Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@ucitelka70 já šiju větší, resp. to sedí když dáš přídavek na švy 1cm. A měla jsem problém s rukávy - moc dlouhé.
Takže přeměř. A jestli máš něco atypického na postavě, tak taky radši přeměř, mě je to malé přes prsa.
Taky pozor na druh materiálu, co tam mají psaný.
Ahojte, kde si kupujete alebo objednavate Ottobre?
@reva osobně si kupuju starší čísla 😉 u každého si můžeš prohlédnout co tam najdeš za střihy a podle toho si vybírám 😉 listovat časákem si můžeš i tady: http://www.ottobredesign.com/ 😉
@kuna no tak ta mikina je nádherná a ty džíny,no vlastně všechno,co je to za matroš na té mikině?coral flís?
@martulinecek je to wellsoft lama. www.produktservis.cz/katalog/wendy/lama
díky za názory, teď to prostě nejde koupit. možná zkusím na nějaký bazar mrknout nebo máti má doma stroj, ale tam to nešije spodní nit, třeba opravit, že bych si ho od ní půjčila. uvidím.
Tak jsem ušila první věc na COL. Po počátečním zuření, než jsem zjistila, jak nastavit napětí a hlavně, že Hardy ne-e (naštěstí hagaly jo a má je tu ženská u nás v galanterce, tak nebude problém dokoupit podle barvy látky) jsem nadšená! šije krásně, rychle... ach ach. Ještě se ale musím naučit nějaký fígl, abych zakládala rovně a všude stejně, jak to děláte? Já to mám pořád zubatý a různě silný, takový to pravítko na zakládání asi neumím používat
přidávám zas malý spam - PULky a pirátka (na zakázku pro většího chlapečka, ale focena na Lindiné hlavě) střih jsem dělala sama, ale snad je ok - mám doma 4 kupované pirátky a velikost odpovídá. pruh přes čelo jsem podšila funkčním procoolem nebo jak se to jmenuje pro odvod potu
a ještě další podložka

@palosek ano, tričká som si šila dve z piké a mala som úzke rukávy.... ale urobila som si strih 44, ale je to obrovské.... a podľa tabuľky ešte väčšie treba, nejako sa mi nezdá..... zase nechcem zbytočne potom látku odstrihávať.....