Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@bulinka ahojky🙂 to je z mylly - z finska, klidně bych Ti odstřihla, ale měla jsem jí jen 2 metry a ještě z ní mám šít nějaký zakázky, takže se bohužel nerozdělím...ale kdybys napsala o pár dní dřív - přiobjednávala jsem další úplety, tak bych to hodila do košíku..., ale předpokládám, že zase objednávat budu, tak jestli to bude chtít, tak mi napiš do IP kolik a jak to spěchá...😉
jinak děkuji všem za komentáře k AIO - musím je všechny pročíst, teď jsem se vrátila z chalupy, tak jen vidím odkazy v upozorněních, takže díky všem 😉 😵
Dnes jsem zkoušela recyklovat dvě trička po nejstarším synovi pro toho našeho nejmenšího (nechala jsem na krku původní velikost) 😀 a nejsem stím spokojená....nějak se mi recyklace nedařila, ale na lítačku nebo na zašpinění do školky to snad nebude vadit 😉 Pak jsem ještě ušila troje tepláků, krátí se mi seznam 😵 konečně 😀 ale už to dnes brzo zabalím..... tak dobrou noc Vám všem 😉 😵
Dik vsem za soucit 🙂. Ale tak stane se horsi, rozparala jsem to v sedu a nastrihala k nim ty spravne pulky a bude mit dvoje, no. A ted uz jsem zavrtana pod perinou a jdu spat 🙂
Musím se pochlubit 🙂 Praštila jsem se přes kapsu a pořídila overlock. A nelituju. Je to lahoda na něm šít 🙂 a to mi to ještě moc nejde 😀 Akorát rovnosteh, jako žárlivý starší sourozenec, přestal fachat. 😠 Neprovazuje se mi horní nit s tou spodní. Nikde nevidím chybu. Nějaké tipy? 😢
Holky krásné fotky. já mám ted stroj dočasně uklizený (prý to děla bordel 😠 ) ale začínám si stříhat na školkovské tepláčky tak bude muset opět na čerstvý vzduch. 😀 snad se s nimi už budu moci pochlubit i tady 😉
@animal prosím odkaz na tabuličku. 😀
@jitu22 ten kojo polštář jsi šila nebo jsi ho jen pošívala. z čeho je výpln?
díky
@kuna teda, to naštve, taky se mi už stalo, že jsem něco přišila obráceně, ale bylo to jen u polštáře, takže rovina... Někdo tu psal, že jsi radila s lemováním, můžeš mi poslat odkaz?
Jinak jsem ostuda, ale koukala jsem na ty nánožníky a cenově vyjdou na 600,- A když si spočítám, co práce bych s tím měla, protože jsem to nikdy nešila a ani nevím, kolik materiálu bych měla koupit, tak jsem nakonec objednala už ušitý ☹ Ale zase budu mít "mustr" pro případný příští na výměnu...
Ale objednala jsem si látky na rychlozavinovačku - větší a hlavně na rukávník na kočárek. Tak do toho se pustím nějak sama 🙂
@snowwitch ohledně barvy, pro holčičku bude asi fakt nejlepší ta poslední varianta, ale nejhezčí je ta s pruhama - černo-modrýma.
@elentari mně obvykle pomůže vyměnit jehlu - buď špatný typ, nebo už je sražená
@evcounek polštář jsem šila komplet, je to recyklace dvou starých sleželých polštářů, co ležely ve skříni. takže sypek ze sypků a na výplň jsem nacupovala to původní slehlé duté vlákno. Chvíliposlouží a pak mi nebude líto ho vyhodit do kontejneru, když mě to nic nestálo 🙂
@emilly9 nejsem kuna, ale tu - http://jituli.blogspot.cz/2013/08/lemovani-prou...

Podivejte se, co jsem prave usila... 😠 😠