Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Jinak ad šaty díky. Mě ty fotky přijdou teda zase děsné, ale já jsem asi moc kritická, to srovnání se ségrou je prostě děsný 😀 Oranžovou jsem nosila asi 6 let furt a neustále, teď už ji mám okoukanou, ale tahle látka je moje srdeční záležitost a asi je to vidět. Šaty jsem šila s tím, že je v srpnu už asi neprodám a že si je nechám a alespoň na příští sezonu nafotím na Páje. A prodaly se do 15ti minut od vložení na Fler, paní mi napsala, že mi tak strašně moc sluší, že bych je neměla prodávat a měla bych si je nechat. To mě fakt potěšilo 😀 Když mě nepochválí manžel a komentuje focení slovy "pořiď si na to jiný tělo", tak mě to pak potěšilo 😎 Holt my ženy se umíme vzájemně potěšit lépe 😀
@caramilla prej šijou samy 😀tak tos mě pobavila - než něco dovedu k dokonalosti, tak zatím stojí dost zmetků a párání 😀 ta červená barva je fakt mrcha...a ještě jak se ptala @nipeal - já první vkládačky samo taky šila cikcakem a tím falešným overlockovým stehem, ale mě to prostě nevydrželo - po pár praních se to všechno rozpáralo - z každé vkládačky mi trčely nitě, takže když pominu, jak se to vlnilo a že třeba každá strana vkládačky byla díky tomu jinak dlouhá, tak se mi i brzy rozpadly, takže pak fakt třeba jestli nemá kamarádka v dosahu overlock, aby ti to objela a tys jenom nastříhala - to by bylo nejlepší řešení, protože já bych se na obyč stroji s tímhle nepatlala a už rovnou prostě skládala froté ručníky z Ikea na třetinky a bylo by 😝
@crawler Fakt? Já mám tady ještě prvotiny skoro 4 roky staré, co jsem v podstatě začínala tak víc šít a drží 🙂 Třeba vkládačky mám hodně s bmb. flísem, ten se netřepí a ani se mi to nezvlnilo... I vv z bamb. froté oboustranného a taky dobré. Jako oproti overlocku je to slabé, hlavně vzhledově o tom žádná, ale funkčně teda nemám problém.
@maly_prcek já mám stejnou zkušenost. Jediná vada je vzhledová, ale třeba kroutily se mi stejně jak ty obyč. ušité, tak ty na overlocku, asi někde chyba mezi strojem a operátorem 😝
@nipeal Jinak pokud zvolíš "Ty stříšky", tak musíš víckrát dokola a nebo hodně nahusto, jinak to bude asi fakt málo.
@caramilla
@maly_prcek tak to bude asi kombinací vybraného materiálu a strojem a i nitěma - však to byly mé začátky a o všem věděla kulový - takže nitě polyesterky, ale obyč, stroj z aukra (made in china pro tesco) a matroš jsem měla froté......jé, když si na to vzpoomenu, jakýma pavýtvorama jsem se tu "chlubila" a všechny jste mě úžasně chválily a podporovaly v šití 😵 neuvěřitelné - už to budou 2 roky!!! 😅 😕
@caramilla no to by měla radit ta pravá, já nejsem zručná fotografka 🙂 chudáka Marečka jsem nefotila ani nepamatuju - musím brzy vyrazit zase potrénovat. Já odpoledne chodím do práce a ráno se mi nechce brzo vstávat a celkově fungovat, protože chodím pozdě spát. A když byly ty horka, tak se moc nedalo chodit fotit - vedroucí masakr 🙂
Já osobně mám problém s fialovou 🙂
@animal o tom blesku právě já stále pochybuju. Teda o těch kontrastech nepochybuju, ale o tom, že jsou fotky s ním lepší.
