Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@crawler z 90% šiju přes špendlíky, už se mi jich taky hodně poohýbalo 😅 😀 Tak jak se blížím ke špendlíku, tak uberu trochu na rychlosti 😀 Hlavě se bojím, že mi střelí jehla a vletí mi do oka. Takže jak šiju, tak ještě mhouřím oči 😀 😀 😀 No musím být k popukání 😀 Ještě chybí vyplazený jazyk v zápalu soustředění 😀
Jinak si tu teď v diskusi připadám dost nepatřičně, protože jsem na šití už několik týdnů nesahla. Prostě jen chrním, zvracím a když to jde tiše tu závidím... Ale vypadá to, že už to spěje k lepšímu, tak snad časem taky něco přidám, když už budu mít o jeden objekt na obšívání víc 🙂
Tak tu teď dumám nad svým strojem. Opravář mi asi upravil napětí horní nitě utažením té spodní. Na žabičkování musím spodní povolit a na "normální" šití utáhnout. Když byl nový, tak šlo oboje bez jakéhokoli utahování nebo povolování 😒 Tak nevím, jestli jsem 250 korun nevyhodila za něco, co jsem mohla udělat doma za 10 vteřin 😠
dievčatá, viete sa niekto vyjadriť k šij. strojom TOYOTA? sú dobré? mám zálusk na Toyota eco 15B... môže byť pre začiatočničku? nie je hlučný, nekazia sa? ďakujem
hmm...tak jste mi moc nepomohly🙂 ale myslím, že po zážitku @ellysa ....jsem přišla o zbyatek odvahy a budu dál špendlit a vytahovat 🙂
a přidávám jednu cestovní přebalovací podložku - v rozích má aplikace, aby motivovala k pasení koníků, tak doufám, že se bude nové majitelce líbit 😵
@jemi Ahojky,taky moc gratuluju 🙂 me trapi jen to spani. Sice jsem mela nabeh taky na komplikace,ale dobre. Tatinek byl v soku,nebot miminka byla 2,ale jedno to po par tydnech vzdalo. Proto si ani nejsem jista,co v brisku je za drobka. Ja to s 2letakem mam snazsi. Uz si ledasco da vysvetlit. A termin mame 15.2. 😀
Tak jsem tu cetla ze tu bude hromatka? Jestli ju tak mi okamzite poslete odkaz kde se nachazi. Mam povoleny nakup 😀
teda tady se to s tím těhulením rozjelo. Všem gratulace, moc povedená hromadka 😵 😵 😵 😵 😵 Já se teda už asi nepřidám, ty dva malý řvoucí uzlíčky doma a jedna turbomyš mi asi už stačí 😀
@jitu22 to bys byla zlatá s tou patkou, je teda mám brothera rovnosteh, janomku OL.... ale zkusím a uvidím, jak to půjde. Balíček od Moniky z detivbavlnke už je poslaný, tak doufám, že zítra bude. Spíš jak se cítíš a jak funguješ, příští týden asi budem taky v Praze.
@crawler přes špendlíky nešiju. Nebo jen vyjímečně. Ale mám české, relativně tlusté. Máma si ale dovezla z Ruska a ty jsou úplně tenoučké a mají místo hlavičky jen očko. Blbě se s nima sice manipuluje, ale dá se přes ně šít úplně v pohodě.
@sarafortuna já mám toyotu rs 2000, to je asi v tvé cenové relaci, ale starší model.
Dostala jsem darem. Je hlučnější, víc rachtá, často mažu, ale stěžovat si nemůžu. Mám ho 4 roky, dva roky celkem aktivně šiju. Jediná porucha byl rozbitej pedál, ale to mi spadl, takže si za to můžu sama.
A přežil i pád ze stolu. 😉
Pomluvit ho nemůžu, ale kdybych si dnes vybírala stroj sama, tak jdu do lepšího, s více stehy, aby líp šil knoflíkovou dírku.
I tak se poohlížím po lepším. Když srovnám overlock brother, tak ta lehkost a tichost šití je někde úplně jinde.
Tak, byla jsem tam 🙂 Stovky a stovky rolí, takový ráj na zemi 😀 Odběr i ceny jsou stejné jako v e-shopu, ale je tam mnohem mnohem větší výběr. Jen patentu prodají i po 1 kg. Braly jsme s kámoškou 1,4 kg a vyšlo to na 600,- Nejdřív říkali, že žádné zbytky nemají a nakonec jsme objevily koš se spoustou odstřižků. Většina sice byly jen kousíčky, ale našel se i nějaký ten metr v kuse. Nabraly jsme 9 kg při ceně 20,-/kg 😎
Jinak úplety všech barev, nepočítaně pruhovaných úpletů, teplákoviny, froté,... Prostě na co si jen člověk vzpomene.
A taky kdyby měl někdo zájem a chtěl nějaký vlastní vzor, není problém. Byla tam jedna role s krásným motivem, ale právě si to někdo nechal udělat a nebyla na prodej.
Takže kdybyste měly zájem o nějaký nákup z Moraviatexu, ráda zajistím 🙂
@kachnator @zikie @jemi @ allymally blahopřeju, moc pěkná "hromádka" 🙂
holky kde najdu sřih na zavinovačku na panenky??
@zikie ja som si teraz všimla.... blahoželám k tehu,....
@kachnator blahoželám....
@martulinecek tý jo, ta košilka je fakt krásná 😀 Odkud máš látku? Je nádherná!
kočky.... tak koľké budete mať termín okolo Valentína? riadna hromadka.... :D

@crawler jde mi jen o střih, ale asi si udělám střihy sama podle starých body