icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

diapozitiv01
11. aug 2013

@majamat
Pozri nejake inzeraty na nete, bazos.sk alebo daj google.
Fakt ako ti baby radia bude lepsie.

denimaty
11. aug 2013

@caramilla Já se na žabičkované šaty chystám pro 12letou dceru. Bude taky stačit obdélník?

majamat
11. aug 2013

@diapozitiv01 neviem, ci je dobry bazar( ale pokukam), alebo objednavat z netu. reklamacia je najlepsia v kamennom obchode. ak si objednam z netu, tak s reklamaciou budem na tom podobne, ako keby kupim z Ikei, aj ked sa to da poslat, co je vyhodnejsie. a z bazosu, to sa moze stat, ze mi tiez odide a bez reklamacie. tie z toho tesca som aspon vyreklamovala a vratili peniaze. za ten druhy dokonca za tyzden.

mooncaa
11. aug 2013

@denimaty To záleží jakou má postavu. Ta moje ve 12 vypadala už jako dospělá.

denimaty
11. aug 2013

@mooncaa Tak ta moje je sice vysoká asi 155 cm, ale postavou spíš ještě dítě. Není nijak drobná, ale prostě normální holka (prsa ještě téměř žádná).

caramilla
11. aug 2013

@denimaty já bych na 12letou už sukni dole rozšířila. Tak si změř krok, aby se v tom dalo chodit, a taky záleží, co má přes prsa, pokud už víc, tak můžeš udělat obdélník širší a dole do kroku to bude stačit. Já jsem si jednou takto rovně ušila šaty pro sebe a nedalo se v tom chodit, tak si to radši vyzkoušej 😉

katkuz
11. aug 2013

@kamishek DAKUJEEM, presne to som hladala 🙂 🙂 🙂

denimaty
11. aug 2013

@caramilla Moc díky. Tak já to nějak zkusím. Přes prsa právě nic navíc zatím nemá.

katkuz
11. aug 2013

@anfei kocka i saticky super, no ale ta deka - nemam slov, uzasna, precizne vymakana, origos napad - proste perfektna - aj ja taku chcem 😀

katkuz
11. aug 2013

@caramilla zase krasa ako vzdy, ale to snad pisat nemusim - to je jasne 😀 Jasminka je rozkosna mlada dama s tym klobukom 🙂

papajka7
11. aug 2013

@anfei no ty kokos,ta deka je pecka 😕 ,nadhernaaaaa,ja som pochopila,ze satocky su pre neter a deka je tvoja,lebo toto by som ja z domu nepustila,fakt nadherne 😵 😵

katkuz
11. aug 2013

@anastazieb krasne zladene, vesele farby a pekne nafotene 🙂

caramilla
11. aug 2013

@katkuz každého vždy potěší pochvala, díky 😉

martulinecek
12. aug 2013

@anfei tak to je bomba,to musela bejt makačka!!! 😕 😕

bordino
12. aug 2013

slintám si u Mellu nad flanelama, jen nevím, co kromě pyžam a plín byste z nich šily? 😀

sufik1
12. aug 2013

@anfei slint slint, ta deka je dokonalá. Na to máš nějaký steh na stroji a nebo jsi to fakt šila steh po stehu růčo???

lucijan
12. aug 2013

@anfei já se přidávám...ta deka je nádherná!! nádherná!! 😵 😵

lip72
12. aug 2013

@bordino třeba chlapecké košile 🙂 také na ten flanel koukám 🙂))

bordino
12. aug 2013

@anfei ta deka, je naprosto, naprosto neuvěřitelná, šmarjá to muselo být hodin!

mooncaa
12. aug 2013

@anfei Teda ta deka je neskutečná, to jsi snad musela vyčarovat, to snad ani nemůže jít ušít.

komisakpd
12. aug 2013

@anfei uzasne...ta deka je suprova...ako si ju robila, co to je za material...??

sinala
12. aug 2013

@majamat nebo nechceš si koupit nějaký starší na aukru nebo někde jinde v bazaru?

maly_prcek
12. aug 2013

@bordino Jo, taky slintám nad flanílkem... Tuničky na podzim, já tu mám střižené fialkové šatičky-tuničku na triko a legínky, polštářky,... Na plíny je toho škoda 😀

anfei
12. aug 2013

@majamat @jitu22 @caramilla @petkasv @a_lexa @anastazieb @ucitelka70 @sinala @katkuz @papajka7 @martulinecek @sufik1 @lucijan @bordino @mooncaa @komisakpd
Holky děkuji moc za milé komentáře, úplně se červenám 🙂 . Je to skvělé povzbuzení do dalšího šití. Jinak deka má i své zápory - hlavně čas - odhadem je to 30-34h práce - vystříhat motýlky (111ks plus rezervní, tak nakonec nevím, kolik jich tam je 😅 ), sešít pruhy, nažehlit motýlky, složit sendvič (vrchní díl, bavlněná výztuha a spodní látka), přišít motýlky s tykadly, prošít (rovnosteh na stroji a kroutím látkou pod tím dle fantazie 😀 ), oříznout a obšít a hotovo. Látka je všechno batikovaná 100% bavlna a zadní díl jednobarevná obyč. Šiju na bernině z druhé ruky, ale je super a funguje skvěle.

daisyr
12. aug 2013

@anfei ta deka je fakt úchvatná a 30 h práce nevěřím! Mně to přijde tak na roční šití. A šití od oka, fakt supr vyvedené 😉

jitu22
12. aug 2013

další růžovky ode mě, tentokrát teplejší kabátek a kalhoty a kytička na čepičku. Všechny poznámky, odkazy na postupy atd. jsou na blogu (http://jituli.blogspot.cz/).

jitu22
12. aug 2013

ale teda fotit červenou prostě neumím 😒 Tahle je v reálu taková krásná tmavá malinová, vůbec ne taková křiklavka jako na fotce...

anastazieb
12. aug 2013

@jitu22 nádhera jako vždy 😉

anfei
12. aug 2013

@jitu22 Teda krásný komplet a super nápad s knoflíky 😵

jieff
12. aug 2013

@anfei deka je krásná a steně jak píše @daisyr jsi krutě rychláááá!