icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

zabza40
24. okt 2013

Prosím nemáte někdo doma střih z farbenmix na kalhoty BO nebo JUIST? moc ráda pošlu půjčovné 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

aronek
24. okt 2013

@arlette kompenzace dobrá, ale třeba v Turecku mně máma málem vyměníla za koberec 😨 Nějak nepochopila o co smlouvá 😨 Tlumočník měl co dělat dotyčnému vysvětlit, že je to omyl. 😀 Nutno podotknout, že to byl hedvábný ručně vázaný koberec, který dělalo devět žen několik let 😉 Aby nedošlo k omylu s mou cenou 😀

lenasss
24. okt 2013

@zabza40 já mám BO kdyžtak písni IP

katka82
24. okt 2013

@aronek 😀 😀 tak cena za Tebe docela slušná ne? 😉 jinak stejnej problém s výstřihem má moje mamka 😝 ta si každou podprdu musí přešívat 😝 chtěla si je dát zmenšit,ale táta byl kategoricky PROTI 😀 😀

aronek
24. okt 2013

@katka82 jj, cena to prý byla obrovská, ale asi bych si s ním ani nepokecala, uměl jen tureckým nářečím. Mezi místníma jeden z nejbohatších, nějaký rodový cosi 😨 Ale byla bych asi čtvrtá manželka 😝 Přítel taky není nadšený, ale já nějak nediskutuji, prostě dokojím a jdou 😀

katka82
24. okt 2013

@aronek hele řeč by ses naučila 😉 😀 😀

zuzkasim
24. okt 2013

@aronek Kleště zde http://www.vtc.cz/cs/vyrobek/39448/kleste-vario... je to obrázek z velkoobchodu, bez zaregistrování se ŽL se tam koupit nedají, kdybys potřebovala, můžu časem objednat. Mají je i v sadě http://www.vtc.cz/cs/vyrobek/39433/kleste-vario..., ta se mi docela osvědčila.
Chápu, že svých předností chceš ubrat, také jsem slyšela spíš to, že je to šílená zátěž na záda a nic záviděníhodného. Myslím že i tak ti ještě zůstane dost🙂

aronek
24. okt 2013

@zuzkasim myslíš, že bych tě mohla zneužít na tu sadu? Až budeš objednávat něco sobě, že by jsi to přihodila 😅 Jinak zátěž na záda hrozná. Jsem se vážila s prsama a bez a bez nich mám skoro o 10kg míň 😝

caramilla
24. okt 2013

@mehlo Tak to jsem moc ráda, že už se máš lépe a že máš i nového partnera! 😎 Přeju, ať vám to vyjde! 😵
@lillyzelvicka to moc nechapu ten dotaz na COL a parani. Vidim, ze Janomka ma zase jine mouchy jak Brother, tam se mi nikdy nic nepare, spis naopak je nekdy o nervy to vyparat 😀
@arlette Bych si to poprsí měla teda ještě pár měsíců užít, než se vykojí 😀 V genech to ale máme tak, že každým dítětem akorát prsa rostou, tak uvidíme, zda to budu mít jako mamka, ono otázka, co je lepší 😖
@aronek úplně s tebou souhlasím, že lepší je mít míň než víc, protože i málo se dá vytahnout do hezkého výstřihu pushupkou od Viktorky 😀, ale velká prsa jsou záhul na záda a všude to překáží, člověk si lehne na břicho a mě to teda tlačí 😠 Já mám prsa taková střední, takže si nestěžuju, ale když mi povyrostou, tak nadšená nejsem.
@jitu22 Jo, mě k 2. těhu gratulují už taky skoro 3 roky, nejhorší to bylo v době, kdy jsme se snažili, já byla psychicky na dně, třeba jsem to zrovna dostala
@allymally s COL se člověk sžívá fakt půl roku až rok, nitě jsou důležité, ale i jinak je to náročné.

caramilla
24. okt 2013

@katka82 bych uvázala tátovi na prsa dva pytle cementu a pak ať radí 😠

lillyzelvicka
24. okt 2013

@caramilla no když prošívám boční šev elasťáku tak ho prošiju a většinou na začátku se mi tak tři stehy vypárají. Jenže to už pak musím vypárat a ušít celé znovu aby se to nepáralo dál nebo aby to nešlo vidět

katka82
24. okt 2013

@caramilla 😀 😀 dobrej nápad 😉 😀
mě teda z krásných pevných 3 zůstali lehce povyslé 4,ale nestěžuju si 😉 proti mamce je to fakt pohoda 😵

caramilla
24. okt 2013

@lillyzelvicka boční šev? Já u elasťáků šiju na COL jen nohavice dole, tak asi nevím, co myslíš. Ale Brother má problém s tím, že na začátku šití většinou jedna jehla 3 stehy neprovazuje, což je taky pěkně na palici, ještě jsem nepřišla na to, čím to je, určitě to něčím je, ale po 2 letech stále ještě nevím, čím to je 😀 Ale nepáře se to vůbec.

