icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

kuna
20. aug 2013

Podivejte se, co jsem prave usila... 😠 😠

jieff
20. aug 2013

@kuna ojojoj...to vypada že ti někdo naznačuje abys šla spát 🙂

lip72
20. aug 2013

@kuna tak to nemá chybu 😀 😀 😀 že by přepracovanost 😀 😀 😀 ????

bordino
20. aug 2013

@kuna a já na to dlouze koukám a říkám si, co je špatně 😀 😀 😀 😀 jdu spát s tebou 😀

mamata
20. aug 2013

@kuna při tvé rychlosti to máš za minutu vypárané a otočené 😀

katka82
20. aug 2013

@kuna ááá tak to fakt nasejří 😝 v takovém případě u mě výrobek letí nakopnut do kouta a já jdu na kutě 😉 😀 😀

crawler
20. aug 2013

@bulinka ahojky🙂 to je z mylly - z finska, klidně bych Ti odstřihla, ale měla jsem jí jen 2 metry a ještě z ní mám šít nějaký zakázky, takže se bohužel nerozdělím...ale kdybys napsala o pár dní dřív - přiobjednávala jsem další úplety, tak bych to hodila do košíku..., ale předpokládám, že zase objednávat budu, tak jestli to bude chtít, tak mi napiš do IP kolik a jak to spěchá...😉

jinak děkuji všem za komentáře k AIO - musím je všechny pročíst, teď jsem se vrátila z chalupy, tak jen vidím odkazy v upozorněních, takže díky všem 😉 😵

bulinka
20. aug 2013

@kuna tak to bych se na to vyprdla a šla spát 😀

anitramv
20. aug 2013

@animal mohla bych také poprosit o odkaz na soft?? moc děkuji 🙂

lip72
20. aug 2013

Dnes jsem zkoušela recyklovat dvě trička po nejstarším synovi pro toho našeho nejmenšího (nechala jsem na krku původní velikost) 😀 a nejsem stím spokojená....nějak se mi recyklace nedařila, ale na lítačku nebo na zašpinění do školky to snad nebude vadit 😉 Pak jsem ještě ušila troje tepláků, krátí se mi seznam 😵 konečně 😀 ale už to dnes brzo zabalím..... tak dobrou noc Vám všem 😉 😵

kuna
20. aug 2013

Dik vsem za soucit 🙂. Ale tak stane se horsi, rozparala jsem to v sedu a nastrihala k nim ty spravne pulky a bude mit dvoje, no. A ted uz jsem zavrtana pod perinou a jdu spat 🙂

kuna
20. aug 2013

@lip72 teplacky jsou moc hezke a ty trika mi prijdou v cajku, co se ti nelibi?

arlette
20. aug 2013

@lenasss nebyl by někde ten střih na bekovku? vypadá moc pěkně. Já jsem kdysi šila podle střihu z mmb a vypadalo to ve finále hrozně.

elentari
20. aug 2013

Musím se pochlubit 🙂 Praštila jsem se přes kapsu a pořídila overlock. A nelituju. Je to lahoda na něm šít 🙂 a to mi to ještě moc nejde 😀 Akorát rovnosteh, jako žárlivý starší sourozenec, přestal fachat. 😠 Neprovazuje se mi horní nit s tou spodní. Nikde nevidím chybu. Nějaké tipy? 😢

snowwitch
20. aug 2013

Holky, prosím...šiju kamarádky holčičce mikinu k prvním narozeninám. Maminka ji ráda dává modrou (kvůli očím) a růžovou moc nemusí....Já vůbec nevím, čím ji podšít....ráda bych, aby to bylo přeci jen trochu holčičí....Poradíte?

