icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

palosek
21. aug 2013

@katka82 😀 😀 😀 no, včera to tam ještě nebylo 😀 😀 😀 Ještě, že mám látek dost : 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

crawler
21. aug 2013

@jitu22 jinak, když ti bude hrozit vyvolání, tak jdi do ricinu 😉 mě zabral suprově ;-.)

katka82
21. aug 2013

@palosek no mě od nich přišel mejl 😉 látek mam teda taky dost 😅 ale nějak jsem se neudržela bo tento měsíc jsem někoupila ještě ani metr 😀 😀 asi absťák 😝 😀 😀

mitape
21. aug 2013

@snowwitch malá je chutnučka v bundičke a bundička tiež. čo je to za strih?

veronik77
21. aug 2013

@katka82 to je ale pokušení 🙂 asi půjdu raději spát 😎

palosek
21. aug 2013

@veronik77 😀 😀 😀
@katka82 já se taky držím 🤐 😠 😠 😀 😀 😀 Brala bych snad jen to bílé žebro, ale zas poštovné kvůli jedné látky 😝 😝 😝 😀 😀 😀 😀 Radši fakt dobrou

katka82
21. aug 2013

@palosek to bílé žebro jsem vzala 😉 tak se pak můžu s tebou rozdělit 😉 😀
@veronik77 viď 😉 😀 😀 a jak je skřítkům??ještě mají teplotu? 😕

snowwitch
21. aug 2013

@mitape Ottobre 4/2013 střih č.8 A díky za chválu 🙂

jitu22
21. aug 2013

@allymally já používám jen čistou vodu, synek má dobrou kůži, promašťování není třeba. Jinak si hodně holky chválí toho medvídka, případně domácí míchání - kousek oleje (olivový, mandlový nebo spousta dalších) a kapka nějakého detergentu (dětský šampon), aby se to spojilo. A denně míchat nový. A pak různé hojivé odvary, když je třeba.

@crawler kde s eto koupí? Četla jsem, že v lékárně ho většinou nevydají. Nebo s epoužívá ten od Salusu? Ale dneska mi bylo celé odpoledne tak, že už jsem málem začínala balit tašku. Tak snad ricin nebude třeba. Tohle s Vojtou vůbec neznám. To jsem šla na vyvolávačku bez jakéhokoli náznaku bolesti, kontrakcí, otvírání...

tašku na stroj z Tchiba mám taky, je mu trochu velká, ale na cestování super.

martulinecek
22. aug 2013

@katka82 a kolik je 1kg,zhruba?a dokdy?nikde jsem to nezahlídla dík

evcounek
22. aug 2013

@martulinecek hele do kg je to tak +- 3 m. já bych si taky něco vzala, ale 3m metry je na mě moc

pokud si bude někdo objednávat tak se přidám 1000% 😀

evcounek
22. aug 2013

nebo pokud by někdo chtěl můžu objednat a rozeslat.

bordino
22. aug 2013

abych se nemusela crcat s COL 😀 vytáhla jsem včera ze skříně kostlivce, sražený vlněný kabát a mám pro Jášu overálek na zimu do šátku. Tentokrát mě nezaskočí! 😀

crawler
22. aug 2013

@jitu22 musí to být ricinový olej pro vnitřní použití (nevím zda saloos nemá jen pro vnější? ) - mě ho manžel koupil normálně v lékárně na váhu - stačí 10ml (cana kolem 25kč). dala jsem 1/2 lahvičky (čili cca 5ml) + 5ml becherovky + meruňkový džus - celkem nápoje 0,3l a super - bylo to dobrý a jako vedlejší bonus bylo to, že mi to parádně zvláčnilo rty, což se při prodýchávání kontrakcí hodí 😉 Vůbec jsem neměla průjem, prostě 3hod. po vypití mi začaly kontrakce. Předtím jsem měla jen poslíčky a už jsem z nich byla unavená a tak jsem si to namíchala 4.den přenášení. Předesílám, že den před tím jsem měla CS 0 a miminko bylo vysoko.

