla smočit do bazénu, co mám rovnou u výlezu z terásky z pracovny 😀 Zní to děsně snobácky, ale to jen díky tomu, že okupuju naší potencionální ložnici 😀

emilly9
1. aug 2013

@caramilla ne, snobácky to nezní, náhodou, letní pohodička 🙂
Tak chápu holky, co šít musí, protože je to jejich "zábava práce", ale já šiji jen pro nás, takže to můžu odložit, ikdyž nerada, ale v tom vedru se mi prostě nechce, no ☹

argo1
1. aug 2013

@caramilla 😀 😀 😀 jsem si představila sebe, jak šiju v mokrých plavkách - myslím, že by se tu zastavil chod domácnosti 😀 😀 😀
dvě trička: žirafky a autobusy - samozřejmě větší úspěch slavily busy 😵

caramilla
1. aug 2013

@argo1 😀 😀 😀 Já jsem doma sama, jen s Mínou a ta je zvyklá 😀 To žirafkové tričko je úplně boží, ta kombinace s tou hnědou a raglánem, to je fakt bomba, úplně to ten vzor zjemní, fakt nádhera!

argo1
1. aug 2013

@caramilla Jasně, já (kdyby to šlo), tak nejradši nosím v těhle vedrech roucho Evino🙂 A díky za pochvalu! 😵

caramilla
1. aug 2013

@argo1 no, to mě s... na tom městě. Já když je vedro, tak takhle v noci, klidně ve 3, skočím do bazénu, mám to rovnou z pracovny a nejradši bych tam šla nahá. Ale přímo nad bazénem má ložnici z jedné strany švagr a z druhé soused, starý dědek, ale v kondici. Já jsem zvyklá, že mě tu okukují pr.. v záhoně běžně, ale zas tak zadarmo se jim dávat nemusím. Když jsem tam lezla poprvé, tak jsem fakt hodně zvažovala, zda půjdu do plavek, ale nakonec jsem vysrabila a pak jsem byla ráda, druhý den ráno švagrová říkala, že se lekli, co spadlo do bazénu a šli se podívat 😀

argo1
1. aug 2013

@caramilla člověk si nemůže bejt nikdy jistej, co spadne do bazénu 😀 😀 😀

elentari
1. aug 2013

@argo1 😀 Jako známým tam skočila srnka a pořádně jim potrhala krycí plachtu 😉 Takže fakt nikdy nevíš 🙂

bordino
2. aug 2013

prosím, nečekaně jsem dostala od příbuzné zakázku na patchworkovou deku. radost z toho nemám, nicméně má být pro 50 letého chlapíka co sbírá porcelánové soupravy a dýmky. nevěděly byste o látkách s tímhle haraburdím?

a_lexa
2. aug 2013

Jedny tepláčky a jedny tříčtvrťáčky k tričku s nosorožcema (co jsem šila už dříve) 😉. Ještě by to chtělo pirátku, ale netroufám si ☹ a není tolik času na šití. 🙄 😅
@caramilla tak ten bazén mě pobavil - uplně vidím jak by měli švagr a švagrová vykulený oči až by viděli car v rouše evině v noci v bazénu. Ráno by se tvářili jako by nic 😀 😀 .
@jieff penál super - čím je vyztužený?

jana_pk
2. aug 2013

Ahojte, chcem dat svokre ustrikovat vlniaciky a nasla som, ze najlepsie je z tejto vlny Pletacia priadza Šumavská ovčí vlna 01, len kde ju zozeniem? Resp. aku inu este by ste odporucali? A kolko klbiek? Nechcem objednavat z netu kvoly 1 alebo 2 klbkam, tak by som prosila o odporucenie kamenneho obchodu v BA. Dakujem

katka82
2. aug 2013

@jana_pk tuhle vlnu mají i v deti v bavlnke: http://www.detivbavlnke.sk/detivbavlnke2/eshop/... 😉

jana_pk
2. aug 2013

@katka82 dakujem, len som chcela kamenny obchod, lebo klbko stoji nieco cez 2 eura a raz tolko postovne... Tak sa mi to zda zbytocne objednavat cez net.

katka82
2. aug 2013

@jana_pk aha 🙂 no teď jsem si pořádně přečetla tvůj příspěvek 😅 😀 ale myslím žy by ji mohli mít v každé galanterce 😉

chesterbloom
2. aug 2013

Já jenom objednávám na kalisek.cz.... ale jsem moc spokojená, teď jsem poznala majitelku a je to moc příjemná mladá paní, inspirující a hodná 🙂 ráda jí podpořím

winnyfred
2. aug 2013

Tak dnešní počiny nákrčník do auta pro B. aby jí nebolelo za krkem až pojedem dovolenkovat a moje uplně první body a sem blbá páč sem byla při stříhání nepozorná a opice budou asi brzo blinkat pač sou hlavou dolů a zrovna ve předu jinak jsou všude jak mají být 😒 a zároveň sem si poprvé vyzkoušela lemování proužkem na třetiny

winnyfred
2. aug 2013

zas sem nedala ty fotky 😅

piecee
2. aug 2013

@lip72 jo tak to máme stejný😀 dávám to na golfky a to je pak konec když v tom nikdo nesedí🙂)

jana_pk
2. aug 2013

@katka82 🙂 praveze ju nemali v galanterii kde som bola a nejaka som leniva ich obiehat ;)) Ale aj tak dakujem

sinala
2. aug 2013

@jana_pk no já si myslím, že v galanterce spíš nebude 😒

caramilla
2. aug 2013

@winnyfred to je super látka, tu neznám 😵

katka82
2. aug 2013

@jana_pk tak to jo😉
@sinala u nás ji v galanterce normoš mají 🙂
teda teše snažím obkreslit střih z Diany ale teda oproti Ottobre mi to přijde jako prasečina nejhrubšího zrna 😝 😀 😀 totál chaos 🙄 njn jsme tím OT nějak zhýčkané 😀 😀

winnyfred
2. aug 2013

@caramilla 🙂 já si jí kupovala v německu, ale koukala jsem že jí ma allyfabrics v eshopu 🙂

mamata
2. aug 2013

@winnyfred ahoj, kam chodíš, prosím tě, v Německu kupovat tyhle látky?? já pár kousků viděla v Žitavě za DMkem na Lindenstrasse, nebrali karty,

winnyfred
2. aug 2013

@mamata no já to špatně formulovala kupovala jsem přes německý eshop 🙂 tady http://de.dawanda.com/