icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

ponik1
14. aug 2013

@crawler jde mi jen o střih, ale asi si udělám střihy sama podle starých body

jitu22
14. aug 2013

@sufik1 až Ti ponesu ty suede, vezmu Ti svoji, jestli chceš. Nepoužívám ji. Steeve na emiminu psal, že patky z Janome josu na Ladu, tak by to mělo jít i opačně 🙂 Ať to můžeš zkusit a vidět, jestli je to ono 🙂

jemi
14. aug 2013

@allymally moc gratuluji, mě je už naštěstí dobře a ani nějak vyloženě víc spát se mi nechce, ale kolem 7-10týdne to bylo krušný, ale spíš z důvodu věčného krvácení, nutnosti ležení co s 1,5letou ratolestí šlo těžko. Termín nám spočítali na 14.2.2014 🙂

caramilla
14. aug 2013

@crawler já taky jak kdy, někdy se hrozně bojím o jehlu, tak radši vyndavám 😀 Pokud je to něco, co by se jinak hýbalo, tak radši přes špendlíky než stehovat 😝

arlette
14. aug 2013

@crawler z 90% šiju přes špendlíky, už se mi jich taky hodně poohýbalo 😅 😀 Tak jak se blížím ke špendlíku, tak uberu trochu na rychlosti 😀 Hlavě se bojím, že mi střelí jehla a vletí mi do oka. Takže jak šiju, tak ještě mhouřím oči 😀 😀 😀 No musím být k popukání 😀 Ještě chybí vyplazený jazyk v zápalu soustředění 😀

zikie
14. aug 2013

@allymally Také moc gratuluju! Jsem ráda, že jsem tuhle "hromádku" neprošvihla 🙂

mooncaa
14. aug 2013

@allymally @zikie Holky, gratuluji. To ale nevypadá na dvojici, ale na trojici. Nebo tu někdo něco ještě tají.

sinala
14. aug 2013

@crawler špendlím podélně, kolmo neumím a neměla bych odvahu přes ně šít. Vzhledem k tomu, že jsem byla naučená všechno stehovat, tak to, že teď vytahuju špendlíky a musím zastavovat, mi vůbec nevadí 🙂 🙂 🙂

zikie
14. aug 2013

Jinak si tu teď v diskusi připadám dost nepatřičně, protože jsem na šití už několik týdnů nesahla. Prostě jen chrním, zvracím a když to jde tiše tu závidím... Ale vypadá to, že už to spěje k lepšímu, tak snad časem taky něco přidám, když už budu mít o jeden objekt na obšívání víc 🙂

elentari
14. aug 2013

Tak tu teď dumám nad svým strojem. Opravář mi asi upravil napětí horní nitě utažením té spodní. Na žabičkování musím spodní povolit a na "normální" šití utáhnout. Když byl nový, tak šlo oboje bez jakéhokoli utahování nebo povolování 😒 Tak nevím, jestli jsem 250 korun nevyhodila za něco, co jsem mohla udělat doma za 10 vteřin 😠

caramilla
14. aug 2013

@zikie ; @mooncaa svatá trojice 😀 😀 😀

ellysa
15. aug 2013

@crawler mne raz vyletela ihla tak odvtedy už nie, radšej zastavím a vyberiem

sarafortuna
15. aug 2013

dievčatá, viete sa niekto vyjadriť k šij. strojom TOYOTA? sú dobré? mám zálusk na Toyota eco 15B... môže byť pre začiatočničku? nie je hlučný, nekazia sa? ďakujem

martulinecek
15. aug 2013

tak přidávám nějaké výtvory,noční košilka pro mě a pár trička pro holky na ven a do školky

kuna
15. aug 2013

@allymally taky moc gratujulu!

Já šiju taky přes špendlíky, taky se mi ohýbají...ale nedám si říct 🙂

crawler
15. aug 2013

hmm...tak jste mi moc nepomohly🙂 ale myslím, že po zážitku @ellysa ....jsem přišla o zbyatek odvahy a budu dál špendlit a vytahovat 🙂

a přidávám jednu cestovní přebalovací podložku - v rozích má aplikace, aby motivovala k pasení koníků, tak doufám, že se bude nové majitelce líbit 😵

allymally
15. aug 2013

@jemi Ahojky,taky moc gratuluju 🙂 me trapi jen to spani. Sice jsem mela nabeh taky na komplikace,ale dobre. Tatinek byl v soku,nebot miminka byla 2,ale jedno to po par tydnech vzdalo. Proto si ani nejsem jista,co v brisku je za drobka. Ja to s 2letakem mam snazsi. Uz si ledasco da vysvetlit. A termin mame 15.2. 😀

allymally
15. aug 2013

@zikie juuu, bomba 😀 moc gratuluju. To je fajn hromada.

