icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

nelibeli3
25. sep 2013

Tak pridavam este jednu vestičku 🙂

nelibeli3
25. sep 2013

nech vas namyli znacka sila som ju naozaj ja 😀 este v mojej praci 😝

patlalca
25. sep 2013

tak dneska jsem dodělala jeden obal na knihu na téma Leonardo da Vinci, ještě mě čeká pár podzimních taštiček a pak už se pustím do vánočního tvoření. Jo a ještě se budu muset poprat do zhotovení bund pro celou moji rodinu - toho se obávám nejvíc.

katka82
25. sep 2013

@patlalca 😲 krásný 😵

caramilla
25. sep 2013

@lip72 je krásnej, na podobný jsem kdysi koukala na MMB, ale kdybys věděla, co ty holčičky v něm všechno vozí a jak se k němu chovají, tak bys ho asi malé holčičce nekoupila. Spíš jako dekorace do starého baráku a nebo už větší slečně. Pro malou holčičku je to fakt škoda 😝

rebelie
25. sep 2013

Díky všem, co mi posílali odkaz na bekovku... hledám spíš něco na kluka, našla jsem toto, tak linkuju, kdyby se to někomu taky hodilo http://aboutgoodness.com/mens-flat-cap-gatsby-h... (mě nadchlo, že by manžel a syn měli stejnou).

elentari
25. sep 2013

@rebelie Na takovouhle pánskou a chlapeckou byl nedávno střih v Burdě.
Jinak chlapecká čepka mě zaujala i tu: http://www.thetraintocrazy.com/2010/09/little-c...

rebelie
25. sep 2013

@bettyna84 Tak máš OL, jo? Mě až vlastnictví OL motivuje k nějakému většímu šití...

zarzuela
26. sep 2013

Zensky dik moc jste zlaticka ;) u nas v galanterce maj predpripraveny, ale presne jak pisete jsou to hnus umelotiny. Kdyz ksem bydlela v Praze, tak jsem to sehnala v pohode v latkach Mraz po metrazi, ale bohuzel se tam ted a detma nedostanu ; (

Koukám tu na vase dila a jste teda super sikovne, klobouk dolu ;)

mamata
26. sep 2013

@zarzuela jé, další dušička od nás!!

petkasv
26. sep 2013

@patlalca ten je dokonalý 😵

anfei
26. sep 2013

@patlalca ten je krásný 😵 Jak jsi udělala ten vrchní obrázek-šablonou?

nelibeli3
26. sep 2013

@rebelie Ahoj, ja taky strih na detsku bekovku mam (obvod hlavy51cm), ak mas zaujem napis mi do IP.

anastazieb
26. sep 2013

Holky nemáte někdo náhodou aspoň metr červený elastický teplákoviny? Díky

palosek
26. sep 2013

@mahafi skvělá sukýnka i návleky.....já šila malé konečně tuniky z Lille do školky....ještě jsem večer neměla olemovaný krk a už je chtěla zkoušet 😀 😀 😀 A ráno ....půjdu v šatičkách do školky???? prý...hulááá 😀 😀 😀 😀 Máme šatičkové období 🙂

anfei
26. sep 2013

Jste se mě ptaly na čísla těch BelfitS120, že to není patrné z obrázku, tak píši - 1000, 115, 504 575, 247, 272 a 264 🙂 a klidně pošlu i v obálce, když to vezme pošta 😉. Snad jsem nic nezapomněla.

katka82
26. sep 2013

Se neflákám 😀 tady je něco málo počinů 😉 pýžo pro kamarádky malou do školky a pak tričky mláděti ke svátku 😅 hold hraček je tu 3 prdelky a kopeček k tomu a tak chuděra malý dostane hardy 😅 😀 😀

abigail1
26. sep 2013

@katka82 u nás taky bude ke svátku mnou šité oblečení 😅 Dnes mi měl dorazil balík, pošta ho nedoručila 🙄 Tak jsem se těšila na látky a taky už musím šít, abych to stihla...

zuzkasim
26. sep 2013

@katka82 Moc hezká trička. Taky budu muset začít šít na Vánoce🙂

katka82
26. sep 2013

@abigail1 😀 😀 tak to je na prd s tou poštou 😖 snad Ti to dovalej zítra 😉

katka82
26. sep 2013

@zuzkasim děkuju 🙂

palosek
26. sep 2013

@katka82 ...ale krásný hadry 😵 😀 😀 😀 mě včera dorazila pruhovaná teplákovina a už ted lituji, že jsem nevzala víc...je skvělá....ale dost se srazila 😝 Dole ty trička máš podehnuté dvojjehlou? Já si dnes spíchla sobě s dlouhým rukávem z oboulícu z Wendy....a je to moc příjemné na tělo...

katka82
26. sep 2013

@palosek 😀 díky 😉 no viděl jak je došívám a moc se mu líbili 😎 ale nebude mít chuděra žádné překvápko 😅 jj dole to mam sešité dvojjehlou 😉 šiju to tak pokaždé 🙂

palosek
26. sep 2013

@katka82 a netrhá se ti dole časem? Mohla bys, prosím, vyfotit ten dvojsteh z rubu? Abych viděla to utažení? Jestli ale máš čas....děkuji 😉

anastazieb
26. sep 2013

Holky netušíte jak vypadá elastická teplákovina z MTX?

katka82
26. sep 2013

@palosek no zatím se mi to trhlo jen na jednom tričku 😉 tady je to zrubu 😉 snad z toho něco vykoukáš 😀

anastazieb
26. sep 2013

@palosek z rubu musíš mít cikcak, jinak se ti to roztrhne. Já šiju všechno dvojjehlou a trhne se něco výjimečně.

bury
26. sep 2013

@katka82 - náš starší má třeba skoro větší radost s hezkýho trička, než z hračky 😵 je to fintil....
trička super - hrozně se mi líbí ty žáby 😀

medvi11
26. sep 2013

@palosek
@katka82 Zjistila jsem, že se mi dvojjehlou netrhá pouze při šití tou nití, která nejde skoro přetrhnout rukou, ta, která se skládá ze spousty tenkých vlákýnek, mám ve všech barvách, je to tato: http://www.galanteriekreibich.cz/product/nite-e...
Jmenuje se to pružná objemová nit Aspo Aspotex 120 nebo tak nějak, jinak mi Jana trhala vše. (v sedě si to natahuje na kolena a holt to nevydrží...)
Používám na legíny, kolem krku, na lemy kolem kalhotek a kromě toho, že se to blbě navlíká do dvojjehly (automatický navlíkač holt nefunguje a už jsem slepá...), s tím nemám žádný problém. Když se to dobře začistí, fakt je to super.

medvi11
26. sep 2013

Jo a když už jsem sem zase po letech vlezla, gratuluji těhulím (hlavně @caramilla )!