icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

ucitelka70
22. aug 2013

@palosek ano, tričká som si šila dve z piké a mala som úzke rukávy.... ale urobila som si strih 44, ale je to obrovské.... a podľa tabuľky ešte väčšie treba, nejako sa mi nezdá..... zase nechcem zbytočne potom látku odstrihávať.....

sufik1
22. aug 2013

@ucitelka70 já šiju větší, resp. to sedí když dáš přídavek na švy 1cm. A měla jsem problém s rukávy - moc dlouhé.
Takže přeměř. A jestli máš něco atypického na postavě, tak taky radši přeměř, mě je to malé přes prsa.
Taky pozor na druh materiálu, co tam mají psaný.

macin73
22. aug 2013

@kuna nádhera, nádhera, nádhera...!!!! s dovolením asi pajcnu aplikaci na Danaiku a možná i džíny... někdy v příštím životě 😎 😀

reva
22. aug 2013

Ahojte, kde si kupujete alebo objednavate Ottobre?

sinala
22. aug 2013

@jitu22 mě doktor řekl ráno na kontrole, že vůbec nic a další den ráno byla Adr. na světě 🙂 🙂 🙂

sinala
22. aug 2013

@kuna no máš to krásné 🙂 , na tvoje výtvory se fakt ráda dívám 😉

katka82
22. aug 2013

@jitu22 jj u prvního jsem na tom byla jako @sinala ráno normální těhu nález a večer už jsme jeli a v noci byl svišť venku 😉

sinala
22. aug 2013

@zabza40 mám bílý finerib, ale nevím kolik, musela bych se zítra podívat. Myslím, že z metru jsem ubrala na rukávy pro Andreje, pokud by Ti stačil finerib

reva
22. aug 2013

@katka82 dakujem. A co sa mi viac oplati kupit si starsie cisla ci predplatitit na rok. Alebo ktore cisla by ste mi odporucili?

katka82
22. aug 2013

@reva osobně si kupuju starší čísla 😉 u každého si můžeš prohlédnout co tam najdeš za střihy a podle toho si vybírám 😉 listovat časákem si můžeš i tady: http://www.ottobredesign.com/ 😉

sinala
22. aug 2013

@hanncca jen s tou pružnou nití ( neplést s tenkou gumičkou, co je na žabičkování) se dost špatně šije ( já ji používám pouze na spodní nit).

sinala
22. aug 2013

@hanncca pokud bys měla trochu peněz navíc 🙂 , tak se vyplatí investovat do nového stroje, i když budeš šít jen občas nebo i kdybys měla jen spravovat díry v teplácích, tak ten cikcak budeš potřebovat.

martulinecek
23. aug 2013

@kuna no tak ta mikina je nádherná a ty džíny,no vlastně všechno,co je to za matroš na té mikině?coral flís?

kuna
23. aug 2013
hanncca
23. aug 2013

díky za názory, teď to prostě nejde koupit. možná zkusím na nějaký bazar mrknout nebo máti má doma stroj, ale tam to nešije spodní nit, třeba opravit, že bych si ho od ní půjčila. uvidím.

bordino
23. aug 2013

Tak jsem ušila první věc na COL. Po počátečním zuření, než jsem zjistila, jak nastavit napětí a hlavně, že Hardy ne-e (naštěstí hagaly jo a má je tu ženská u nás v galanterce, tak nebude problém dokoupit podle barvy látky) jsem nadšená! šije krásně, rychle... ach ach. Ještě se ale musím naučit nějaký fígl, abych zakládala rovně a všude stejně, jak to děláte? Já to mám pořád zubatý a různě silný, takový to pravítko na zakládání asi neumím používat

crawler
23. aug 2013

@animal 😀 a ten malinovej jednolíc? resp. jakýkoli jednolíc nebo teplákovinu najdeš, tak beru (teda vyjma těch, co jsem vzala přímo v hromadce)

animal
23. aug 2013

@crawler no mám pořád 1m bílý a 1,5m maliny 🙂 tak co z toho?

crawler
23. aug 2013

@animal malinu určo....nad tím bílým jsem váhala...a tak jo🙂když syslit, tak pořádně😀

crawler
23. aug 2013

@jitu22 přesně tohle řekl i mě a když jsem odcházela z kontroly, tak mě začalo bolet břicho 😉 ricin to podpořil a už to jelo 😉

crawler
23. aug 2013

@zabza40 jestli hledáš bílý patent - tak já tu mám ještě asi 5 m bílého BIO fineribu jemného z MTX - kupovala jsem celá 3 kila, když budeš chtít, tak písni do IP

crawler
23. aug 2013

@kuna ách ty nonitky jsou super! 😵 myslíš, že by šly i na kluka?jak by to asi vypadalo? já Fanymu šila džíny slimky, ale chtělo by to ještě jedny....a nebaví mě šít znova to stejný...

animal
23. aug 2013

@crawler a bereš teď ode mě soft?? nebo to mám poslat zvlášť (blokuju ti teda oba jednolíci)

animal
23. aug 2013

@crawler já Marečkovi našila Nonit 🙂 a jsou super

crawler
23. aug 2013

přidávám zas malý spam - PULky a pirátka (na zakázku pro většího chlapečka, ale focena na Lindiné hlavě) střih jsem dělala sama, ale snad je ok - mám doma 4 kupované pirátky a velikost odpovídá. pruh přes čelo jsem podšila funkčním procoolem nebo jak se to jmenuje pro odvod potu
a ještě další podložka

crawler
23. aug 2013

@animal ještě jsem neměla čas juknout do table, ale asi nějaký soft přihodím...ale nažehlovačky už jsem ti psala a taky možná ještě přihodím... jé a nemáš nějakou fotku nonitek přímo na Marečkovi, abych si to představila (šířka nohavic apod.) ?

animal
23. aug 2013
petkon
23. aug 2013

@animal a upravovala jsi střih na Nonity? Šila jsem synovi 134 a přes boky mi to přijde širší.

crawler
23. aug 2013

@animal vypadají skvěle!!! 😵 😵 😵