Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
perfektná kabelka - lekno http://rigierukodelki.blogspot.sk/2013/07/blog-...
kto to zhánal minule návod na véčko výstrih? dnes som natrafila na návod....
http://www.mesewcrazy.com/2013/07/easy-v-neck-s...
@crawler uši z plavkoviny jsem šila kuk je mě na blog http://www.susu-sufik.blogspot.cz/2012/05/kapso... ale teda má to své nevýhody.
Dost blbě se to šije ať vnitřek na OL nebo na rovnostehu už je to úplně boj a navíc jsem zrušila patentkový plíny a jedem na sucháče. Nějak mě ty patentky už neba a ve dvou řadách už vůbec.
KAždopádně plavkovin je hodně a jsou velmi proměnlivé kvality. Kdybys chtěla kousek na testnutí poslat, můžu ustřihnout. Pak jsem jí dávala i na tréningáče a nedá se absolutně odhadnout tahavost, takže troje stejného střihu vyšly radikálně jinak...
pop-inu nemám, tak nevím, jak je to dělané. Měla jsem tu úplně první várku jak byly jen ve 3 barvách a žmolkovalo to a ta teda šla hned z domu.
taky začínám šít do školky, jaké máte holky zkušenosti s tričkama do školky - dlouhý nebo krátký rukáv??
@animal k těm jsem se ještě nedostala, ale co si pamatuju trika nosily děti krátký a pak mikiny 😀 za mě je to lepší protože když přišlo dítě s dlouhým a my malovaly tak to bylo všude 😀 jelikož zástěrka (jestli se někde používá) není na rukávy 😀 😀 😀
u nás vstávání problém není - holky mají budíček nejdýl kolem 7, Rozárka v 6 - a to je nikdo nebudí 😖
@crawler AIO. ...já ted šila kamarádce podle pop-inek ...její nápad....svrchňáčky s křidélky a do nich nacvakávací vkládačky....velká+malá, malá není na fotce.....Ty minky-ové jí teda budou schnout dýl, ale PULové bude mít suché hned....
Fotky trochu blbé, nejsou tam vidět nacvakávací patentky.....ve předu i vzadu je suede(nelemované, aby netlačilo), suchá vrstva. Vkládačka je ze tři vrstev, aby neschla dlouho.....vše na přání 😀
@michamicha kolotoč krásný a moooc gratuluju!!!!
@michamicha jééé, srdečná gratulace 😵 😵 😵 😵 Jsem tu skoro tři týdny pořádně nebyla, tak koukám, co mi všechno uniklo 😀 😀 😀 😀
@palosek Ahojky 🙂 tak už máte připojení 🙂 to je super. Pavli, chtěla jsem se Tě zeptat, napíšu i Kamče, jednou ročně jezdíme do Valašského Meziříčí na pachwork, paličkování, výroba šperků atd. je toho spousta, je to i s Vánoční tématikou, takže jsem i nakoupila rovnou dárky na Vánoce, chtěla by jsi jet také???? Odvoz by měl být z Třince autobusem, kolik nás bude, tak podle toho se rozpočítává cestovné 🙂 Ještě nevím přesný termín, to bych ti dala vědět, snad by jsi zrovna neměla směnu 🙂)) vychází to na sobotu a asi tak říjen 🙂
Holky, prosím, prosím. Bydlíte některá v okolí Zlína? Nebo v blízkosti? A máte IČO? Potřebuju sehnat někoho na zajímavý kšeft 😀 Já to sama nedám, tak raději přepošlu. Nechce se mi nabízet velké firmy, ale raději švadlenky - maminky 🙂 Kdyžtak mi napište do zprávy. Děkujuuu
Pomaly zacinam šiť-žiť 😀 A objavila som krásu aplikácií. Hruska a jablcko bol pokus bez vlizelinu - skoda roboty. Rybycky su uz s nim, ovela lepsie...a ked mi @ucitelka70 opat (menila som stroj) poradi, ktora kracajuca patka z tenexu pasuje na staru veritasku, tak sa to dufam, este zlepsi.
dodatocne gratulujem hromadke tehuliek a aj
@michamicha k bambulke - vsetkym hlavne vela zdravicka 🙂 🙂 🙂
k tym trickam do skolky - ako pisu baby - zalezi od dietata - dcera na jesen ked sa ochladi a v zime tiez bude chodit s dlhymi rukavmi a maju tam vcelku teplo - ale je zimomriva po mne 😀 ked malovali sa mi osvedcila starsia kosela miesto zasterky - ma uzky strih, je dlha a rukavy sa ovinuli - ak by sa obliala, preteceniu sice nezabrani ale chrani hlavne rukavy, ktore si to pri jej tvoreni odnesu najviac 😀
pridavam suknicku - ja som ju uz mala usitu velmi davno a nasla som este dost velke zvysky latky tak narychlo (na konci leta 😝 ) aj pre dceru - ma svoje muchy ale je z nej nadsena lebo sa je "toci"
@denimaty Mně se na zimu a blátivý podzim osvědčil nejvíc dole tunýlek s gumičkou (neprasí se to tolik, nenamrzne ti náplet při brodění ve sněhu). Na léto-jaro zase radši náplet.

niečo nové pastelkovník -návod z fler a macko plnený levanduľou do postele-vlastná tvorba