icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

sufik1
15. aug 2013

@stassy co je tkaná látka? to jsou všechny ne? jako normální bavlna? a se vzorem nebo čistě barva?

A letošní poslední kostým, zatím putovní, pak pro Myšičku.
Jo a stroj nevynechává jen s kráčející patkou. grrr

stassy
15. aug 2013

@sufik1 Myslím pevnou bavlnu, nikoliv úplet. Vzorek vítám, výsledek by měl totiž vypadat asi takto: 🙂

sufik1
15. aug 2013

@stassy hezký, něco vyhrabu

stassy
15. aug 2013

@sufik1 Děkuju moc. 🙂

bordino
15. aug 2013

@stassy je nádherná. podívám se

crawler
15. aug 2013

@stassy ta je nádherná - to šije někdo na fleru? my máme s mužem taky patch. deky, ale tohle je snad v profesionalitě o 3 levely výš... 😵 😵 😵

@petkasv Peti, nezlob se na mě, fakt to nemyslím zle, ale nemáš to moc hezky ušitý - vím, že umíš ušít krásné věci - třeba ta tvá mikča je super - ale tohle přeci nemůžeš ušít na zakázku - chtělo by to předělat, aby sis zbytečně neodradila zákazníky, ne? - hodně se ti to vlní - jak kolem zipu, tak ten dolní lem...možná to vypadá hůř než to v reálu je (třeba to dělá to, že to není vyžehlený nebo co já vím)...a fakt se na mě nezlob, ale musela jsem ti to napsat...

stassy
15. aug 2013

@crawler To jsem vygooglila, tuším nějaká američanka to ušila. Ale podobných dek je plný net, já nad tím strávila nějakou tu hodinku, než jsem našla "tu pravou". 🙂 Si zadej do googlu "rainbow quilt" a máš o zábavu postaráno. 😀

crawler
15. aug 2013

@stassy to právě radši ani nebudu guglit🙂 to bych se ještě zamilovala do patchworku a pak do quiltování a to bych pak ještě nakonec mohla potřebovat nový stroje a další látky 😵 😀

bordino
15. aug 2013

@stassy mám tu tohle, samozřejmě ti můžu fiknout ještě z čehokoliv ze syslírny, ale to je fakt tak aby sis přijela....

sinala
15. aug 2013

@martulinecek a kdy kupuješ OL? Myslím, že jsi vhodný adept 🙂 🙂 🙂

bordino
15. aug 2013

jo holky a asi budu mít slevu na nej sici stroje, nevím ještě jestli 300,- nebo 500,-, kdybyste někdo využil....

petkasv
15. aug 2013

@crawler Evi díky, mě vůbec nedocvaklo jak se to na tý fotce vlní, ale ve skutečnosti se to nevlní, a ten spodní okraj stačilo vyžehlit a nevlní se, ten se trochu vytáhl tím jak jsem tam dělala to vyšívání ale díky, byl to rychlí neuvážený výcvak 😉

komisakpd
15. aug 2013

@sinala diky...len ja to OT nemam...:(

stassy
15. aug 2013

@bordino Joo, ty zelené, oranžové a červené/vínové vypadají dobřeeee. 🙂 Jinak holky dojedou moc rády, na Jolanku K. často vzpomíná. 😀

ucitelka70
15. aug 2013

@komisakpd stiahni si z netu strih....

bordino
15. aug 2013

@stassy tak dej vědět, až budete zdraví...
mimochodem, jaký ty moje Ottobre máš? Já právě hledám střih na kabátek a zjistila jsem, že doma mám jen 3 😝 a samozřejmě netuším, kdo je má 😢 😠

stassy
15. aug 2013

@bordino Mám 5/2010, 5/2012, 1/2013 a 4/2011

komisakpd
15. aug 2013

@ucitelka70 odkial to mas...

kuna
15. aug 2013

šila jsem asi před týdnem, jen jsem to neměla čas sem dát...

maly_prcek
15. aug 2013

@crawler 😀 Aplikace koňů na přebal podložce jako motivace k pasení koníčků mně pobavila 😀 budu to muset navrhnou mamce-fyzioterapeutce, že jí taky ušiju do ordinace, jestli se to osvědčí 😀

evcounek
15. aug 2013

@arlette hmm tak já se taky asi hlásím. co takhle domluvit nějakou menší nebo větší hromádku?

sufik1
15. aug 2013

@stassy jestli chceš zelené, můžu střihnout zbytky z krokouše.

ellysa
15. aug 2013

@kuna jemine ten je úúúúúúžasný, taký by sa nám presne zišiel, meTráž si kupovala v obchode?

arlette
15. aug 2013

@evcounek menší nebo větší, mě je to jedno, jak jsem psala, mám to tu přímo u nosu, není problém pro něco skočit a poslat. Jen kdybyste chtěly dělat tabulku, tak to já neumím, to by musel někdo jiný 🙂 Ale nakoupím, co je libo 🙂 jsem tu pro vás 😀

kuna
15. aug 2013

@ellysa no, v obchode...dve osusky 70x100cm 😀

mooncaa
15. aug 2013

@arlette Já bych určitě také měla zájem o nějaké látky.

laeela
15. aug 2013

@kuna luxusnííí. 😵

martulinecek
16. aug 2013

@sinala no to asi nevím,nejsou na to finance.potřebuju našetřit prvně na okna do pokojíčků 😒 😒 😒

evcounek
16. aug 2013

@arlette už se těším, je někdo ochotný udělat malou tabuličku? 😀