Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
ahojte sikovnicky 🙂)
dnes som v stanku objavila novu detsku Burdu...klasika par stran a vela penazi,...
inak krasne vytvory, chvalim vsetky 🙂
holky co berete-chcete lamu.Koukala jsem že se zatím nenaplnila žádná barva nedomluvíme se na pár ať to naplníme? 😉
Jo a prosím je na mtx něco vhodné na dětskou osušku?
šmande...já chtěla berana jen 0,5m na zkoušku, ale ted to vidím na několik metrů 🙄 😕 🤐
@lillyzelvicka LAMA-hnědou, zelenou, čerenou doplním ještě já, takže ta určitě bude. Modrá a růžová zatím minimum není, ale uvidíme...
@1riki Jo jo, celkem to je 100 cm a na těch 100 cm té "deky" je zevnitř našito 30cm omyv. látky - celkem je to teda ale furt 100🙂 Ta kapsa omyv. vrstvu nemá, ne!
@daisyr Já paspulku z VTC mám, ale asi bude málo. Dá se s tím docela dobře fakt bunda oživit a chtěla bych i více té nalepovací nebo nažehlovací nebo co to je - takový proužek🙂 Mám s tím geniální nápad na klučičí bundu, vůbec se teď mnohem víc vyblbnu na kluky, holky, to je samý kytky, to je trapárna, ale na kluky, to jde vymýšlet kravin! Už tu blbnu, tak za 3 prošité noci bude hotovo 😀 😀 😀 Jen mám strach, že synovci budou všichni "kluci z ulice" závidět a budu tu mít pak zástup plačících dětí "já cí takí"...
Ale zpět - napadlo mě teda udělat nějakou hromadu na reflexy z VTC, ale spíš výhledově, teď tu mám USA a než se z toho vzpamatuju. Nebo kdyby se našel nějakej obětavec (= blbec) 😀 😀 😀
@palosek @crawler sorry, s tím beránkem. Hlavně teda crawler, ty to budeš stříhat a balit 😀
@terezita Zavinka, to je good nápad... Holčičky lezou do peněz, jo!
@lillyzelvicka Ester, co to bude objednávat si taky vezme a v tabulce není! Takže neboj, min. hnědou určitě doplní a možná i všechny ty barvy, co tam dávala ona (tedy ne tu sv. modrou a růžovou)
@palosek Beran pod soft určitě půjde, ale @animal tu psala, že by to nedělala, že by se tím mohly zkazit ty paropropustný schopnosti, což zase já pochybuju, protože si myslím, že to je to samý jako když máš pod bundou mikinu. A navíc třeba flízka dýchá určitě míň než beran, ten má "Velký díry".
@animal v Burdě prý jsou hlavně věci pro holčičky...
@caramilla Blbec na VTC se najde 🙂 akorát tabulku teda pls někdo vytvořte, já to nějak neumím vložit...jsem schopná akorát tak přepsat již uloženou starou, což je blbost...teď už toho času bude víc, kroužky a vše už se zaběhlo, manžel taky už doufám žádnou delší služebku neplánuje...tož ať se jen nevozím...
Jo a Burda mě zklamala, i na ty holčičky je tam houby a dost toho už vyšlo dřív v klasické Burdě - třeba ty pyžámka...
@caramilla no, naše malá je celkem horkokrevná, pořád se potí, takže ušiju jednu bundu bez podšívky..takovou jaro/podzim. A druhou (zima) zkusím s tím beránkem...což? Snad ty ottobre střihy velikostně sednou... a car.. prosím tě, jak jsi přišívala ty kytky?? můžu se opičit? Jen pro nás doma 😀
@palosek
@caramilla já se opičila s kytkama taky...včera v noci...a blbka si je našila na ZADNÍ díl šatiček - šatovky (co mně může omluvit je, že byly na zapínání na ramínkách, ale i tak ten rozdíl byl dost patrnej...no a byly i nažehlený s vliesofixem, takže odpárat to nešlo, tož jsem předělávala výstřih, přistřihávala rukávkový "výkroj" a nebudou už rozepínací, ale přes hlavu...no blbka...)
teda nebyl to softshell, ale teplákovina...
@palosek @caramilla ja myslim, ze by se to tam soupnout dalo. jen kdyz protece, tak se ten beran asi hezky nacuca.. ale ja osobne bych softshellku nepodsivala a spis bych dala na dite vrstvu navic..
a prave ta zavinka bude hezky nufaci.. 😵 skoda jen, ze nebude pro me 😀
@anielik jsem se po te burde chtela kouknout.. takze mam setrit kroky, jo? 😀
a na lamu jsem se dopsala.. ale obavam se, ze i ty 3 metry mi budou malo 😀 ted jsem si rikala, ze to bude fajne na mikinu.. jaka je ta lama z druhe strany? chlupata je jen zeshora?
@palosek ja ji budu davat jeste na sedaci polstar zeshora, aby se na tom hezky valelo.
holky, Iva tu včera zmiňovala, že v pátek už bude rozesílat nějaký Mylly a že to jde označit do tabulky....jak je to tam vyznačené? dívala jsem se a nevidím tam žádnou změnu..takže asi nic??? 😕 nevíte?
heč, já už svoje mylly mám doma 🙂 jsem si došla k Ivči 🙂 je super, jemné, chňuchlací, tešte se! teda mám jen rib a interlock...zbytek moc neposoudím ☹
@palosek no odradilo mně to od dnešního šití...doufám, že nebudu jak @caramilla a nezůstane nedošito...ale je to z toho tm.lilku, tož to musím došít! zítra po obědě, pokud budou děti spát a ne jak dnes, kdy Jana vylízala přes hodinu a nechtěla spát, jak jí to nešlo, když byla přetažená...
@terezita to si piš, páč já mám vzorek 10*10cm a je z toho bordel všude 😀 , ale na omak je to snad příjemnější než Minky 😅 ...fakt paráda...no vypadá to prostě z obou stran úplně stejně, tak se aspoň nemusí řešit rub a líc.😉 když si něčím pocintáš tu mikinu, tak jen otočíš na rub a nosíš dál 😀
@esteruska Jana z toho má krásný župánek - kupovaný - sice to houby saje, kam se to hrabe na froté...ale je to teplé a lehoučké a huňaté, měli jsme na plavání 🙂 takže se na ten bordel moc netěším, ale protože to budu jen lemovat a ne stříhat, přežiju to...jen teda netuším, čím to olemuju...máte tip?
holky a neměla by jste některá toho fuchsiového softu kousíček cca 10x10 cm jen na dozdobení 🙂
A LAmu ještě zkouknu a uvažuju nad další barvičkou ale nevím kterou 😒

@palosek to je on. je fakt paradni. ja davala do zavinky, ted tim chci podsit kalhoty na zimu a dat na jednu stranu deky.
@daisyr treba bude holcicka v dalsim kole.. 🙂 ale varuju, strasne to leze do penez! 😀 😀 😀
@caramilla rychloprdky opet lukcucni! a s oveckou jsem mela podobny napad, ale delala jsem ji zepredu s giglajicima nohama.