Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@anastazieb no mě se ty látky vyloženě líbí 😀 Ono z čeho šít pro padesátníka - kytičky těžko, na puntíky je trochu starej, z látek bez vzorku by to bylo hnusný taky 😀
@laeela presne :D
@laeela
@anastazieb to je přítelkyně, tak by mohl 😀
Holky prosím o radu (jak jinak .... já sama dávat nemůžu, tak se jen vyptávám 😀 😀 ) Na ušití softshellový bundy si netroufnu, tak jsem koupila, přes net. Malému je trošku větší - u délky je to spíš výhoda, ale má dlouhé rukávy. Jsou to jen obyč rovné rukávy, na kterých je suchý zip na zúžení. Nenapadá vás něco, jak ty rukávy vyřešit, aby jí mohl nosit? jsou fakt moc dlouhý? Ohrnout to mi přijde divný, když bude mokro, tak mu namokne ten vnitřní fleese... Dát tam nějakou gumičku, aby to drželo nad zápěstím? Nevím, nevím ☹
Vracet se mi nechce, zase tolik nestála, abych to řešila. A nechci kupovat menší s tím, že tuhle nechám na příští rok.
@bury ja jsem na sofshellku dala plastove patentky na zkraceni rukavu.
@anastazieb - ty jo tak to je vychytávka! nemáš to vyfocený? já ty kleště mám i plastový patentky - teda sice v úplně jinejch barvách, ale to by se dalo nějak vyřešit.
ahojte baby, niektora z vas sije aj latkove plienky na predaj? pripadne mi viete niekoho poradit?dakujem
@bury fotku nemám, ale prostě jsem ten rukáv jakoby složila dovnitř a vyznačila si tam body a do každého rukávu přicvakla dva páry patentek, aby to složení drželo.
Ahoj holky obcas sem chodim pro radu 🙂 siju.chvili tak se moc nechlubim zatim.
Nejradsi siju uplety ( asi budu teda porizovat overlock) ale nektere se mi hodne krouti - jako latka a pak mam problem nastrihat aby mi to nekradlo latku ty pokroucene okraje tech par cm. Mate nejaky figl jak na to ? Prezehlit nepomaha tak nevim 😠 dik
@dagmarkaaa některé holčiny používají škrob ve spreji, myslím, že s tím přišla Rina nebo Sinala 😀
@jankasramka z Sk báb šije krásne plienky @fionka1711 🙂
@dagmarkaaa nebo okraje sešpendlit a zatížit??? taky mě to kroucení děsně štve 😖
@kajark taky jsem pro klasickou zavinovačku vyplněnou peřím a utaženou šňůrkama, krásně se v ní nosí, usíná a po usnutí se může rozbalit. nedám na ní dopustit, byli v ní oba kluci (jeden zimní a druhej letní 😀 ) skoro do 4 měsíců
@bordino Deka musela dát spoustu práce, snad ji obdarovaný ocení (jako i nápad paní přítelkyně 😀 😀 ) 😎
holky v lídlu mají mír stroj s overlockem,ale za 18OO,to asi nebude moc kvalitní.že?
@martulinecek to není opravdový OL, to je jen pružný overlockový steh. Má ho většina dnešních obyčejných šicích strojů. Nemá to ale ty funkce, jako pravý OL - ořez látky, diferenciál, možnost volit šířku a délku stehu...
Prosím, prosím, nevíte některá, kde se dají v Praze koupit strečové dvojjehly? Já tu svojí právě zlomila o hlavičku špendlíku a samozřejmě druhou nemám.. 😠

@bordino Z té látky s pivními víčky jsem šila manželovi. Zástěru a detaily na kalhoty 🙂 Dkea je moc hezká - zajímavý vzor. Mě tam asi ruší spíš jen ty fotky 😀