icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

ucitelka70
5. okt 2013

@kuna kapucna pod bradičkou - tak máme z FM aj quin, aj philippa, mikina danai by sa tiež dala použiť na soft... a aj softka čo spomínala crawler - 2005/3.... tiež tak má..... ja som bundy a mikiny strihala podľa toho ottobre... len som zužovala zo šírky, lebo drobec je štíhlunký, dlhý, ale sedí pekne

bordino
5. okt 2013

@kuna no to víš, já tu těch svetrů mám asi 30 😀 a furt je mi to málo 😀

zuzkasim
5. okt 2013

@arlette Já se na ten rib z MTX dívala, ale nedovedu si moc představit, jak to vypadá a na co se to dá použít? Zaujalo mě, že je to merino vlna, mám merino sportovní tričko a je to paráda, konečně nejsem po vyjížďce na kole cítit na 100 honů, bohužel se dost potím, asi to mám po taťkovi☹

zdenav
5. okt 2013

@jieff máš pravdu, snad to nebude ještě do školky 😉

kuna
5. okt 2013

@petkasv tak ta je nádherná!

arlette
5. okt 2013

@zuzkasim kamarádka z toho šila funkční trika ...

bordino
5. okt 2013

@arlette a co tohle? Z toho by se asi líbilo tchánovi a švagrový tričko na kolo....http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...

terezita
5. okt 2013

@zojec jmenuje se to big ball funny a hackuje se jen tim kratkym sloupkem - vzdycky dva kratke sloupky a pak tam vynechas tri bambulky a zase dva kratke sloupky. je to hnedka hotove 😀 😀 jen treba do skolky nebo na hriste bych ji tu salu nedala, bych se bala, ze se nekde zamota 😅 ale na paradu heeezky 😵 😅 (navod na hackovani jei na druhe strane toho navodu..)

terezita
5. okt 2013

@kuna tak u nas treba philippa ke krku je, ale em. ma jinou telesnou konstrukci.. ale jako nandavani kapucy jde pouze kdyz je rozepnuto nahore..

arlette
5. okt 2013

@bordino no, já právě bych spíš zvolila na zimu to merino nebo i toto by asi nebylo marné http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...
a mám se ti podívat, jestli to nebudou mít ve zbytku třeba jen po pár metrech?

petkasv
6. okt 2013

@terezita u nás je philipa taky ke krku 🙂 ale je to tou jinou tělesnou konstrukcí 😀 😀

abigail1
6. okt 2013

Ženy, prosím, má se microfleece před šitím vyprat?

petkasv
6. okt 2013

@abigail1 nemusíš, nesrazí se 🙂

abigail1
6. okt 2013

@petkasv děkuju

kachnator
6. okt 2013

@bordino Muzu mit na tebe dotaz jako na kukloexperta? 😉 Tu podsitou udelam jakoze usiju jednu kuklu, druhou kuklu, narvu je do sebe a pak je vlastne spojim tim napletem, co je pak okolo xichtu? Diky

bordino
6. okt 2013

@arlette Já právě doma to merino mám, z tamtoho by bylo supr na léto na kolo, ušila bych dárky k Vánocům 😀 Byla bys hodná, brala bych jakoukoliv barvu a i ty silnější proužky, potřebuju tak 2-3 m. Díky moc

bordino
6. okt 2013

@kachnator promiň, ale po té, co jste tu začaly šít kukly na kšeft už radši rady ohledně kukel neposkytuju 😒

kachnator
6. okt 2013

@bordino aha, jasne. Ja teda na kseft nesiju, ale chapu. Tak ja to nejak zkusim, uvidim co z toho vyleze 🙂

bubucka
6. okt 2013

Holky, prosím Vás, řekněte mi, jestli je některý z těchto stehů overlockový... Moc děkuju

kuna
6. okt 2013

@bubucka ano, je to steh G v nastaveni S1. Vsechny stehy v rade S1 jsou strecove.

bubucka
6. okt 2013

@kuna moc děkuju... já jsem tu pořád četla, že overlockový steh... ani jsem nevěděla, že to jde na normálním stroji... ale zase jsem si říkala, že ten můj obyč. stroj to určitě mít nebude, a ono jo... paráda...

arlette
6. okt 2013

@bordino ok, mrknu nebo se zeptám. A to merino je vhodné na zimu pod oblečení, že jo? Nechám si poradit, ještě jsem nic takového nešila.

bordino
6. okt 2013

@arlette jo merino je supr, nebo myslíš ten climayarn? ten je taky dobrý

diapozitiv01
6. okt 2013

Nieco mojej mini k jej 1. narodeninkam.
Latka Lille, strih Ottobre

bulinka
6. okt 2013

prosím nemáte tu někdo Ottobre 2003/4 a 2004/1?

laeela
6. okt 2013

@bulinka já mám 2004/1, to druhé ne.

denimaty
6. okt 2013

@arlette Kdyby prosím měli ve zbytkách http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route... nebo http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route..., brala bych tak asi 1 metr. Potřebovala bych na triko s dlouhým rukávem pro sebe. Kdyby měli obě, raději bych tu první, ta je silnější. Moc díky.

a_lexa
6. okt 2013

@arlette - brala bych totéž jako @denimaty také 1m (jestli by nestálo za to hodit to do tabulky. 😉

arlette
6. okt 2013

@a_lexa přihodíme 🙂 tak si to tam kdyžt ak připište, kolik teda 🙂