icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

ucitelka70
5. sep 2013
tygrisek09
5. sep 2013

@lip72 děkuju

caramilla
5. sep 2013

@palosek ti jsou hezcí, ale mě přijdou velcí a šíleně pravidelní, nevím, co bych z toho šila, leda stříhat na aplikace 😀 😀 😀

palosek
5. sep 2013

@caramilla 😉 to je pravda, moc velcí. Já ted koukám i na takové vzory, aby to bylo pro velké holky nebo pro mě 😀 😀 😀 😀 Ale stejně zvítězili mrňouskové 😀 😀 😀 😀 cukříky, apod 😅 😅 😅

macin73
5. sep 2013

@palosek L
Na těch kalhotkách máš lemgumku? Neřeže to?

palosek
5. sep 2013

@macin73 lem.gum, ale nesmí se při šití moc natahovat, je spíš aby držela tvar a okraje se po vyprání nekroutily. Ale je lepší dát tu uzší (myslím 14mm), nebo přímo prádlovou..... už jsem ji v zásobárně vyhrabala 😀 😀 😀 😀 😀

bordino
5. sep 2013

@macin73
@palosek já měla lemgumku na těch prvních kalhotkách a teď to postupně všude pářu a dávám náplet 🙂

macin73
5. sep 2013

@bordino nezapomněla jsi na mě? prosím prosím, smutně koukám 😝

sinala
5. sep 2013

@bordino a proč?

arlette
5. sep 2013

@palosek krásné a ta teplákovka je moc povedená 🙂

martulinecek
6. sep 2013

@lip72 na tu skejtačku se dnes chystám,pro holku,nebude to blbý?? 😖

martulinecek
6. sep 2013

@palosek mo nádhera,škoda že je to v němčině,tu já neumím

lip72
6. sep 2013

@martulinecek tak ta čepice se jmenuje skejťačka 🙂 a já hledala ten správný výraz... 😀 Na holku to bude perfektní 🙂 potom chci vidět fotku 😉

bordino
6. sep 2013

@sinala protože to madame vadí 😀

piecee
6. sep 2013

holky prosím prosím nepotkaly jste někde návod jak se dělají tyto kapsy?asi tak nějak vím jak na to (zkoušela jsem na nečisto) ale nějak mi to nevychází 😕 děkujiii

martulinecek
6. sep 2013

@lip72 ted záleží jestli to ta moje hvězda bude nosit že? 😀 😀

olivka84
6. sep 2013

@piecee neviem ci si dobre pamatam ale vola sa vypustkove vrecko neviem ako po cesky

anfei
6. sep 2013

@palosek Teda ta teplákovka je moc pěkná 🙂 Zrovna jsem si lámala hlavu, co s tím velkým zbytkem tučňošů 😉 Dík

anfei
6. sep 2013

@piecee Nevím jest-li je to to samé, mám obrázek na mobilu děsně malej, ale já nedávno šila podle: http://shwinandshwin.blogspot.cz/2012/05/skinny...

macin73
6. sep 2013

Pro všechny těhulky 🙂 - reprint oblíbeného čísla Ott. http://www.ottobredesign.com/lehdet_js/2008_2/i...

argo1
6. sep 2013

zdravím, musím Vám sem dát svoje počiny, abyste věděli "jak to určitě nemá vypadat" (vždycky si myslím, že to nějak začistím, ale ukončit zip a okraje je nad moji trpělivost) a poprosit jestli nemáte někde link, "jak všít zip - postup pro úplného blba" Tohle je můj třetí a vždycky mi to ujede až o 2cm, i když si to našpendlím. takže do dětský vesty jsem už radši narvala patentky. a když jsem nažehlovala sametovy obrázky, tak jsem jeden způlky roztavila. aneb, že já to oblečení radši nekoupím 😀 😀 😀 nu, nicméně prcek je z vesty nadšený a nosí ji na kolo. a já tu svojí vezmu aspoň na chalupu - je krátká a široká 😝 😝 😝

zuzu_epona
6. sep 2013

@palosek Prekrásna súprava.

sinala
6. sep 2013

@bordino tak to Ti přeju hodně nervů při šití v její pubertě 🙂

sinala
6. sep 2013

@macin73 no normálně se mi chce být těhotná 😀 😀 😀

sinala
6. sep 2013

@argo1 na zip si pořiď stylefix, má ho melluzinka, pak Ti nic neujede nebo musíš stehovat. A ukončovat věci lem. gumkou, na to nemám odvahu 🙂 🙂 🙂 . Já spodek u zipu zahýbám, aby to trochu vypadalo ( https://plus.google.com/photos/1142844545286064...) a zakončení zipu nahoře - podle mojí poslední ukušenosti už budu šít vždycky podsádku. A ukončení u stojáčku fakt nejsem schopná srozumitelně popsat, ale vím jak bych ho dělala. To jsem pomohla co 🙂 🙂 Ale vesty máš hezké

argo1
6. sep 2013

@sinala díky za tip a fotonávod, já si právě myslela, že ukončování lem. gumkou bude snazší 😀 Vůbec nemám teď odvahu střihnout do ještěrek a to jsem chtěla ušít softshellky pro oba kluky 😎 😎 😎

bordino
6. sep 2013

Dva počiny na COL, asi první, u kterých jsem na něj jen nenadávala 😀 Ještě tak 10-20 a už to půjde. Jinak je to objednávka, kterou jsem napřed slavně odmítla a měla ze sebe radost, abych ji o tři dny později přijala 😀 Overálek a tričko z bambusu pro dva kluky na vítání občánků.

mehlo
6. sep 2013

@caramilla čau! vlastně nevím jak. Máme se Zeleným válku, ale nový přítel mě drží nad vodou, tak je to o trošku lepší než dřív. Malej mi dělá obrovskou radost, jaký dělá pokroky ve všem, ale zasáhlo ho to hodně.

piecee
6. sep 2013

@anfei ty jo to přesně potřebuju děkuji moc 🙂

mehlo
6. sep 2013

@macin73 já mám lemgumku na svých kalhotkách co jsem šila už asi před rokem a půl a jsem strašně spokojená