jemi
15. aug 2013

@zikie to jsem na tom podobně, za posledních 10týdnu jsem neušila nic, ale teda po dovče musím nutně sofshellku pro sebe, mojí 10 let starou jsem na táboře zaprasila od jídla co jsem na sebe omylem otočila talíř a nejde to nijak vyprat (ale povedlo se vyprat všechny staré fleky 🙂 )

evcounek
15. aug 2013

Tak jsem tu cetla ze tu bude hromatka? Jestli ju tak mi okamzite poslete odkaz kde se nachazi. Mam povoleny nakup 😀

kachnator
15. aug 2013

@allymally
@zikie
@jemi
Všem gratuluju a přidávám se do hromady 🙂 Termín 16.2.

sufik1
15. aug 2013

teda tady se to s tím těhulením rozjelo. Všem gratulace, moc povedená hromadka 😵 😵 😵 😵 😵 Já se teda už asi nepřidám, ty dva malý řvoucí uzlíčky doma a jedna turbomyš mi asi už stačí 😀
@jitu22 to bys byla zlatá s tou patkou, je teda mám brothera rovnosteh, janomku OL.... ale zkusím a uvidím, jak to půjde. Balíček od Moniky z detivbavlnke už je poslaný, tak doufám, že zítra bude. Spíš jak se cítíš a jak funguješ, příští týden asi budem taky v Praze.
@crawler přes špendlíky nešiju. Nebo jen vyjímečně. Ale mám české, relativně tlusté. Máma si ale dovezla z Ruska a ty jsou úplně tenoučké a mají místo hlavičky jen očko. Blbě se s nima sice manipuluje, ale dá se přes ně šít úplně v pohodě.

laeela
15. aug 2013

@sarafortuna já mám toyotu rs 2000, to je asi v tvé cenové relaci, ale starší model.
Dostala jsem darem. Je hlučnější, víc rachtá, často mažu, ale stěžovat si nemůžu. Mám ho 4 roky, dva roky celkem aktivně šiju. Jediná porucha byl rozbitej pedál, ale to mi spadl, takže si za to můžu sama.
A přežil i pád ze stolu. 😉
Pomluvit ho nemůžu, ale kdybych si dnes vybírala stroj sama, tak jdu do lepšího, s více stehy, aby líp šil knoflíkovou dírku.
I tak se poohlížím po lepším. Když srovnám overlock brother, tak ta lehkost a tichost šití je někde úplně jinde.

arlette
15. aug 2013

Tak, byla jsem tam 🙂 Stovky a stovky rolí, takový ráj na zemi 😀 Odběr i ceny jsou stejné jako v e-shopu, ale je tam mnohem mnohem větší výběr. Jen patentu prodají i po 1 kg. Braly jsme s kámoškou 1,4 kg a vyšlo to na 600,- Nejdřív říkali, že žádné zbytky nemají a nakonec jsme objevily koš se spoustou odstřižků. Většina sice byly jen kousíčky, ale našel se i nějaký ten metr v kuse. Nabraly jsme 9 kg při ceně 20,-/kg 😎
Jinak úplety všech barev, nepočítaně pruhovaných úpletů, teplákoviny, froté,... Prostě na co si jen člověk vzpomene.
A taky kdyby měl někdo zájem a chtěl nějaký vlastní vzor, není problém. Byla tam jedna role s krásným motivem, ale právě si to někdo nechal udělat a nebyla na prodej.

Takže kdybyste měly zájem o nějaký nákup z Moraviatexu, ráda zajistím 🙂

@kachnator @zikie @jemi @ allymally blahopřeju, moc pěkná "hromádka" 🙂

jieff
15. aug 2013

@arlette ted nevím jestli jsem ráda nebo nerada, že tu mtx nemáme 😉 Ale tu hrabárnu trošku závidím🙂 Kdyby měli oboulíc čokoproužky (tyrkys, limeta apod) tak myslim, že tě tu zaměstnáme 🙂

martulinecek
15. aug 2013

holky kde najdu sřih na zavinovačku na panenky??

ucitelka70
15. aug 2013

@zikie ja som si teraz všimla.... blahoželám k tehu,....

sinala
15. aug 2013

@arlette já si tam snad udělám výlet 🙂 🙂 🙂 . Vezmu sebou 2 šicí kamarádky odsud, jistě pojedou rády se mnou 😀 😀 😀

ucitelka70
15. aug 2013

@kachnator blahoželám....

caramilla
15. aug 2013

@martulinecek tý jo, ta košilka je fakt krásná 😀 Odkud máš látku? Je nádherná!

ucitelka70
15. aug 2013

kočky.... tak koľké budete mať termín okolo Valentína? riadna hromadka.... :D