icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

ivari007
6. nov 2013

@michamicha To vypadá pěkně. Já bych taky chtěla umět takhle pěkně šít.. . A jak funguje to zvětšování velikostí? Nohavice jsou nějak ohrnovací?

zojec
6. nov 2013

ono pri tych latkach, asi bude fakt dolezite v com sa perie, hadam tu nikto farebne na viac ako 40 neperie... ja periem vo formile z lidl na striedacku s ecoverom, alebo feel eco, zavisi od spinavosti pradla 😀

a_lexa
6. nov 2013

@palosek jééé, super odkaz - zrovna chlap vyřadil jedny kapsáče a já je ještě nevyhodila 😉 . Díky.

katka82
6. nov 2013

Holky mam tu 237 cm oranžových tučňáků 😉 dala bych je za cenu 2 metříků,já je nevyužiju a tak je ráda pošlu dál 😉 kdo by měl zájem písněte do IP 😉

anastazieb
6. nov 2013

@mehlo já mám podobné z Tchiba, ta děrovačka se musí hodně silně secvaknout, pak by to mělo jít... A ty průchodky, ony se zezadu jakoby rozthnou a ohnou, já jsem s nima spokojená (všechno lepší než tlučení kladivem), ostrý asi pak jsou, ale já to mám vždycky uvnitř látky, tak to nevadí 😉

snowwitch
6. nov 2013

@bordino Já teda nevím, ale triko z růžovejch slonů už jse prala několikrát i na 60 a na rozdíl od jednolícu na rukávech je pořád jako nový...

crawler
6. nov 2013

@aerin
@bordino
@michamicha holky, já myslím, že hodně záleží na tom praní - já teda lille nemám,ale to mylly mám a jsou to držáci 😲 vždyt z toho šiju plíny a peru na 60,pak sušička a nádhera,tučňáci od alinn taky v pohodě,jen tyrkysoví jsou malinko bledší,ostatní barvy beze změny...peru v gelech (může to mít taky vliv) - momentálně marseillské mýdlo, ale měla jsem i persil dětský gel

michamicha
6. nov 2013

@crawler jj, já si nestěžuju i tučňáci na plenkách jsou stále stejní 🙂

zikie
6. nov 2013

Já peru v tekuté Lovele a taky si nemůžu stěžovat .Vše kromě počesaného Hilca, které zchlupatělo hned, tak vypadá krásně. Taky se snažím, pokud to vyjde prát věci naruby.

laeela
6. nov 2013

není to jen o práškách, ale třeba já mám někdy zlozvyk, že pračku přecpu, jak je hodně prádla, mám tendenci tam nacpat co nejvíc a prádlo trpí, špatně se vypere, schlupatí, muže i zasmrádnout.
Jinak gely jsou určitě šetrnější.

michamicha
6. nov 2013

Mám dotaz na merino z mylly, interlock i ježci, pouští barvy? a můžu prvně vyprat normálně v pračce na program vlna? nebo jak perete vy?

a ještě jeden dotaz, neměl byste někdo doma přebytečných 0,5 metříku tyrkysovýho mylly merino interlocku? potřebuju do kombinace k tyrkysovým ježkům 🙂 ráda odkoupím 😉

anfei
6. nov 2013

Taky peru v gelech Lovela nebo ExcelEco a v poho. Je fakt, že ta přeplněná pračka u mě taky měla docela vliv a od té doby co mi jednou prádlo fakt smrdělo a musela jsem prát znovu si to hlídám. Teď jak mám víc barevných triček hlavně z lille, tak se je snažím otáčet na ruby i kvůli sušičce, tam mi to dokonce doporučují v manuálu, že dochází k menšímu otěru barev. Zatím po cca půl roce a praní 1 týdně jsou trička v poho a když žmolkují, tak jen z rubu 🙂, ale minimálně.

alenf
6. nov 2013

Ahojte viete mi povedať či tento obchodík z čiech zasiela aj na slovensko tovar?
http://www.unuodesign.cz/unuodesign/eshop/7-1-M...

ucitelka70
6. nov 2013

@zikie aj ja periem všetko vyvrátené naruby a aj tak suším, a všetky látky od lille aj tučniaci - sú ako nové....
periem s gelom a výhradne pračkou, nie v rukách...

