icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
23. sep 2011

Tak "blbce na VTC" jsem dohledala @medvi11 😀 😀 Tak se holky poperte 😀 😀 😀

animal
23. sep 2011

@caramilla na bordel jsou nejlepší volné pokoje, já bych to tak leda mohla vyhodit z okna či na rozkopaný balkon 😀 😀

nika
23. sep 2011

@caramilla ať se nebojí, pozvat LP a bude klid a můžu jen doporučit toto
http://www.medela.cz/produkty/suplementor.php fakt se to v takovém případě vyplatí a manipulace oproti dokrmu stříkačkou či lahví je mnohem lepší a rychlejší (sama jsem dokrmovala stříkačkou 2 měsíce, fakt je to umorné)

lillyzelvicka
23. sep 2011

@caramilla dobrá ty jsi netopír nebo sova, jo tak ať ti pračku dobře opraví 😉

palosek
23. sep 2011

Další tabulka??? 😠 To je jak naschvál 😠 určitěni ni nic nepotřebuji... 😀

ivuska.h
23. sep 2011

@caramilla Žádné přední a zadní mlíko ještě švagrová nemá, ještě má pravděpodobně mléko přechodné, tam se to takto nerozlišuje. Klasické mlíko začne být až cca s nástupem spouštěcího reflexu (prvně nic neteče a pak to začne stříkat), což je samozřejmě individuální, kdy nastane, ale takto brzo to vidím jako dost nepravděpodobné (ostatně sama to může ověřit -- klasické přední mlíko u zralého mléka je skoro průhledné, zadní pak o dost bělejší). Novorozenec je stavěný na to, aby cucal skoro pořád, má malý žaludek a málo sil, jinak to prostě nejde.

sufik1
23. sep 2011

@caramilla aať se bobek drží, bude líp

už žádné další objednávky 😖

Lama - myslíte, že by šla na přebalovací podložku?

monr
23. sep 2011

baby, vy ste neskutočné, za večer ešte aj šijete a nakecáte 4 strany 😀 😀 😀

medvi11
23. sep 2011

@caramilla jojo, ten "blbec" na VTC jsem já a klidně vezmu i wendy k tomu, asi by to bylo i jednodušší kvůli poštovnýmu a tak, protože dost z vás si objedná obojí a bude zbytečně platit 2*...

Jo a nechápu, proč teda Šimonka nesondují - hadička s mlíčkem rovnou do žaludku, když je slabej, nezvykne si na flašku...

animal
23. sep 2011

@medvi11 to by bylo fajn, kdyby jsi to vzala komplít 🙂 faktura z Wendy klidně může jít na caramillu a dodačka k tobě

medvi11
23. sep 2011

@animal taky mi to připadá rozumné...když už stejně budu balit a chystat 🙂 a mám super ostré nůžky 🙂 tož by to mělo jít dobře (teda stůl jako Ivuška linku nemám, ale ono to nějak půjde i na zemi)

palosek
23. sep 2011

Tohle jsou recyklo-pokusy. Jen tričko je podle střihu z ottobre, Tepláčky jsou trochu big. Moc se nevyvedly. Manšestráčky jsou délkově i na jaro 😀 A legínky jsem dělala už dřív, taky vydrží na dýl 😀 ...frčíme v žužu 😀

caramilla
23. sep 2011

@palosek Jú! 😉
@medvi11 Tý jo, good, jsi super🙂 Tak ti to tam pozměň na svoje požadavky, já to pomůžu, jak budeš potřebovat. Jinak jsem teda koukala na web a fakt tam NIC NEMAJ. Já asi neobjednám skoro nic, já netušila, že to vyprodaj během 14 dní! ☹
@sufik1 lama je hodně vysoká - má hodně vysokej chlup. Nebude skladná, to teda rozhodně ne. Bude měkkoučká, asi by to šlo. Já preferuju přírodní materiály třeba bioberánka🙂
@monr 😀 😀 😀
@ivuska.h Díky zase za odborný vhled, to jsem třeba vůbec nevěděla. Jen teda mi rozum radí, že fakt nevadí, když pije vždy jen chvilku, ale furt 🙂
Jinak LP už tam je na dnes domluvená - dala jsem bráchovi kudlu na krkr, že se to musí dneska vyřešit, zítra mu asi budou napichovat páteř tzn. zase nemůže k prsu a fakt už mi to přijde dlouhý. Brácha se kroutil,l že zavolá nějaké místí jejich známé, co se "školí na dulu" a to jsem řekla - super nápad, páč jsem věděla, že je hned odešla do správných rukou. Takže mám radost!

maly_prcek
23. sep 2011

Holky nemáte zkušenost s těma Wendy aksamitama? Já znám ten bavl. z šijem, je to nějak podobné???

