Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@winnyfred je tady http://www.ottobredesign.com/lehdet_js/2007_1/a... č. 30
hurá, hurá, konečně jsem zas něco dokončila 😀 Fakt to vždycky oslavuju, šiju jen po chvilkách večer, když obě děti konečně usnou, což je v poslední době málokdy. Mám to pomalu jak za odměnu 🙂
Takže rychlovka tepláčky a čepka a k tomu mikinka z elastické teplákoviny. Střih jsem sestavovala asi ze 4 různých a moc mi nevyšel 😠 Další fotky a obligátní spousta kecíčků kolem je na blogu (jituli.blogspot.cz)
@bury Ten český neber, nedoporučuje ho právě ani terka - je to v komentářích u ní. Málo pruží, padalo by to. Ten sportovní je super, nejradši mám hnědý, je jemnější a krásně se natahne, bílý, cyklámen a ten černý jsou takové silnější, pevnější, ale také fajn🙂 Jinak Jasmínka má kalhotky i z el. úpletu od Batani a také drží dobře, ale jako dospělá nemám. Jasmí OK. Pak jsem šila z tučňáků, ty se docela ohrnují, ale taky jsou fajn.
@jitu22 krásné
Zase par priprav na studensie dni - frote pyzamka (deti sa rozhodli, ze v kombinacii so zelenou), kazdej jedna ciapka, jedna aj na modelke a mensej vesticka z flisu.
@bury
@caramilla no přesně ten výstřih jsem obdivovala už kdysi u kojotrik, ale nechtěla jsem to tu psát, abyste si nemyslely, že jsem převlečenej chlap, ale tak když už to tu padlo,tak se přidávám ke chvále a závidím - já mám minusový béčka 😀 😠
taky něco málo přidám - šiju fakt pestře 😅 😀 samé merino...odpočla jsem si u bambusového roláčku pro Lindu (když už jsme ho tu chválily @ally 😀 )
@mehlo Děkuji moc! A jak se ty pořád máš, chybíš tu 😎
@bury ; @crawler Ono něco dělá ten objektiv, širokoúhlí zvýrazní a zvětší to, co je blíž a umenší to, co je dál, takže vypadám hubenější a kozatější, to jsem tu už jednou psala 😀 Ale jinak prsa se mi zvětšily z 75B před prvním těhu na 75E během prvního a druhého měsíce těhu s Mínou, během kojení 75G, pak to spadlo na 75E po kojení a proti mému strachu ani nebyly moc vykojený, jako pevný 18letý to nebyly, ale šlo to 😀 A během 3. týdne těhotenství se mi šíleně opět nalily na 75F, takže moje bývalá těhupodprsenka mi je malá. 😀
Jako manžel si nestěžuje 😀
@crawler Z Lindy je krásná modelka!
v lidlu bude sada děrovacích kleští http://www.lidl.cz/cps/rde/xchg/SID-DD4DDA0F-1D...

@caramilla - to jsem chtěla slyšet 🙂 jinak můžu tě "otravovat" tady? chci si od tebe koupit střih na spoďáry - dámské. Šiješ jen z toho sportovního úpletu ze ŠD, nebo i z jiného matroše? A je jedno jestli vezmu ten český, nebo ten druhý? díky 😉 musím něco objednat 😉