jitu22
24. okt 2013

no a ještě k tomu dekoltu - v prvním těhotenství jsem dlouho nepřibírala a ještě ve 20tt jsem neměla vůbec žádné břicho. Zato prsa mi během prvních týdnů vyskočila o 3 nebo 4 čísla. To byl mazec. A kdyby to tak strašně nebolelo, byla bych úplně nadšená. Akorát studenti se vsázeli jestli jsem si nechala dělat plastiku nebo jsem těhotná 😀

lillyzelvicka
24. okt 2013

@caramilla no já jsem šila celé elasťáky pro hasičky aby vydrželi nápor. Takže jsem švi sešila na ol a pak prošívala na col a přesně co říkal první tři stehy cca mi to nechytne a to je u rovných švů na palici 😝 😝

elixia
24. okt 2013

@palosek ako zmensit vystrih? Usila som malemu pyzamko,tiez raglanove ako tvoje, vystrih som olemovala pruzkom na tretiny ale vobec mu ten vystrih nesedi a je mu velky...vyzera poobne ako tvoj 🙂

bulinka
24. okt 2013

@jitu22 tak to jsme na tom stejně, kamarád doktor mě viděl asi po půl roce a gratuloval mi k druhému těhu a já přitom těhotná nebyla ☹. Byl rudej jak rak možná i na pr.... 😀 a to jsem si najivně myslela, že jsem krásně hubená 😎

aronek
24. okt 2013

Náhodou, já se bavím. Když jsem lítala v práci s výstupákem, tak se mně všichni ptali proč končím. Vzhledem k tomu, že se jim ty oči po mně moc nepohybují, tak si nevšimli, že pod prsama mám obrovský pupek, nabrala jsem 31kg, a tudíž jdu na mateřskou 😀

anastazieb
24. okt 2013

@elixia ten výstřih odpárej a našij tam nový pruh, jen přeložený na poloviny, na OL. Při šití natahuj. Tím se to zmenší a nebude odstávat 😉

laeela
24. okt 2013

Mmch. dotaz na FLANEL, na ty, kdo z něj šily - ušila jsem dceři pyžamové (domácí) kalhoty, flanel drahej, tuším RKF, dva dvakrát je měla na sobě a můžu z nich nastříhat čtverečky na patchwork. Potrhalo se to vedle téměř všech švů, hlavně teda v těch namáhaných (zadek, rozkrok). Ale šila jsem je volnější, tak tomu úplně nerozumím.
Stejnou zkušenost jsem udělala s flanelem českým, kde mi to hned při prvním oblečení ruplo vedle jednoho (nenamáhaného) švu.
Tak se ptám, jestli někdo tuší, co dělám blbě, nebo jestli je to opravdu tak nekvalitní. 🤐

caramilla
24. okt 2013

@jitu22 to jsem s mínou měla taky tak a strašně to bolelo, ale jen do 4. měsíce. Tentokrát taky, jsem skoro brečela bolestí, když jsem ráno vstávala z postele 😀 A podle poprsí poznal každý, že jsem těhotná dřív, jak já jsem to věděla. Mě se prsa nalévají fakt okamžitě, jak se vajíčko chytí a já o tom vůbec nevím, že jsem těhotná a myslím si vždy, že je to PMS 😀

mamata
24. okt 2013

@laeela
dík že to píšeš, zrovna jsem uvažovala o jeho zakoupení na pyžamové kalhoty pro synovce

saaralota
24. okt 2013

Holky, mám na softové kalhoty pro 1,5 roční dítě dělat zdvojený i zadek? Možná by se to hodilo, ale nevím, aby v tom nebyl moc zapařený... co myslíte?

zuzkasim
24. okt 2013

@laeela V poslední době jsem kupovala flanel akorát "český", myslím tím klasicky v obchodě, tak buď to vozí z Polska nebo je to naše. Švy mi držely dobře, ale flanel je neuvěřitelně tenký, chloupky hned po prvním praní ožmolkovatěly, vypadá to děsně, vůbec se to nedá srovnat se starýma zásobama flanelu, který tu mám po mamce. Šila jsem z něj manželovi pyžamo, udělala jsem ho úzké, takže švy jsou namáhané dost, pak z jiného klukům domácí gaťata, švy taky v pohodě, akorát do týdne díry na kolenou...
@saaralota Necháš ho v těch gatích sedět na mokrém sněhu? Já ti nevím, ale mě to přijde zbytečné. Možná jsem jen matka, která prostě děti moc omezuje, když je mokro, na zem se nesedá, radši na saně nebo do kočárku 🙂

snowwitch
24. okt 2013

@laeela Já teda šila jen domácí kalhoty muži z českýho flanelu a nosí je témeř nepřetržitě už rok a drží, tak nevím....Ale šila jsem na obyč. rovnostehu, tak možná proto?

saaralota
24. okt 2013

@zuzkasim no já právě nevím 🙂 taky si říkám, že na vyložené sezení na sněhu dojde maximálně na horách a tam bych to viděla na kombinézu...ale nedovedu odhadnout, jak moc bude mladej spíš chodit, nebo se chtít v sedě plácat ve sněhu 🙂.

snowwitch
24. okt 2013

@saaralota Moje batole má zdvojenej zadek i kolena, ale ona ještě nechodí a jelikož likvidujeme džungly na nové zahradě, tak je na zemi pořád, ať je mokro nebo ne....Ale zapařená ještě nebyla.

elixia
24. okt 2013

@anastazieb dakujem 🙂 som sa obavala,ze to budem musiet odparat 😀 😀

snowwitch
24. okt 2013

ale fuj, to mělo být samozřejmě "džungli"

caramilla
24. okt 2013

@saaralota já zdvojené zadky nešiju, ale zapaření bych se nebála. Jasmínka měla vlhkost ve švu mezi půlkama jednou v životě a to, když si sedla do louže. V mokrém sračkovém sněhu toho naseděla a nadováděla dost a nikdy nic neproteklo. Spíš než protečení bych přemýšlela nad izolací, když jsou 2 vrstvy, máš tam víc izolace mezi kůží a sněhem. Ono může pomoci třeba i když sedí na bobech. Já dávám hodně silné kamaše z merina a tím si zajišťuju tu izolaci, zdrovjené zadky mi přijdou moc náročné a na holčičkách nějak ošklivé 😀