sinala
20. aug 2013

@snowwitch tak mě se nejvíc líbí ty pruhy s černou, ale pokud to má být trochu holčičí, tak bych dala to poslední foto 🙂

snowwitch
20. aug 2013

@sinala Mě se líbí taky nejvíc ty s černou, ale.....pak je to prostě jasně pro kluka...Chjo ☹

bulinka
20. aug 2013

@snowwitch já bych volila asi tu poslední variantu

lenasss
21. aug 2013

@arlette byl u mě ve skříni 😀 😀 pokud bys ho chtěla pošli mi do IP adresu a jakou velikost (50-52-54) a já ti ho pošlu 😉

kuna
21. aug 2013

@mamata toto prave otocit nejde 😉

lenasss
21. aug 2013

@kuna teď jsem na to koukala jak blbá a nepřišlo mi nic špatně až jsem dopila kafe tak jsem se k tomu vrátila a došůo mi to 😀 😀 😀 že bych šla znovu spát 😀 😀

lenasss
21. aug 2013

@snowwitch Mě se víc líbí ten modrý pruh,ale i ten spodní není špatný,ale víc mi tam sedí ten prostřední 🙂 Jsem ti asi moc nepomohla co

lenasss
21. aug 2013

@elentari rovnosteh se uklidní až zjistí,že jestly se neumoudří jseš schopná ušít vše na OL a on půjde úplně do skříně 😀 😀 Musíš mu pohrozit,nebo ho vysaj a já ho vždy promažu a vše znovu navleču a jede

evcounek
21. aug 2013

Holky krásné fotky. já mám ted stroj dočasně uklizený (prý to děla bordel 😠 ) ale začínám si stříhat na školkovské tepláčky tak bude muset opět na čerstvý vzduch. 😀 snad se s nimi už budu moci pochlubit i tady 😉

@animal prosím odkaz na tabuličku. 😀

@jitu22 ten kojo polštář jsi šila nebo jsi ho jen pošívala. z čeho je výpln?
díky

emilly9
21. aug 2013

@kuna teda, to naštve, taky se mi už stalo, že jsem něco přišila obráceně, ale bylo to jen u polštáře, takže rovina... Někdo tu psal, že jsi radila s lemováním, můžeš mi poslat odkaz?

Jinak jsem ostuda, ale koukala jsem na ty nánožníky a cenově vyjdou na 600,- A když si spočítám, co práce bych s tím měla, protože jsem to nikdy nešila a ani nevím, kolik materiálu bych měla koupit, tak jsem nakonec objednala už ušitý ☹ Ale zase budu mít "mustr" pro případný příští na výměnu...

Ale objednala jsem si látky na rychlozavinovačku - větší a hlavně na rukávník na kočárek. Tak do toho se pustím nějak sama 🙂

@snowwitch ohledně barvy, pro holčičku bude asi fakt nejlepší ta poslední varianta, ale nejhezčí je ta s pruhama - černo-modrýma.

jitu22
21. aug 2013

@elentari mně obvykle pomůže vyměnit jehlu - buď špatný typ, nebo už je sražená

@evcounek polštář jsem šila komplet, je to recyklace dvou starých sleželých polštářů, co ležely ve skříni. takže sypek ze sypků a na výplň jsem nacupovala to původní slehlé duté vlákno. Chvíliposlouží a pak mi nebude líto ho vyhodit do kontejneru, když mě to nic nestálo 🙂

@emilly9 nejsem kuna, ale tu - http://jituli.blogspot.cz/2013/08/lemovani-prou...

petkasv
21. aug 2013

@kuna koukám na to a říkám si, co je špatně a pak se začnu tlemit 🙂 🙂 je znát že Rozárce rostou zuby už asi 14dní pořádně nespím a druhé na mě neustále ječí že chce oblečení do školky tak ať sebou pohnu, no potřebovala bych taky probrat :-d :-d :-d

emilly9
21. aug 2013

@jitu22 moc, moc, děkuji... jinak obdivuji Tvé "šití na poslední chvíli" pro své miminko... já bych na to neměla nervy 🙂

mahafi
21. aug 2013

@snowwitch já bych pro holčičku dala tu poslední fotku 🙂.
@kuna takymi na tom nepřišlo nic divnýho, na první pohled 😀.., až pak.. ale fajn, že bude mít dvoje 😉

denimaty
21. aug 2013

@snowwitch Já bych pro holku taky volila poslední proužky.