icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

schnek
16. sep 2013

@caramilla dík a prosímtě, jak poznám, že to žehlím už moc? a asi bez napařování, co?

caramilla
16. sep 2013

@rebelie a ty si myslíš, že se mi tohle nikdy nestalo? Naposledy včera? 😀 😀 😀 😀

caramilla
16. sep 2013

@schnek no, seškvaří se to 😀 Je to umělina, takže se to prostě spálí, žehlička se přilepí. Na 2 by mělo bohatě stačit. Já když žehlím jako fakt hodně zmuchlaný kus softu, tak dávám i napařování, ale nevím, zda se to smí. Třeba sušička se taky nesmí (teda jak podle koho). Asi by se to moc žehlit nemělo, jen v krajní nouzi. A asi lepší nenapařovat, je pravda, že to není nutné, umělina jde bez napařování dobře. Vem si odstřižek a zkus to 😎 Jestli nemáš, tak ti dám odstřižek do té obálky k nažehlovačce, chceš? Já jich mám tuny 😀 A bude i příkladně zmuchlaný 😀

schnek
16. sep 2013

@caramilla hehe 😀 dík, jdu to zkusit, musím tu bundu udělat, i kdyby to mělo být nakonec jenom pončo z kusu z metráže uprostřed s dírou na hlavu 😅 😀 jinak umrznu, ke skoro vyléčené rýmě mi po dnešní cestě k bankomatu a zpět přibyl pěknej kašel 😠

argo1
16. sep 2013

tak trochu z jiného soudku 😉 naše madam si užívá nového dizájnového potahu na pelech 😎 😎 😎 šusťák z Gabinky

argo1
16. sep 2013

@zuzu_epona krásný kukuč modela! a kukly taky super!
@anitramv většinou kupuju starší na MMB nebo v sekáčích. a minimum šiju - tepláčky, soft.kalhoty, občas tričko, čepičku,...

schnek
16. sep 2013

řeší se u softu směr, kterým by se mělo střihat, nebo je to jedno?

macin73
16. sep 2013

@schnek já se teda na soft taky ještě psychicky připravuji, ale co jsem tu pochytila, tak by se měl stříhat tak, aby "pružil" do šířky... snad neblábolím nesmysly, kdyžtak mě někdo fundovaný opravte 😝

schnek
16. sep 2013

to mě těší, že tu nejsem jediná softem netknutá 😀

@macin73 no když mně přijde, že pruží na obě strany a boky a rukáv do půlmetru na výšku prostě nedostanu. takže je to v tuhle chvíli vlastně zbytečný dotaz, ale třeba pro příště, abych věděla 😀

schnek
16. sep 2013

tak a jsem v pěkným pytli, nestačí mi soft 🙄 nemáte některá kousek tmavě fialovýho od třetí frmy z hromadky od @animal , stačilo by mi i necelých 20 cm výšky?

kuna
17. sep 2013

@schnek @macin73 správně, měl by se tak stříhat. Ale popravdě, už jsem některé díly šmikla i na druhou stranu, když se mi nedostávalo látky (třeba spodní část nohavic, když ji šiju z více dílů) a kromě toho pružení to není vidět. Pokud to není vyloženě část, která by do šířky pružit fakt měla (sed), tak se to dá "ošidit" 🙂

@argo1 takový potah na pelech bych si taky dala líbit!

kuna
17. sep 2013

@arlette kabátek je bomka...achjo, já jsem tak nešťastná, že jsem J. kabátek na jaro koupila a on jí ještě je 😀

@rebelie první softky? Dooost dobrý 🙂

kuna
17. sep 2013

@lip72 @zuzu_epona hezké kukly, já se taky do nich budu muset pustit, ať J. nelítá ve školce s holým krkem...

kuna
17. sep 2013

@emilly9 tak ten fusak je úžasný...a s bílou si nic nedělej, já loni koupila světle šedý a je furt jak prase, jsou na něm takové bílé fleky, kdyby byl bílý, vidět to není 😀

@crawler parádní bundy!

Jinak nepovídám si tu sama se sebou, ale píšu to vždycky po stránkách, abych věděla, na co reaguju 🙂

bordino
17. sep 2013

@laeela dobrý, ale Jolanka chce příští rok za draka. Sedmihlavýho 😀

bordino
17. sep 2013

@macin73 můžeš kdykoliv na k nám 😀 Ráda tě uvidím a poradím, pokud budu umět. Mám i jednu kamarádku fotografku, co se učí šít, a už dlouho se domlouváme, že si dáme "kurz" - já jí šití, ona mě nastavování foťáku 😀

laeela
17. sep 2013

@bordino 😀 Sedmihlavý drak. Už tě vidím, jak to spíchneš za jednu noc.

bordino
17. sep 2013

@laeela no víc času na to mít nebudu 😀

olivka84
17. sep 2013

@zuzu_epona krasna je kuklicka sa ti podarila aj tie uska su super 😵 dufam ze si sa s tym moc netrapila

caramilla
17. sep 2013

@schnek Na zakázku stříhám vždy výhradně správně. Ale pro domácí šití bych nad tím zamhouřila oko a stříhala jakkoliv. Soft do šířky mírně pruží, chová se jinak, třeba na přilehlé kalhoty bych do toho nešla, ale jinak je to asi šumák 😉
Tm. lilkový soft trochu zbytek mám, kdybys potřebovala.

olivka84
17. sep 2013

ahojte tak mne sa po mesiaci podarilo dokoncit suknu este par veci a hadam sa do toho pomalicky dostanem

katka82
17. sep 2013

@bordino sedmihlavý drak??tak to je opravdu výzva 😉 😀

katka82
17. sep 2013

@caramilla tak fotky manžestru máš v poště 😉 ta sv. modrá je fakt světlounce modrá-nešlo mi to líp vyfotit 😝

bordino
17. sep 2013

@katka82 dostane jednu hlavu a bude. 😀

katka82
17. sep 2013

@bordino 😀 😀 chuděra takle ji odbiješ 😝 😀 😀

mamata
17. sep 2013

@bordino přece bys Jolanku neošidila o zbylých šest hlav!!!

bordino
17. sep 2013

@katka82
@mamata 😀 😀 😀 ubohé dítě! Sociálku na mě!

mamata
17. sep 2013

@bordino ušily jsme si na sebe pěkný bič, mě zas ráno říkala dcerka, že ty softshellky jsou už starý, že potřebuje nový model a to je má od prosince

bordino
17. sep 2013

@mamata já jsem taky zvědavá, co řekne na kombinézu loňskou 😀

elentari
17. sep 2013

@bordino tak šlo by udělat jednu hlavní, opravdovou a zbytek našít a vycpat na ramena a rukávy 🙂