Tady jsme na slunicku fotily dve fotky uplne ve stejnou chvili. Bracha fotil celou dobu u more s velmi drahym externim bleskem, ja jsem mela polarizak a snazila se ohlidat nastaveni clony, casu, iso atp. Myslela jsem, jak jsem udelala chybu, ze jsem neporidila blesk (uz na nej teda setrim🙂, ale kdyz jsem pak videla brachovy fotky, tak ty moje byly lepsi, mely proste vetsi autenticitu a hezci barvy. Ale je to asi vec osobniho vkusu 😀
Mě se prostě víc líbí to přirozené měkké žluté světlo než ten vytlemený blesk. Ale zase je jí vidět víc do ksichtu, to je pravda😀
Děvčata prosím, netušíte kde sehnat plavkovinu např. s puntíkama? všude koukám jenom jednobarevná nebo s příšernými dětskými motivy... 😠 Díky moc za jakoukoliv radu 🙂
@caramilla já to právě na ten kontrast ven ještě nezkoušela vzít, pravdu máš, že hezčí teplejší zbarvení je bez blesku, ale já zase nemusím iso mě ten ruch vážně vadí, nejlepší je jít fotit za dobrých světelných podmínek 🙂 no choď po výletech k večeru 🙂
polarizák je výborná věc, my co jsme nakoupili nový objektiv, který tahám ven, tak na něj nemám ještě polarizák :-/
@macin73 díky, od tebe pochvala potěší 😎 V té zmenšené kvalitě s těma vadama v komprimaci, jak je to tady, to tak není vidět, ale v originále ta jeho fotka je prostě divná. Studená, divně barevná, nepřirozená. Já blesk totiž nemám ráda z principu 😝 Ale je na čase se s ním asi taky naučit, v interiérech na Vánoce třeba mi chybí, když se dobře nastaví, tak není úplně špatný 😠
@animal Iso jak u které fotky, někde to zrnění patří k atmosféře, třeba fotky v noci a osvětlení lampičkama, mě se tam ty zrna prostě líbí 😀 Ale jinak mě to taky ruší. Naštěstí u mého foťáku zrnění je znát až od 800, takže to je celkem dobré, do 800 to poznáš fakt jen když fotku vyřízneš a nebo hodně zkoumáš, jinak z globálu mě to neruší. Pro mě ale určitě lepší zrno a autentická fotka se stínama a správnýma barvama než blesk.
Jinak, když fotím na Fler, tak na dobré světlo někdy čekám i dny. A nejblbější je, když je modelka o prázdninách doma vždycky na pár hodin a zvládnout dobré světlo a modelku a nějakém podnětném prostředí, to někdy stojí fakt hodně zmrzlin 😀 😀 😀 😀 Bohužel sluníčko se zmrzlinou nenechá uplatit 🙄
Dneska bylo právě na focení super světlo, tak jsem se nechala fotit v dešti v letních šatech 😀 Kdo by to byl po tom měsíci hiců řek, co je to vlastně vůbec pocit zimy? 😀
@macin73 ještě k té kompozici. Právě to brácha neumí 😢 Jako byli jsme po náročném výletu a on seděl na lavičce a si fakt nechtěl vstát a pro něj dobrá kompozice = koukají se mi do objektivu 😀 Já jsem fotila v sedě na zemi na dlažkách, na lavičce místo už nebylo a byla jsem totálně hotová po výletě, měla jsem roztažený nohy a bylo mi všechno totálně jedno. Ale když jsem ty dva viděla, ještě z posledních sil jsem je cvakla a pro lepší kompozici jsem si po 4 dolezla kousek 😀 I polomrtvá bych prostě polezla 😀 Brácha má o 100% lepší fotovybavení, ale to je právě to, že nejlepší foťák a nejlepší blesk nedělají nejlepší fotku 😎 Já mám už fakt chrastítko, k Ježíšku si chci našetřit na nový Canon 😵 😵 😵

Tiež to tu trošku zahltím fotkami, všetky vecičky už mám dávnejšie ušité. Opičkové tričká ako darček pre kamarátov-dvojičky, nejaké trička, tepláky a pyžamká pre prcka a niečo aj pre mňa, akurát tričko mi dobre nesedí v prieramkoch, tak nabudúce musím upraviť strih. A komplet s vtáčikom je tiež darček. Teraz od šitia oddychujem, ale keď vidím všetky nové výtvory, mám chuť si sadnúť za stroj 😀