kuna
22. aug 2013

@bordino sila jsi to hodinu, ze 😀

bordino
22. aug 2013

@kuna cha cha. Kdyby to bylo z metráže, tak možná jo, ale napasovat ten střih na kabát jsem se snažila celej večer, končila jsem v jednu 😀

sufik1
22. aug 2013

@jitu22 víš, že se mi o tobě dneska v noci zdálo? Tak snad už jdete směr Hořovice 😀

veronik77
22. aug 2013

@katka82 díky, v noci ještě měli... a Š. se mi včera z čehosi strašně osypal, tak má dithiaden a ještě spí.... Snad už se to dnes zlomí a bude ok, on všechny nemoci zvládá mnohem hůř, než holky... 😢 ale A. už vypadá ok 🙂

omcamauta
22. aug 2013

Ahoj, jsem zatím hlavně nakukovatelka, šijete tady krásné věci! (já šiju patchwork a nějaké oblečení na dospělé, na děti se teď chystám)
@evcounek pokud byste z toho Moraviatexu objednávaly, já bych si asi taky něco vzala (a 3m jsou na mě fakt moc).

katka82
22. aug 2013

@martulinecek jj do kila jsou většinou ty 3 metry 😉 je to tam psané u každé té látky 😉 do kdy trvá ta akce taky nevím,ale počítám že to bude prostě do vyprodání 😉
@veronik77 to je dobže že alespoň A. je líp 🙂 tak snad už bude dobře 😉
jinak já z MTX prala tyhla dvoje proužky: http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route... a http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route... 🙂 takže tak ten metřík můžu pak v případě zájmu prodat 😉

mamata
22. aug 2013

@evcounek můžeš prosím tě udělat menší tabuličku??

evcounek
22. aug 2013

@mamata jo jo až uvařím tak na to sednu 😀

omcamauta
22. aug 2013

@katka82 já bych si metr toho krém-hnědý proužek od tebe koupila (http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...)

patlalca
22. aug 2013

@snowwitch Ta je suprácká.

mitape
22. aug 2013

@bordino pekné 🙂 ja nerada prešívam 😝 Col neposlúcha ? :D

denimaty
22. aug 2013

@bordino Tak to je suprová recyklace!

hanncca
22. aug 2013

ahoj holky, můžu se přidat?
trochu jsem začla šít, mám jen strarý šicí stroj odtchýně, ještě ten skříňový, ale na mé šití mi to stačí, jediné co mi vadí, že má jen rovný steh, lze pouze měnit velikosti, žádný entl, nic takového.
jsem opravdu začátečník, tak to prosím berte v potaz 🙂 ušila jsem synům kalhoty, tepláčky z úpletu. dopadlo to dobře docela, nosit se to dá 🙂 spíš jen že když je "natáhnu", tak jakoby ten úplet je pružný, ale ta nit ne. dělá se nějaká "pružná" nit nebo je to i tím stehem, že mám jen ten rovný? poradíte některá?

petkasv
22. aug 2013

@bordino no úžasný 🙂 🙂 já tu mám taky jeden svetr po tchánovci, co ho nechce a na složení píšou že je tam 65%vlny tak ho taky asi zrecykluju pro Rozárku do šátku snad jí v tom zima nebude 😀

animal
22. aug 2013

holky mám doma přebytky z poslední hromádky, jedná se o tyto látky:
pokud máte zájem, tak pište IP

froté s PUL zátěrem bílá 2,5m
froté s PUL zátěrem sv.modrá 2,45m
šusťákovina KENT černá - 1,4m
šusťákovina KENT tyrkys - 2,9m
jednolíc s elastanem bílý 210g - 1m
jednolíc s elastanem černý 210g - 1m
jednolíc s elastanem malinový 210g - 1,5m
teplákovina elastická šedý melír 260g- 0,5m