icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
22. sep 2011

@medvi11 Diky, ale nestras, prosim... Ale ja premyslim - kdyby ho tam dokrmovali sunarem, tak jako ty lahvicky musi mit i erar a musi je sterilizovat, ne???? Ja to nechapu, co to je za nemocnici...
Ty tablety poradim, problem je, ze ona tam moc nikoho nema, kdo by ji je dosel koupit. Ale mohli by to mit i v lekarne, ne? Napisu ji to, dik, dobry napad!

@palosek Chci fotky!🙂

@1riki Tak zip 70cm dělitelný, kapsa 30 cm x 55 cm - uvnitr ze vsech stran je nasity omyvatelny sustak (kvuli botickam - urco doporucuju) - neco omyvatelneho, on by asi sel i igelit nebo PUL z te leskle strany - ale zase tech penez za PUL, no nevim 🙂

animal
22. sep 2011

@caramilla sterilizovat by se mělo nejméně 10min nejlépe 20 min. až od bodu varu a to bych v tomto případě strikně dodržela, kvůli tak malému a nemocnému dítěti. Po antibioticích bude mít rozhozený organismus. Když se rychlovarka nechá otevřená, tak neustále vaří, tak ať to zkusí alespoň takto

animal
22. sep 2011

mám rozešitou bundu z hnědého a oranž softu pro synovce. Vepředu v paspulkách jsou kapsy viz detail.

crawler
22. sep 2011

@caramilla co je to za nemocnici???ty tablety Mills mám 3 doma, takže pokud neseženete, tak bych poslala poštou (i když než to dojde :-/ ) ale snad by stačilo i několikrát prolít vroucí vodou...Jinak teda ani suplementor nevedou??? tak když ne to, tak stříkačku - do ní nabrat mlíčko - malíček do pusinky a vpouštět stříkačkou mlíčko...to je lepší než lahev...ty čúzy z oddělení bych teda asi nesnesla na očích...spíš mi přijde, že jsou příliš pohodlné...jinak i ten suplementor by se dal v lékárně sehnat, ale já dokrmovala týdny přes prst stříkačkou a nebyl problém pak s prsem😉 a je to levnější než ten supl.😉 držím Šimonkovi pěsti a s mojí maminkou ho provázíme v modlitbách...

crawler
22. sep 2011

@crawler jo ty tablety prodávají i v Tescu!

crawler
22. sep 2011

@caramilla jo ty tablety prodávají i v Tescu!

crawler
22. sep 2011

a k šití: jen se omlouvám za tu kvalitu...je to z mobilu a ještě špatné světlo :-/

caramilla
22. sep 2011

@animal Ty mě teda strašíš, ona už teď právě jen oplachovalaa asi jeden nebo dva dny ☹ ☹ ☹ Mě by ve snu nenapadlo, že to může být problém v nemocnici!!! To s tou rychlovarkou jí napíšu.

Ta bunda je parádní!! Taky tu šiju softku pro synovce, a marně jsem vymýšlela, jak udělt nenáročně kapsy, ty jo, žes to neposlala dřív🙂
A ta kombinace, eňo, ňuňo...

@crawler No, nevedou vůbec nic... Nebo jestli vedou, tak sestry dělaj, že nevedou... Mě to teda přijde divný - i kdyby si to měly jít baby půjčit do porodnice, tak sakra!!! I kdybych to já na jejich místě měla koupit ze svého, tak to té zoufalé matce koupím...
Díky za modlitby 😉

caramilla
22. sep 2011

@crawler Kolik těch PULek máte??? To máš jen pro vás? To má na každý přebalování nový, ne? 😉

crawler
22. sep 2011

@caramilla jsem se do nich zamilovala 😵 ale např. dnes opět už 2 zakadil a to ještě není večer 😅 on kadí 4 denně a často nám něco uteče a třeba je lemovačka trošku od bobí 😀 ...ale jo...už jich máme dost, ale nějak nemůžu přestat 😅 😕

animal
22. sep 2011

@caramilla ale na porodnici dětské sestry musí vyvařovat teda u nás myslím sterilizovali v mikrovlnce.

animal
22. sep 2011

@caramilla bez těch paspulek by ta bunda nebyla tak hezká. Paspulky ji krásně oživily a když už tam byl šev, tak jsem tam lupla kapsy a je to dobré

caramilla
22. sep 2011

@animal jj. to je pravda, vypadá profi 😉
Jako taky se tu nad tím pozastavuju, že tam nemaj sterilizační zařízení - ptala se na to. Ono je ale možný, že jí vyhodily, páč je tím "otravovala", oni radši nechaj dítě "pos..." než by hly prstem. Poslala jsem ji na porodnici, že třeba tam bude někdo normální...

terezita
22. sep 2011

@caramilla tak hlavne aby se uz potrvrdilo, co to je, a mohlo se to zacit poradne lecit! uff, takovy drobek a tolik si toho musi zazit..
@animal teeda softshellka paradni! ty paspule delaji opravdu divy! ted zacinam litovat, ze jsem se neprivterla k objednavce.. 😅 jak se s nima vubec sije?

a prihazuju vcerejsi a dnesni pocin, jen budu muset asi zacit sit i bundy, bo k tomu nema nic na chladnejsi dny.. 😀 😀 a teda s tou oboustranou vestou jsem si dala.. 😝 muj mozek uz nezvladl prepocitat, jak to otacet.. abych toho sesila co nejvic, nechala malou douru, otocila a obsila.. no zamotala jsem se, toz jsem to jen obstrihla cikcak nuzkama a hotovo. zlaty finerib, jeste ze se netrepi! 😵

mooncaa
22. sep 2011

Holky, kde jste sehnali paspulky reflexní? Vím, že někde byla hromada a já jí prošvihla. A jaký rozměr máte?
Něco jsem hledala, našla jsem 2 obchody, v jednom bych musela vzít roli asi 100 m nebo 200 m (podle druhu paspulky), nebo by to bylo dražší o cca 20%, ale pořád za cenu pod 20 Kč, ale zase k tomu celkem drahé poštovné. Nebo jinde mají za cenu 25 Kč (za m) a poštovné by mohlo být levnější (platí se skutečné):

http://www.bedimex.eu/reflexni-paspulka-vypuste...
http://www.poutout.cz/poutout/eshop/12-1-Galant...

