Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@diapozitiv01 neviem, ci je dobry bazar( ale pokukam), alebo objednavat z netu. reklamacia je najlepsia v kamennom obchode. ak si objednam z netu, tak s reklamaciou budem na tom podobne, ako keby kupim z Ikei, aj ked sa to da poslat, co je vyhodnejsie. a z bazosu, to sa moze stat, ze mi tiez odide a bez reklamacie. tie z toho tesca som aspon vyreklamovala a vratili peniaze. za ten druhy dokonca za tyzden.
@denimaty já bych na 12letou už sukni dole rozšířila. Tak si změř krok, aby se v tom dalo chodit, a taky záleží, co má přes prsa, pokud už víc, tak můžeš udělat obdélník širší a dole do kroku to bude stačit. Já jsem si jednou takto rovně ušila šaty pro sebe a nedalo se v tom chodit, tak si to radši vyzkoušej 😉
@anastazieb krasne zladene, vesele farby a pekne nafotene 🙂
@anfei tak to je bomba,to musela bejt makačka!!! 😕 😕
slintám si u Mellu nad flanelama, jen nevím, co kromě pyžam a plín byste z nich šily? 😀
@bordino Jo, taky slintám nad flanílkem... Tuničky na podzim, já tu mám střižené fialkové šatičky-tuničku na triko a legínky, polštářky,... Na plíny je toho škoda 😀
@majamat @jitu22 @caramilla @petkasv @a_lexa @anastazieb @ucitelka70 @sinala @katkuz @papajka7 @martulinecek @sufik1 @lucijan @bordino @mooncaa @komisakpd
Holky děkuji moc za milé komentáře, úplně se červenám 🙂 . Je to skvělé povzbuzení do dalšího šití. Jinak deka má i své zápory - hlavně čas - odhadem je to 30-34h práce - vystříhat motýlky (111ks plus rezervní, tak nakonec nevím, kolik jich tam je 😅 ), sešít pruhy, nažehlit motýlky, složit sendvič (vrchní díl, bavlněná výztuha a spodní látka), přišít motýlky s tykadly, prošít (rovnosteh na stroji a kroutím látkou pod tím dle fantazie 😀 ), oříznout a obšít a hotovo. Látka je všechno batikovaná 100% bavlna a zadní díl jednobarevná obyč. Šiju na bernině z druhé ruky, ale je super a funguje skvěle.
další růžovky ode mě, tentokrát teplejší kabátek a kalhoty a kytička na čepičku. Všechny poznámky, odkazy na postupy atd. jsou na blogu (http://jituli.blogspot.cz/).
ale teda fotit červenou prostě neumím 😒 Tahle je v reálu taková krásná tmavá malinová, vůbec ne taková křiklavka jako na fotce...
@jitu22 nádhera jako vždy 😉

@majamat
Pozri nejake inzeraty na nete, bazos.sk alebo daj google.
Fakt ako ti baby radia bude lepsie.