Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@ucitelka70 tohle je skoro ono, mňam 😀
a také gratulace, já si nevšimla. To už jsou dodávky té hromadky na miminka? 😀
@bordino ??? nerozumiem.... čomu gratuluješ?
Jéé, to jde tak vidět? 😀 Moc děkuju..nějak to nestačím sledovat, tak si těhotně přijdu jen každé 4 hodiny, co se mi chce spáááát 😀 😀 😀 a já chci tuze šít pro toho moje prďolku, chudáček nemá ani tričko s krátkým rukávem ☹
@ucitelka70 to bylo na
@allymally pardon, leze tu po mě mrně
@bordino neboj, to bude na dobírku 😀 😀 😀 😀 😀 😀 Ale té sumě se nebudeš stačit divit 😀 😀 😀 😀
K pozadí - já bych řekla, jak na co. Něčemu se víc hodí bílá a něčemu víc ta žula. Fakt není univerzální pozadí, to mi věř 😉
@allymally Já už gratulovala před časem, tak se nebudu dublovat 😀 Ale přeji ať i nadále probíhá vše OK. Myslím, že máš stejně termín s @jemi 😉 Tady ty mimina tak nějak chodí po dvojicích mi přijde 😀 (jen @sufik1 měla to štěstí že tu dvojici dostala do břicha sama🙂
@allymally blahoželám k tehu.... všetko podľa plánu, to je super.... a pospinkaj si, koľko ti treba.... a koľko sa ti dá....
@diapozitiv01 suprové 🙂
@petkasv Ty seš prdloň 😀 😀 😀 , dííky za fotku... mikča je vážně parádní 😵 , tak ať s ní prorazíš 😉
@allymally Jé, taky gratuluju 🙂
@sufik1 Na břicho ještě určitě necvič... Ještě bych hodně počkala (já ti to zítra zjistím přesně, od kdy cvičit) a pak začít cviky typu - lehnu si na záda, zvednu nohy do pravého úhlu a kousíček nadzvednu zadek...
Ahoj,jsem tu nová a potřebovala bych poradit, jak ušít body a polodupačky 😉
@maly_prcek díky. Na břicho cvičit cíleně ještě nechci, spíš kondičku, jak byly holky z té jillian nadšené, tak mě nakazily...
@bordino a ostatní quiltařky, tak na zoubky už jsem našla destičku, ale nemám quiltovací patku. Zkoušela jsem to s normální, ale je to moc festa nejde tahat látka a když jí nepoložím, tak se to zase neprováže, a cuchá se to zespodu, ale tas se to tahá dobře. asi jí potřebuju, že jo???? Jak moc ta látka má být pevně? A nitě normálně a nebo utáhnout/povolit?
@anitramv tohle pozadí se mi líbí 😵 to je taková origo podlaha? 😵 😲
@ponik1 no jak ušít? záleží, co už všechno víš aumíš - základem je mít dobrý střih - máš? rozumíš všemu - jak k sobě díly patří? jaká je posloupnost šití? Asi můžu mluvit za všechny doporučit časopisy Ottobre, kde najdeš střihy i s návody 😉
ANKETA: ŠIJETE přes špendlíky??? Já se k tomu stále nemohu odhodlat a tak špendlím podélně a u šití musím pořád zastavovat - chtěla bych mít odvahu špendlit příčně a valit to přes ně 😀 :_D povzbudí mě někdo? 😅 😀 😀

@allymally velká gratulace, ať jste v pořádku a přeju klidný průběhu těhulení 🙂