icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

arlette
6. okt 2013

@palosek krásný dort 🙂 Já budu muset vymyslet nějaký pro našeho "skoropuberťáka" 🙂 Za 14 dní bude mít narozeniny a já vůbec nevím, co letos vymodeluju 😀

caramilla
6. okt 2013

@macin73 😀 😀 😀 😀 😀 😀 Se směju, protože je taky na docení takto "mandluju" 😀 😀 😀 😀

palosek
7. okt 2013

@arlette já obdivuji všechny, co tak krásně modelují. Nám ho dělala segra. Už to má v ruce, dělá jich spoustu. Své dceři 11let dělala dort s tyranosaurem, ona je S nějak zažraná do pravěku 😀 😀 😀

patlalca
7. okt 2013

@caramilla na těch kalhotech dole máš výšivku nebo nažehlovačku?

kuna
7. okt 2013

@zojec ty tvoje kapsy jsou naprosto dokonalé! Já už jsem se tě kdysi ptala na kapsy, ale ještě se zeptám, jak je to v zimě - stačí takováto kapsa a normální bunda, třeba softshellka? A dalo by se nosit dítě na normální bundě plus kapsu přes to na zádech? Uvažuju, že bych si předělala bundu, ale moc se mi do toho nechce...kapsa dá možná na počet h. stejně práce, ale nehrozí, že to bude křivé, díra v blbé výšce...

katkaela
7. okt 2013

@bubucka H je overlokový, aspoň na mojom stroji je tak označený tento steh a najviac mi ho asi pripomína

ringcoriel
7. okt 2013

kedze sa Vas tu casto pytam na rozne mne nejasne zalezitosti, tak by som sa Vam rada predstavila, resp. moju "tvorbu". zatial som sila iba na seba, takze sem pridam moj oblubeny kabat, ktory mam strasne rada. tuto zimu si ho obliect nemozem, pretoze sa mi do neho nezmesti brusko... 🙂

stassy
7. okt 2013

ja se na ten OL ptala zname, kupovala ho pri minule akci, a pry spokojenost. Usije vsechno, co potrebuje, poruchy zadne.

radana20
7. okt 2013

Ahojte babulky som tu nova medzi vami no chcem sa trosku naucit sit ,ale kedze masinu si zadovazim asi az pod stromcek rada budem pozerat vase napady a typy ...tesi ma to tu 🙂 😉 a poradte kvalitny sijaci stroj ale neprehanajme to s cenami vsak sme na MD

zojec
7. okt 2013

dakujem vsetkym za pochvalu 🙂
@kuna myslim, ze na nase zimy v pohode staci.. pokial bola naozaj velka zima, tak som do kapsy naskladala deku a na to dala kapsu.. najviac som vsak obliekala nohy, tym ze su bez pohybu, tak vzdy najviac mrzli a bolo jedno, ci su tam len 2 vrstvy, alebo 8.. a jasne, nosili sme aj na chrbte, najma teda manzel .. a to priamo na bunde.. ja mam este po dcere overal od MaM a je skvely do nosica http://www.mamdesign.net/carrying/clothes/koala... , pod to som davala merino oblecko a merino papucky, kuklu tiez vsetko od MaM (pri dcere som este nevedela sit :D ) na to svihla kapsu a detom nikdy nebola zima.. nechcem ich vsak sit z viac vrstiev, lebo takto je prakticka vlastne od jesene az do leta 😉
a kapsu usijes naozaj rychlo, ja sa najviac zabavam s aplikaciami, niekedy mi zaberu aj dve hodky, kym to vymyslim, nastriham, nasijem.. samotna kapsa je uz potom brnkacka 😀 najnovsie som si vymyslela nasivat ich hustym cikcakom, nech to nejak vyzera, takze musim ten flis podlepovat vlizelinom aby sa mi nenatahoval.. no zabavam sa 🙂 ale ja sa vzdy tesim na kapsovu sezonu 😵 a najradsej mam mamicky, co celu kapsu nechaju na mne 😀 a ja si mozem uletiet, ako napr. s kvetinkami 😀

macin73
7. okt 2013

Tak info ke kalhotkám... ráno je malé ukazuju, a jí se rozzářila očička a říká "jééé, ty jsou hezkýýýý" 😵

katka82
7. okt 2013

Bré ránko 🙂
tak jsem dodělala jednu zakázečku 😉 ale teda povím vám že mi to stálo snad 10 let života 😝 letní pyžámko,šorťásky na spaní,merino obdélník,ubrousek na mytí,2x turkáče,gatě z džínového úpletu,merino tílko,polodupky na spaní a oboustraná čepička 🙂

lenasss
7. okt 2013

Prosím vás najdu někde střih na kuklu?