maly_prcek
23. sep 2011

Holky z Brna,
nemáte náhodou některá přebytky suedeclothu v bílé/zelené/žluté/růžové barvě? Tak 2-3 čtverce, ideálně kdybyste chtěly vyměnit za modrý nebo případně prodat...
Vzala jsem si jenom modrý, ale mám tu nějaké nové PULy a k těm mi ta modrá nejde a já jsem příšerný estét a potřebuju to mít sladěné 😀 Tak třeba má někdo podbný problém... 😉

medvi11
23. sep 2011

@maly_prcek co to je Wendy aksamit? To je bavlněný samet (80%BA, 20%PES) nebo mají i něco, o čem nevím? 😀 jinak pokud je to ten samet (plyš), já na něho nedám dopustit (pokud máš anavy plenky nebo vložky, tak ty levnější "aksamity" jsou wendy - cukřík, sv.modrý, starorůžový, růžový, bílý, fialka, sv.zelený - nic to nedělá, nehrubne, nepelichá, nechytá chlupy, jen časem trochu ztrácí barvu (teda já jsem to měla na plenkách, prala furt na 60 a většinou s perkarbonátem, takže zátěž na stálost barev značná), ale nepouští to. To je jedna z věcí, kterou bych z Wendy chtěla, ale nutně nji nepotřebuju...to chci tu lamu fialovou a klidně si vezmu celý kilo (ty 2 metry nějak užiju, klidně se budu chňuchlat s druhou dekou já 😀 )
MMCH z toho má @caramilla tu super modrou soupravu se sněhulákem 🙂

medvi11
23. sep 2011

@maly_prcek se suedeclothem ti neporadím, nemám doma ani kousíček...

Jo a ty šatičky jsem už došila, jen to na nafocení chce vyžehlit...hurá! Je to sice trochu širší v ramenou, jak jsem to zkracovala kvůli otočení výstřihu, ale není to zase až taková hrůza (stejně byly dlouhé...)

lillyzelvicka
23. sep 2011

@medvi11 hele já taky chci tu fialovou lamu tož se nějak podělíme 😀

lillyzelvicka
23. sep 2011

@medvi11 a tím askamitem z wendy myslíš tohle ? http://www.produktservis.com/katalog/wendy/welur

medvi11
23. sep 2011

@lillyzelvicka jo, já myslím tohle 🙂 ale nevím, jaký aksamit myslí @maly_prcek

crawler
23. sep 2011

HROMADKA MTX: Protože se již nějaký ten den nehlo nic směrem k naplnění minima, tak během dneška vyřadím z tabulky artikly, kterým chybí do naplnění více než 1,5m. Ty zbývající sem napíšu a můžete se k tomu vyjádřit, pokud se nevyjádříte tak to udělám tak, že ty centimetry k naplnění minima (max.150cm) rozdělím mezi ty, které se k artiklu zapsaly. A pak už s dovolením udělám během víkendu součty, abyste věděly co a kolik toho objednáme 😉. zatím se mějte 😉

crawler
23. sep 2011

HROMADKA MTX: tabulka je upravená, tak prosím respektujte instrukce uvedené v tabulce. Jediný artikl, kterému chybí do minima kousek je Finerib proužek růžovo-vínový, takže instruujte mě - můj názor je ten, že to objednáme a každá dostane o něco víc...😉 Jinak ostatním artiklům většinou chybělo více jak 50% k naplnění, takže se holt musíme smířit, že utřeme nos (mě se to teda týká obzvláště, protože se mi nenaplnily 4 položky - co máte proti tyrkysové barvě? 😢 🙄 )...Nevadí aspoň ušetříme 😉
Doplňte prosím adresy a do neděle si ještě můžete přidávat metry. Pak začnu sčítat a průběžně doplním ceny, které mi odsouhlasíte (to víte, chybu může udělat každý) a pak už se domluvíme na dalším postupu 😉.

medvi11
23. sep 2011

@crawler povol prosím editaci 🙂 chci si zvednout ten rib a nejde to...

medvi11
23. sep 2011

@crawler jo a mně se toho taky hodně nenaplnilo, ... ale neušetřím, vzala jsem i něco dalšího...

caramilla
23. sep 2011

@crawler Já bych řekla, že je to možná moc brzo. Ale jestli chceš regulovat už množství, tak chápu🙂
Já jsem včera přidala ještě 2 patenty.

medvi11
23. sep 2011

@caramilla no já už jsem zase bez mateřské...říjnové 🙂 jen teď jsem si to spočítala na 1750,- Děs...ale mrzí mně, že těch látek, které jsem chtěla na trika, je tak málo...ty oboulícy, klučičí riby...jsem musela vzít ocelové vafle, které se mi zase až tak nelíbí (ty modré se mi líbily víc...)

caramilla
23. sep 2011

@medvi11 Já to musím ještě zredukovat, jak se mi rozbila ta pračka 😀 Já na to tento týden vůbec neměla myšlenky, takže tam mám furt to, co jsem tam naházela na začátku bez ladu a skladu, jen tak nahozený čísla ☹

maly_prcek
23. sep 2011

@lillyzelvicka @medvi11 Jo jo, myslela jsem stejné... Kdo viděl poslední číslo Ottobre, tak musí zaručeně velur taky chtít 😵 😵 😵 Jenom ty barvy nic moc...

A ještě mě zaujalo tohle: http://www.produktservis.com/katalog/free-zone/... - co by z toho šlo? To je klasický patent? Takže lemy, náplety a čepky... A ještě něco?

maly_prcek
23. sep 2011

@crawler Hoďte mi sem pls ten odkaz na ten mtx, kuknu jestli vám tam něco nedohodím...

medvi11
23. sep 2011

@maly_prcek plíííínky 🙂 anavy má ty dva vpravo nahoře jako vzor (doufám, že jsem nespletla ten klučičí vzor). Já bych z toho dělala klidně i trika, "elasťáky" - legíny...moc "patentově" to nevypadá, ale příjemné na omak to je

@caramilla pokažená pračka s plenkovým dítětem je děs ☹