sinala
6. nov 2013

@zojec já peru na 50

barcav
6. nov 2013

@lenasss krásná šála a moc ti to sluší
@bordino krásný hobití kabátek 😵 Maxík má velkost 116 😀
@zuzimia bunda je suprácká 😵
@elixia ta sovička na tričku je super 😵
@anastazieb pěkné soupravy 😵

jitu22
6. nov 2013

holky, co šijete plínky - začal se mi odlaminovávat jahůdkový PUL od MM. Budu ho reklamovat, svrchňáky jsou 5 měsíce staré. Stalo se vám to taky? Mám totiž koupené i další vzory od MM (kola a karnevaĺové kytky), chci to na zakázky, tak mám teď obavu je použít. Z těch jahůdek jsem naštěstí zatím šila jen pro nás. Jsou ty PULy obecně dobré a měla jsem jen smůlu na vadný kus, nebo jsou prostě blbé a nebrat? Zatím mě u nich jen zarazilo, že jsou tužší než ostatní a na omak je ta laminace jinačí, jakoby víc igelitová a studí.

crawler
6. nov 2013

@jitu22 bohužel jsou opravdu špatné - mě to říkala PetitLulu - měla na ně reklamace z téhož důvodu, takže tak jen na podložky...

bury
6. nov 2013

Holky určitě hodně záleží na prášku/gelu. některý jsou agresivnější - prášek asi víc, než gel. Takže i ty barvy to potom víc "žere". My jsme zpracovatelé masa, takže peru pracovní oblečení - bílé - od krve a tam se teprve pozná, jaká je kvalita prášku. Gelem vůbec nemám šanci to vyprat - musím prát práškama. A co teda vůbec nepere, je Ariel 😝 Teda vypere to, ale je to takový zašedlý. Já teda kupuju hodně drogerii v Německu a říká se, že tam mají ty prášky kvalitnější, ale sama to vypozorovaný nemám.

zuzkasim
6. nov 2013

@jitu22 Z jahůdkového pulu mám jedny svrchňáčky, používám 2 měsíce a zatím dobré (kupovala jsem je hotové, nešila).

Nepere někdo v mýdlovém slizu? Chci si ho zase udělat, jen jsem zatím líná, minule (před 2 lety) mi dlouho trvalo, než se mýdlo rozpustilo, tak vím, že na to budu potřebovat víc času a furt je něco "důležitějšího".

anfei
6. nov 2013

@jitu22 máme noční plínku modrošedý kola používaná i 3 noci v týdnu a praná celkem často od letošního února a zatím dobrý. Teď jsem se na ně ještě byla kouknout a zatím to vypadá ok. Tak snad osttní jsou ok, jahůdky tu mám taky, ale ještě nešité, koupené u mell a vypadá ta laminace stejně.

anfei
6. nov 2013

@zuzkasim plíny peru jen ve slizu a nečekám na rozpuštění, mixuji tyčovým mixérem 🙂

crawler
6. nov 2013

@michamicha program na vlnu - doporučují 30st. max.na 40°C,ten tyrkysový budu mít, tak když Ti nikdo jiný nenabídne, odprodám - včera jsem to platila, tak počítej min. 10dní

zabza40
6. nov 2013

@bury A včem pereš konkrétně?

michamicha
6. nov 2013

@crawler to by bylo fajn 🙂

bury
6. nov 2013

@zabza40 - myslíš doma, nebo ve firmě to krvavý? 😀 Já většinou v Německu koupím to, co mi zrovna přijde pod ruku, nebo co mají v akci, často beru i různý Eco prostředky. Nekupuju Ariel. Taky ráda kupuju v Lidlu Formil a to mám teda vypozorovaný, že opravdu německej pere líp, než Českej. Ve firmě peru často v Lanze - doma jsem jí neměla nikdy a Persilu - to ale kupujeme ty veliký pytle v Makru, máme velikou spotřebu. Jednou jsme právě ale koupili Persil gel a to prádlo vůbec nebylo bílý, fakt to na tu krev nestačilo.
Aviváž nepoužívám skoro vůbec - nesnáším voňavý prádlo. Jsem ochotná akceptovat akorát vůni prádla, které schne venku na sluníčku 🙂

sufik1
6. nov 2013

@jitu22 fakt???? no to mi neříkej... já je mám asi 2 měsíce a zatím ok. Tam, kde je to kombinace na uši to asi vadit nebude, ale mám z toho kapsovku a svrchňáky... Kola mám taky 😖 ale fakt to jedem teprv dva měsíce necelé, tak nevím...

zikie
6. nov 2013

Když už jsme u toho praní a aviváží. Dost mě zaujalo toto http://www.home-made.cz/2013/11/domaci-vonava-a.... Chystám se vyzkoušet.

a_lexa
6. nov 2013

@alenf to sice nevím, ale zkus jí zavolat nebo napsat mail a třeba se nějak domluvíte. http://www.unuodesign.cz/unuodesign/2-KONTAKTY

a_lexa
6. nov 2013

@bury jj, to že německý prášek pere lépe mohu potvrdit!!! Akorát finančáku to je fuk 😠 , takže musím kupovat v ČR. Ale domů si koupím raději německý než český prášek.