lenasss
7. okt 2013

@zojec děkuji

bibi23
7. okt 2013

všetky babľky, čo ste mi tak fain poradili, tak vám vrele dakujem, ved vy viete ktoré. toto je môj prvý výtvor, čo som mala 2 staré tričká. nabudúce si kúpim nové látky pekne a obojstranný vliselin. dnes syn do škôlky išiel a muža som poslala na nákup, nech si niekto neodskáče čo nemusí /ked sa mi nedarí/ a to som fakt 2x párala. len ste ma neupozornili, že nejaký jednoduchší obrázok 😝 , lebo sa to zle našíva na úzke tepláky /velkost 116/. ešte raz dík a už s teším na synovu reakciu. ako prvý pokus som celkom spokojná. 😀 snád to bude nabudúce lepšie.

crawler
7. okt 2013

@katka82 krása 😵 můžu se zeptat na ty čepky? jak to máš dělané - mohla bys třeba jen rukou načrtnout střih? tam nahoře je vystřihlý klínek nebo jako záševky? a co dole to ukončení? to se nebude párat?já chci právě podobnou ušít lindě, ale nemám čas nad tím nějak extra dumat, jak na to😝...jinak ještě se Ti musím omluvit - psala jsem ti, že na 95% mám ten tm.modrý a ono houby s octem ☹ bohužel mám jen 10cm...mám Ti ho příště objednat?

bibi23
7. okt 2013

má to byt raketa. píšem, aby ste nemuseli hádat.

crawler
7. okt 2013

@caramilla tak hele, má ho 4měsíce...já si myslím, že nejvíc hrozí ta poruchovost a 4m jsou málo...uvidíme a taky např. nešije plenky - tam třeba bývá problém s ořezáváním velkého množství látek u některých OL...ale prostě tlumočím, co řekla...

mahafi
7. okt 2013

@bibi23 já jsem to poznala, je krásná 😉

adorbar
7. okt 2013

@crawler
@arlette Pravda, že ta přihrádka na odřezky musí být fajn věc, možná by šla nějak dokoupit nějaká univerzální, zatím jsem nehledala, tak nevím (?) A s navlékáním jsem také bojovala dlouho, ale odednávat se nic nemusí, jen ta jedna nit se dává malinko hůř, ale je to o cviku. Teď se snažím většinou navlékat navazováním nití, a když se náhodou nepovede, tak už mi to jde docela rychle i navléknout celé "ručně" (no po roce ještě aby ne 😀 )

katka82
7. okt 2013

@crawler tak jsem Ti to neuměle načrtla 😉 je to střih OT 4/2012 😉 č.41 😉 dole nevím jestli se to bude párat 😝 zákaznice to tak chtěla,snažila jsem se to obšít,ale děsně se to kroutilo 😖 no navztekala jsem se s ní včera teda děsně 🙄 s tím patentem to neva 😉 objednala jsem si půlmetříček když jsem objednávala z dětivbavlnke,ale až budeš objednávat příště tak ji určo budu chtít 😉
@bibi23 krásná raketka 🙂

laeela
7. okt 2013

@katka82 já se zas divím, že to chtěla takhle, bych ušila dvě, vložila do sebe lícem k sobě, sešila dole a pak přetočila dírou ve spodním okraji.

katka82
7. okt 2013

@laeela no jo když ona ale chtěla aby ty proužky trochu VYKUKOVALI 🙄 no tak to tak má 😉 😀 😀

bibi23
7. okt 2013

dík holky, že sa vám to páči. ste ma potešili a čakám podobnú reakciu aj od syna. už aj manžel pochválil, len skonštatoval, že z novej látky by bolo krajšie ako zo starých tričiek. budem musiet nabehnut do metráže a niečo pekné vybrat. už sa teším na dalšie tvorenie.

lenasss
7. okt 2013

hoky já už jsem se konečně dokopala k šití.Překonala jsem šicí kopr a už mám kuklu a dvoje spodky 😀 😀 😀 až koupím baterky do foťáku tak nafotím.Našla jsem ještě 2m beránka a přemýšlím,že na zimu ty spodky udělám vevnitř beránková a venku nějaké pěkné barevné a ai i ty kukly,myslíte že by to fungovalo?

komisakpd
7. okt 2013

bab ypotrebovala by som poradit..poznate klasicke detske kamaše...z coho ustit? chcem aj pre chlapca, nieco namiesto pancuchov...dakujem

lenasss
7. okt 2013

@crawler není problém,já šila i plenku a problém nebyl,pokud se tedy bavíte o OL z Lidlu 😀 Nějak nedočítám úplně celé.Já ho mám už rok a zatím jede jak drak měla jsem období kdy jsem šila opravdu denně a neměl problém ani s více vrstvama softu.

lenasss
7. okt 2013

@komisakpd Já teď šial spodky a taky pořád dumám z čeho,dnes máme z oboulícu a na podzim budou dobré a na zimu podšiju asi beránkem

jieff
7. okt 2013

@komisakpd Toník měl z merina z mylly a supr, bylo mu v nich teplo i když se počural a domu bylo daleko...! Jinak jsem na ted sila z bavlněnýho oboulícu, jsou krapet větší a T. hudrá žese mu to krčí v gatích...asi budu muset ještě ušít menší (užší) velikost. Alespon to vychytám na to merino...