Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@zikie ale pokud přiletíte někdy v noci, tak bych pro jistotu vzala taky nosítko nebo šátek, pokud máš.
@karchinka
Kufr vypada takto http://www.babyveci.cz/detail/3774755/trunki-de... a leti jako prirucni
@karchinka no jak to šlo, tehdy měla dcera jen 8m, ale zase jsem letěla sama. Jen jsem s sebou neměla kočárek, jen nosítko, ve kterém nechtěla být, takže jsem ji většinu času nesla. Což bylo dost blbé při přestupu a čekání na další letadlo a taky chození na záchod 😀. Po příletu jsem ji vrazila do náruče prvnímu členu rodiny a sesunula se na zadní sedadlo auta. Zpátky už to byl luxus - měla jsem ty golfky a letěl s náma i manžel, takže pohodička.
@zikie zkušenost mám, v Praze jsem je odevzdávala až u letadla, bohužel v Turecku jsme je dostali až s batožinou a musela jsem ji celou dobu spící nést...cesta zpátky to samé(to už jsem byla poučena a měla jsem manducu). Měla jsem sebou přepravný obal, ale nakonec jsem ho nepoužila protože jsem si nebyla jistá. Když mi lepili cedulky na kočár, tak jsem říkala, že ho budu mít v obalu, tak na mě koukali jako, že to vidí prvně a že teda ty cedulky musí dát na obal...Ale zase pak by se dal kočár bez problémů vyndat/vyměnit....Takže jsem ho poslala bez obalu. Cestou zpátky utrpěl menší ujmu-bylo utrženo přední madlo (určitě chtěli za něj kočár vzít a nevydrželo to), nicméně do 1měsíce mi poslali přes reklamace nové. Kdybys chtěla pujčit, já mám ten originální obal koupený z bazaru(na pliko mini), tak ti můžu pujčit.
holky, prosím vás, v kterém ottobre byl střih na tu soví bundu, co se zapíná až přes kapuci? Mám velké nutkání zkusit to ušít pro moje kluky 😀
Já než bych ušila přepravní vak na kočárek, tak jsem vzala starší povlečení na dětskou peřinu a dala kočárek tam. Ale taky jsem byla jediná, co jsem dávala kočárek do něčeho. Kamarádka měla odřenou rukojeť na golfkách, tak jsem se bála.
Ahoj holky, vůbec sem nechodím, neb stále trvá, že si zakazuji vstup sem, dokud něco neušiju... ale včera jsem spíchla svoje první kalhoty - teda Bášovy, ale já je šila poprvé... tak se musím pochlubit... patent je vyšší, než by musel být, ale co, je to nositelné, což považuju za zázrak... a tak mě to namotivovalo, že jsem dneska udělala recy noční košilku pro kamarádky syna, ale tu ještě nemám vyfocenou...
A zahlédla jsem, že @caramilla čeká miminko, takže moooc gratuluju! (My bychom se měli rozrůst už v lednu 😉.)
čau, tak dneska jsem ke stroji nesedla, venku furt pršelo, děti protivný, většímu rostou poslední 2 pětky a malá má spurt, takže nebyl čas ani chuť... teď tady vymýšlím jak si ušít mikinu na nošení a napadlo mě ušít jen vsadku, jenže problém byl zip... no ještě že jsem našla ve skříni obyčejnou flísovou mikinu cherokee a prohrabala košík se zipy, kde jsem nakonec našla vypáraný zip ze svetru cherokee 😀 skvěle pasuje, oproti jiným zipům z galanterky, který mají jezdec na druhé straně a tudíž nepasují 😠 takže zítra večer něco spíchnu ať můžu nosit i v chladnějším počasí 🙂 protože větší bundu vhodnou na nošení bych s mojí konfekční velikostí asi nesehnala 😅
@anastazieb Naštěstí to zatím vypadá, že všechny odlety i přílety budou ve dne.
Holky poraďte. Otčím si u mě objednal trencle (něco mezi kraťasy a trenýrky, nosí je na ostro na zahradu) a já vůbec nevím, z čeho to ušít. Co mi dal staré, tak je to něco mezi plátnem a flanelem??? Vážně nevím...
@snowwitch nebo z lehkýho plátýnka
@rebelie výtvory krásný, z čeho jsou ty kalhoty? Je to moc hezká látka...
Ahojte dnes som sa rozhodla ze je na case usit intimky.prve dve pokusne na svete.treba trenovat na ol

@lillyzelvicka Poslala jsem IP.