icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

bury
23. okt 2013

@caramilla - to jsem chtěla slyšet 🙂 jinak můžu tě "otravovat" tady? chci si od tebe koupit střih na spoďáry - dámské. Šiješ jen z toho sportovního úpletu ze ŠD, nebo i z jiného matroše? A je jedno jestli vezmu ten český, nebo ten druhý? díky 😉 musím něco objednat 😉

barcav
23. okt 2013

@sufik1 super 😵

winnyfred
23. okt 2013

@sinala děkuji 🙂

denimaty
23. okt 2013

@saaralota Tak to by mě taky zajímalo, 10 metrů fakt nepotřebuji.

jitu22
23. okt 2013

hurá, hurá, konečně jsem zas něco dokončila 😀 Fakt to vždycky oslavuju, šiju jen po chvilkách večer, když obě děti konečně usnou, což je v poslední době málokdy. Mám to pomalu jak za odměnu 🙂
Takže rychlovka tepláčky a čepka a k tomu mikinka z elastické teplákoviny. Střih jsem sestavovala asi ze 4 různých a moc mi nevyšel 😠 Další fotky a obligátní spousta kecíčků kolem je na blogu (jituli.blogspot.cz)

caramilla
23. okt 2013

@bury Ten český neber, nedoporučuje ho právě ani terka - je to v komentářích u ní. Málo pruží, padalo by to. Ten sportovní je super, nejradši mám hnědý, je jemnější a krásně se natahne, bílý, cyklámen a ten černý jsou takové silnější, pevnější, ale také fajn🙂 Jinak Jasmínka má kalhotky i z el. úpletu od Batani a také drží dobře, ale jako dospělá nemám. Jasmí OK. Pak jsem šila z tučňáků, ty se docela ohrnují, ale taky jsou fajn.
@jitu22 krásné

caramilla
23. okt 2013

@bordino se pomátla kuklama, já jsem se pomátla leginama 😀
A pro velký úspěch ještě pupek.
Měla jsem ve strojích tyrkysové nitě, no 😀

petkasv
23. okt 2013

@caramilla krásné, fakt super, ty proužkaté legíny jsou dokonalé, a Jasmí je úžasná 😵 😵 😵

caramilla
23. okt 2013

@petkasv no, jo, ale to listí tam drží už silou vůle, zítra foukne a je v pr ☹ Kéž by to takto bylo celý rok, dělá to ty fotky prostě božskými 😵

bury
23. okt 2013

@caramilla - leginky super a to tričko ještě lepší.... já bych ho brala i jako netěhotná. No a máš teda dokonalej výstřih 😉

sinala
23. okt 2013

@caramilla ty proužky šedá limeta tyrkys to je MTX?ptáččci super

zuzimia
23. okt 2013

Zase par priprav na studensie dni - frote pyzamka (deti sa rozhodli, ze v kombinacii so zelenou), kazdej jedna ciapka, jedna aj na modelke a mensej vesticka z flisu.

zuzimia
23. okt 2013

Pravda a fotky som zabudla....

kuna
23. okt 2013

@jitu22 nádhera! A ty aplikace tam tímto ozdobným stehem přišíváš ručně, nebo takový máš na stroji? Já jsem zrovna nedávno toto někde okukovala, dělali to strojem a vypadalo to super.

@caramilla legíny a triko dobrý, ale já nemůžu z Jasmínky, ta je na tom úplně nejhezčí 🙂

kuna
23. okt 2013

@zuzimia mně se moc líbí to pyžamko se slonem!

jieff
23. okt 2013

@caramilla teda to je kopec nádhery🙂 Trička máš krásně vymakaný a zase spousta parádních fotek🙂často tě nechválim (ne že by nebylo proč, ale jak je toho moc taky bych se uchválila) dneska ale zase musim 😎

jitu22
23. okt 2013

@kuna je to na stroji, steh vypadá jako hřebínek. Růčo bych se s tím nedrbala 😀

caramilla
23. okt 2013

@sinala Ne, ne, německo. Zrovna jsem o tom psala na blog, že české a polské pletárny tyhle věci vůbec neumí 😠
@bury 😀
@jieff díky 😵 😵 😵
@kuna viď? Já se na ni furt musím koukat! 😵 😵 😵

kuna
23. okt 2013

@jitu22 tak ten já, bohužel, nemám...nutně potřebuju nový stroj 😀 😀

bury
23. okt 2013

@caramilla - no se nesměj .... já ti ho závidím 😀 teď to ještě jde, ale co tam budu honit, až přestanu kojit, to jsem zvědavá 😀

anfei
23. okt 2013

@caramilla Krasně pošito 😵 Jasmí je fakt profík a pupík máš už krásný 🙂 a fakt smekám, co s nim zvládáš.

mehlo
23. okt 2013

@caramilla nádhera všechno, ale to bříško u mě vede. Jak já bych chtěla taky!!!!!!!!!! ale nevím jestli by chtěl i ten druhej. Každopádně pokud jo, tak si stejně ještě nějakou dobu musím počkat

crawler
23. okt 2013

@bury
@caramilla no přesně ten výstřih jsem obdivovala už kdysi u kojotrik, ale nechtěla jsem to tu psát, abyste si nemyslely, že jsem převlečenej chlap, ale tak když už to tu padlo,tak se přidávám ke chvále a závidím - já mám minusový béčka 😀 😠

taky něco málo přidám - šiju fakt pestře 😅 😀 samé merino...odpočla jsem si u bambusového roláčku pro Lindu (když už jsme ho tu chválily @ally 😀 )

bury
23. okt 2013

@crawler - ty jo tak to mě vůbec nenapadlo, že budu za úchyla 😀 já prsa mám, ale kojení druhého dítěte je tak nějak divně přetváří a mám pocit, že už to nezachrání ani dobrá podprda ☹

bulinka
23. okt 2013

@zuzimia ta čapka je moc pěkná, odkud je střih jestli se smím ptát? Já pořád nějak nemohu na pořádnej střih na čepičku natrefit ☹

caramilla
23. okt 2013

@mehlo Děkuji moc! A jak se ty pořád máš, chybíš tu 😎

@bury ; @crawler Ono něco dělá ten objektiv, širokoúhlí zvýrazní a zvětší to, co je blíž a umenší to, co je dál, takže vypadám hubenější a kozatější, to jsem tu už jednou psala 😀 Ale jinak prsa se mi zvětšily z 75B před prvním těhu na 75E během prvního a druhého měsíce těhu s Mínou, během kojení 75G, pak to spadlo na 75E po kojení a proti mému strachu ani nebyly moc vykojený, jako pevný 18letý to nebyly, ale šlo to 😀 A během 3. týdne těhotenství se mi šíleně opět nalily na 75F, takže moje bývalá těhupodprsenka mi je malá. 😀
Jako manžel si nestěžuje 😀

@crawler Z Lindy je krásná modelka!

crawler
23. okt 2013

@bury 😀 😀 však né 😉 no jo,,,a na které části těla se děti nepodepíšou? 😝 😠 u mě jsou prsa to nejmenší😀 doslova 😎

crawler
23. okt 2013

@caramilla 😀 no na rozdíl od Iška ráda pozuje😀 tak kéž by jí to ještě vydrželo🙂 Jasmínku to focení stále baví nebo taky bojkotuje a musíš uplácet? Bohužel Fanoušek je i neúplatný - teda bohužel říkat nemůžu - vždyť je to úžasná vlastnost 😅

sinala
23. okt 2013

v lidlu bude sada děrovacích kleští http://www.lidl.cz/cps/rde/xchg/SID-DD4DDA0F-1D...