Taky mi přijde, že exitují 2 druhy - stříbrná a šedá a 2 rozměry 4mm a 10 mm. Ale nechápu čeho jsou to rozměry, jestli jen šířka té kulaté části, nebo celého i s tím camfourem.

Je tu někdo, kdo taky nemá paspulku a chtěl by?

crawler
22. sep 2011

@caramilla tak právě jsem přebalila 3.kaďanec a opět to PULky odnesly...no já dávám jen čč nebo vv narovno, tak to jde snadno 😝 takže musím našít ještě další 😀

mooncaa
22. sep 2011

@animal Pěkná bundička, jak se to přišívá? Nevadí ta tloušťka paspulky pod patkou? Nebo se musí nasadit jiná patka?

crawler
22. sep 2011

@mooncaa já bych asi i brala...sice ještě nemám v plánu bundu, ale časem...nebo na kalhoty by to šlo? v zimě je brzy tma a od nás z vesnice do města je to kus a je tu velký provoz...ale nevím...asi by to vypadalo v manšestru blbě, že? 😅 😖

1riki
22. sep 2011

@caramilla zo všetkých stran? na obrazku z orig. to tam nieje vidieť, nemohla by si mi to odfotiť ked budeš mať čas ako to tam vlastne je ta kapsa? a celkova dlžka je tých 100cm a širka 50cm ?

baarca
22. sep 2011

@animal Bunda vypadá úžasně 😵 Tak nějak jsem si představovala tu naší v kombinaci hnědá-světle modrá. Střih jsi měla odněkud nebo volná tvorba? Taky se zeptám, zda jsi na tu paspulku použila speciální patku nebo ne? A vůbec, šijete ten soft na overlocku nebo na normálním stroji?

@terezita Jůůůů, Em. je zase kočka 😵 Kdybys potřebovala paspulku jen na jednu bundu, tak jsem si dneska vyzvedla svých 10m u Jam, tak určitě Ti můžu kus přenechat.

@mooncaa Oravka objednávala ve VTC.

animal
22. sep 2011

paspulku šiju zipovou patkou, děkuji za pochvaly.
@mooncaa paspulky mám z hromadky z VTC. Zkus se optat v normální galanterce, třeba budou mít, akorát to bude dražší. A v Bedimexu ti dají i metry paspulky, ale s příplatkem 20% . Já od nich kupovala matroš na tašky na kočárek

baarca
22. sep 2011

Jinak můj včerejší problém vyřešen tím, že tmavé nítě musím navlíkat za denního světla a je to v pohodě. Včera večer jsem na to neviděla a nemohla to za boha provléknout dobře. Jen blbé, že se mi jen málokdy podaří Matese uspat, takže na denné šití to u mne moc není.

mooncaa
22. sep 2011

@animal Kolik je spotřeba paspulky na jednu bundu? Mi přijde, že u té tvé možná i 2 m. Já jen kolik jí vlastně budu potřebovat, když mám doma tolik softsellu.

animal
22. sep 2011

@baarca kalhoty jsem šila na overlocku, ale bundu tak střídavě, kde je paspulka, tak šiju jen na obyč stroji.

animal
22. sep 2011

@mooncaa vyštrachej střih a kam ji chceš dát, tak poměř a víš spotřebu 🙂 u mě třeba 2x přední délka a 2x zadní délka a délka kapuce

animal
22. sep 2011

paspulka je jinak přeložený pruh látky, kde u toho hřbetu je nějaká "bužírka" 🙂 prostě kulatá výstuha, takže se musí šít těsně u té bužírky, proto jsem použila tu zipovou patku s normální mi to nešlo se dostat tak blízko

animal
22. sep 2011

@terezita no parádní princezna 🙂 to je ten manšestr ode mě jo?

animal
22. sep 2011

jsem nedávno našla jo - http://www.bavlnenysen.cz/bavlnenysen-cz/eshop/... přesně tenhle jsem koupila v Německu za dvojnásobnou cenu ☹( na moji sukni . Už vím, kde budu kupovat jednobarevné manšestry, jsou tam parádní ceny

terezita
22. sep 2011

@animal juu, ty kyticky jsou peekne! 😵 jojo, to je ten tvuj mansestr.. jen mi na jedny kalhoty padly asi troje tvoje.. 😅 mam to nejake rozsmikane.. 😀
@baarca baru mela jsem tam neco?

sussanah
22. sep 2011

@caramilla kdyz jsem byla v nemocnici na operaci slepaku, maly (3m) tam byl se mnou na nadstandardu a odsavala jsem. Taky nemeli nikde zadny sterilizator (pochopitelne, bylo to dospelacke oddeleni), ale resila jsem to tak, ze mi tu odsavacku a lahvicky jedna hodna sestricka prelila varici vodou z rychlovarne konvice a bylo. Nikde jsme nic nechytli, osobne si myslim, ze rychlovarka by mela stacit. S tou flaskou fakt opatrne, i kdyz to zalezi spise mimco od mimca, me se maly chytl po lahvicce bez problemu, ale zas on nemocny nebyl, takze mel spoustu sil, v tomto pripadne bych taky radeji sla do suplementoru.