Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
dievčatá, keď potrebujete nabrúsiť nôž na OL, nesiete do servisu celý stroj, či si len odskrutkujete nôž (a asi aj to vľavo od noža, čo podľa MM tiež treba brúsiť) ?
baby, keď už o tom softe, ktorý zimný je dobrý? z detivbavlke, alebo radšej batani??alebo iný zdroj?
@jitu22, @bordino, @crawler, @sufik1, @maly_prcek, @ucitelka70 Ďakujem za cenné rady z praxe 😉 Tak teda idem do toho, to bude riadna výzva ušiť nohavice a bundu zo softu 🙂 Najprv popozerám vaše staršie fotky, niečo poštudujem na blogoch a uvidíme...
@ellysa teraz som sila pre chlapa z europskeho softu,ten je fakt supeeeer 😵 ,hruby,podajny,dobre sa silo,len teraz musim este usit jednu,z letneho softu,lebo tato je nositelna fakt len cez zimu
baby help,presivali ste uz niektora potah na autosedacku?mam tu zakazku na to,nechcem to robit z pevnej bavlny,dalo by sa na to pouzit aj uplet,alebo teplakovinu?
@papajka7 koukni na
vložka do autosedačky - vajíčka http://www.makeit-loveit.com/2011/02/recovering...
zavinovačka do autosedačky https://www.modrykonik.sk/fotoblog/maryol/album...
http://www.imperfecthomemaking.com/2012/01/tuto...
to mám uložené k autosedačkám...
já bych vzala tenší pevnější úplet, třeba od Elišky...
@papajka7 tady paní dělá renovace potahů http://www.mimibazar.cz/bazar.php?album=121749 a používá Moliroyal, Molisoft, Mikrosuede, bavlněné Molino, broušený satén (já si koupila ten broušený satén)
@zuzu_epona
Tak to pojdeme sit spolu 🙂, aj pre mna to bude poprvy krat 🙂.
Ja skusim niekedy po prazdninach zacat z toho zimneho bundu a gatuse, mala ma teraz 10mesiacov
@jieff hele jo teď jsem to řešila s mamkou - ředitelkou MŠ, a vzhledem k tomu že Bětce je teprve 2,5roků tak jsem si myslela, že bude chodit jenom na 5dní v týdnů a vůbec to tak není, ze zákona je jasně daný, že dítě na které matka nepobírá PPM tak do školky může chodit na plnou dobu všechny dny v týdnu, takže jestli stojíš o to aby ve školce spal tak nemá právo na to vás v tomhle omezovat!!!!!!!!!!!!!!!!!!
@diapozitiv01 Soft už máš doma či sa zapojíš teraz do hromadky od animal? Ja si musím najprv farby rozmyslieť, som nerozhodná v tomto, tak to bude ťažké. A tiež ušijem najprv nohavice 😉
můj dvouhodinový projekt, který se protáhl na 4 dny 😀 - řůžová dečka do autosedačky a žlutá do kočárku (vnitřní látka má stejně tmavě žlutou barvu). To lemování podle @kuna je super. Díky moc!! Vyšlo to hned napoprvé hezky. Chybky tam jsou, ale v přijatelných mezích.
Na blogu jsou všechny detaily, další fotky a tak (jituli.blogspot.cz)
@jitu22 ty jsou krásné! Což o to, radit, to by mi šlo, ale ušít to, to je umění 🙂 🙂
@animal @petkasv @jieff jasně, má nárok nechat dítě ve školce celý den, ale praxe je taková, že se na to ředitelky často moc netváří u těch, kdo jsou na RD s mladším dítětem a "doporučí" dřívější vyzvedávání. A nikdo si to tam nechce hned zezačátku rozházet. Myslím, že to takhle Jieff myslela.
@kuna, @animal, @jieff přesně tak jak píše A. je to jejich práce, za kterou si platíš, vzhledem k tomu že dítě není předškolního věku, platí se školný, takže pokud matka sama nechce a nemá důvod dítě vyzvedávat dříve než např. ve 4odpolene tak ho tam prostě může nechat 😀 😀 a ředitelka se může jít klouzat, ty si to platíš a tím to končí 🙂 já mám třeba problém v tom, že Al. chodí stále po obědě spát a já jí nechci nechat ve školce na spaní, přijde mi hrozně malá, ale spaní po obědě stále potřebuje, uvidíme jak to bude fungovat 😀
@sinala to je přesný, učitelky mají s malými dětmi nejmíň práce, naše Bětka je fakt samostatný článek,ale spaní po obědě potřebuje ale já jí tam z principu nechci nechat, protože nechci přijít o ten čas s ní, nějak si nedovedu představit že si pro ní jdu ve 3 do školky a vidím jí 4hodiny denně pak jde spát, normálně tu z toho bulim 😖 utíká to 😖
@petkasv úplně ti rozumím....kdybych neměla tu práci, tak malého do školky dávám jen na pár dnů v měsíci, moc by mi doma chyběl, cítila bych se sama....Starší syn mi řekl, že jsem sobec, že Vašík potřebuje být mezi dětma, že nemám myslet na sebe a nechávat si malého doma jen proto, abych nebyla sama, že to je i pro jeho dobro 😅 je to těžké....

@lemuritto z těchto byl volila Brother BQ 2700, ač jsem jinak nadšený uživatel Janome (ale jiný). Líbí se mi horizontální chapač.