icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

evaon
24. nov 2013

@zojec Jeej, krasne a mame rovnaky dazdnik 😀 😀 😀

olivka84
24. nov 2013

Keď sa vravíte o strihoch mňa to donútilo nájsť staré zošity so školy keďže na nete v češtine a slovenčine nič neni jedine od nejakej kocurovej zopár knižiek možno si aj kúpim. Ale som rada že tie zošity mám normálne že poklady a to som ich chcela hneď po škole vyhodiť

alenf
24. nov 2013

už som minule aj ja premýšľala,že tie staré zošity pohľadám a začnem sa znova učiť konštrukcie strihov,ale som lenivá,radšej prejdem všetky burdy a hľadám už hotový strih a len ho poupravujem.Ale nebolo by na škodu dačo skúsiť porisovať🙂

alenf
24. nov 2013

@olivka84 kde si videla tie knihy?

crawler
24. nov 2013

@petkasv jojo Burdu doma mám- resp.půjčila mi ji jedna hodná maminka...já totiž nemám ráda čtení z obrazovky, potřebuji to černé na bílém doma...,ale ten youtube bych mohla zkusit... 😉

olivka84
24. nov 2013

@alenf na nete mám to aj uložené v počítači len si neviem spomenúť na meno tej autorky. Viem že má diely o sukni bluzkach a nohaviciach a hlavne tie chcem lebo tam je aj ako upravovať strihy na neproporcne typy postáv

alenf
24. nov 2013

@olivka84 no keby si to našla daj mi vedieť,existuje kniha aj na detské konštrukcie strihov?

olivka84
24. nov 2013

@alenf ja už som si zopakovala sukňu a nohavice a pozerala som sako a teda mám čo robiť kým sa do toho dostanem hlavne fazonovy golier na to som pozerala asi hodinu že ako som to urobila

olivka84
24. nov 2013

@alenf zajtra to pozriem no o detských strihoch som nič nenašla ale keby sa trošku upravil dospelacky možno by to šlo

alenf
24. nov 2013

@olivka84 🙂 mna to bavilo v skole,tak ale uz je to davno🙂

olivka84
24. nov 2013

@alenf mňa tiež konštrukcie bavili šitie nie ale teda strihy som zboznovalaa ešte modelovanie. Škoda že všetky zaujímavé knižky sú v angličtine som objavila jednu volá sa nejak že vintage tayloring no hádam sa koli nej aj anglický naučím

zikie
24. nov 2013

@petkasv Myslela jsem si to 😉 😉 😉

zabza40
24. nov 2013

Holky netušíte někdo z které kolekce je tato látka a kde jí sehnat?

sinala
24. nov 2013

@petkasv máš to nádherné a moc Ti to sluší 🙂

zdenav
24. nov 2013

Čepička pro malou holčičku Matyldu, ze dvou vrstev mikroflísu a úplet na ozdobu. Doufám, že padne, bude to dárek. Ani nebyla tak složitá, šila jsem podle jedné čepky, co mám doma.

arlette
24. nov 2013

ahoj holky, hlásím se po delší absenci. Měla jsem nemocné děti a nedalo se. Gábinka měla 6. nemoc a byla skoro týden totálně mimo. Řvala a řvala, pořád jsem ji musela mít na rukou. Ale přesto se při chvilkách podařilo cosi vyrobit 🙂
softshellka mě potrápila, ale ve skutečnosti je mnohem mnohem hezčí, opravdu, na fotce nestojí za moc, i ta mikina je v reálu taková "okatější"
šatovka z fleesu, rukavičky ze zbytků
set rukavic a čepice z lamy je k ještěrkám
a bryndoše ze zbytků froté

abigail1
24. nov 2013

@zabza40 našla jsem toto, látka je objednaná, zatím není skladem http://www.umelluzinky.cz/umelluzinky/eshop/1-1...

miracle
24. nov 2013

@alenf niekde dostať take plastové chranice na bocnice,mala ich tuším aj Ik*a

winnyfred
25. nov 2013

@crawler je je prosím prosím dyžtak upravím ,a le máme ted hroznou spotřebu slipů jak to ještě občas nestihne a trenky se mu špatně slíkají

crawler
25. nov 2013

@arlette náádhera 😵
@winnyfred obkreslím 😉 je to o něco větší na zadečku, a celkově je to velikost na 3roky, takže úpravám se asi nevyhneš, ale tak lepší než dělat celý střih 😉písni mi do IP adresu 😉

winnyfred
25. nov 2013

@crawler děkujiiii jsi fakt zlatá 🙂

petkasv
25. nov 2013

@zabza40 má ji Mellu i Jehlička a je Norweigian Hoods 😀

crawler
25. nov 2013

to je ok😉 během týdne odešlu 😉

mehlo
25. nov 2013

@zojec jasný krejčovský nůžky se dají brousit. Moje KAI už jednou byly.

ucitelka70
25. nov 2013

@winnyfred ja som našila boxerky podľa ott. strihu, aj podľa strihu, čo má car na blogu.... a sú perfektné.... najlepšie je z bambusu-jednolíc.... a používa od roka, odvtedy nemá plienky.... a mal tiež veľkú spotrebu zo začiatku... dáš do boxeriek dobrú mäkkú gumu... teraz 2,5 ročný sa sám oblieka, aj na nočník aj veľké wecko sám chodí a tie boxerky sú podľa najlepšie, nepricvikne si nič 😉

katka82
25. nov 2013

@petkasv nááádhera 😵 😵 krásné věci a všechno ti moc sluší 😉 a hele jak to děláš že máš ty prsa tak vysoko??nebo se mi to zdá?? 😉 😀

petkasv
25. nov 2013

@katka82 mám prsa normálně 😀 ale já normálně žádný nemám víš 😀 😀 tohle jsme už s @caramillou někde řešili, že za to může podprda Od Victoria Secreet 😀 😀

winnyfred
25. nov 2013

@ucitelka70 právě že on má s boxerkama problém si je obléct aj svlíknout šila jsem je podle ott taky na ty asi dojde až bude starší no ted nosí slípky těch máme ale málo právě anebo holky kalhotky 😀

barcav
25. nov 2013

@petkasv téda jseš fákt dobrá 😵 krása krása, mě šití baví, ale až takhle jsem tomu nepropadla u oblečení, mě baví tunit hračky, polštářky, pouzdra ...