Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@caramilla hele, a co mám říkat já... K. byla poprvé stříhaná ve dvou letech, a to jen proto, že jsem doufala, že těch pár chlupů se pak umoudří a začne trochu růst a pořád má vlásky jako kdejaký půlročák... a S. je na to chuděrka podobně... holt vlasy mají holky po mě, a já taky do dvou let byla skoro bez vlasů a pak žádná sláva, takže pořád na krátko, protože prostě nic jiného ani nešlo... 😕
Bré ránko jsem koukala na ty stroje mimo jiné s tím stehem na aplikace, a to jsem neměla dělat ... 😀 nooo budu muset hodně šetřit, protože jsem se jaksi nedostala pod 20tis. když jsem si napsala co všechno od nového stroje očekávám 😀 letos mi ho ježíšek asi nenaježí.
Tak já se dnes taky trošku pochlubím, pleteným 🙂 Červené 100% merino a melírované akryl.
@abigail1 krásna práca.... pekne si sa pohrala s vypracovaním... táto diskusia nás všetkých posúva ďalej.... však?... kde si kúpila tie nažehlovačky vláčik?
hačkovaná snehová vločka - možno pomôže tento odkaz http://prinzessinholala.blogspot.de/search?upda...
@jieff
@katka82
@sinala Holky děkuji moc 😵 mám z toho stroje vskutku radost,kdybyste si ho některá chtěla přijet vyzkoušet, tak stačí napsat a přijet i s dětma 😉
@alenf moc děkuji 😵 ježci a hvězdy jsou merino z myllymuksut (finský e-shop) a ty tučňáci jsou od maminky @alinn - je to skvělý úplet s elastanem, zkus jí napsat,zda ještě nějaké má - měla ho ve 4 barvách. Jo a stroj je janome1000 cpx.mám ho 2 dny,tak teprve zkoumám, co umí 😵
@zuzu_epona děkuji 😵 ale rezervy ještě určitě mám😉
@bury kdepak profík - tohle je fakt jen čistě díky stroji😉 moc děkuji za pochvalu,ale na tomhle zásluhu nemám😉
@palosek v jednoduchosti je krása-taky to tak vnímám,žádné hatla patla - a anděl je to nádherný 😵
@abigail1 nádherná a tip ťop zpracování - ani v obchodě nemají tak kvalitně ušité 😵
@to_sauer to je krása 😵
@sufik1 nene, střih je z ekozahrady
@palosek děkuju
@caramilla děkuju, však je to Tvůj střih 😉
@alenf děkuju
@ucitelka70 děkuju. Jo, vyhrála, těch hodin, co jsem u ní strávila.. žádná jednovečerní rychlovka to teda nebyla
všechny nažehlovačky mám odtud http://www.fler .cz/zbozi?ucat=158463#f12=a&f14=3
@petkasv děkuju
@crawler děkuju, ale s tímto tvrzením si dovolím nesouhlasit 😀
Všem děkuju za reakce a "líbíky". Ráno jsem se přihlásila a takovou smršť reakcí a líbíků jsem tedy opravdu nečekala. 🙂
@snowwitch Tuším že se sem nemůže dávat odkaz na vlastní obchůdek, tak si na fleru dej vyhledat heslo "sluníčko pro miminka", nick mám stejný jako tady.
Holky, předepíráte ty zahraniční bavlněné úplety před šitím? Už bych se do nich měla pustit, nasyslila jsem dost, tak začnu zpracovávat.
Baby, prosim vas, coverlock Bernina 1300DC -mate o tomto type nejake infosky? Ak by ste sa vyjadrili, tie co sa vyznate, prosim, prosim...
@zuzkasim já bych určitě vyprala, vzhledem k tomu, že mi pak všechno jde do sušičky, která občas hodně zdrcne, tak by mi toho šití asi potom bylo líto. Já jsem teď předpírala rib a na kile to udělalo snad 30cm, legíny, které jsem šila z nepraného jsou teď hodně na tělo. Když s tím člověk počítá při šití, tak ok, ale jinak to naštve 🙂. Jinak na kroutící se jednolíc jsem četla, dát trochu škrobu do rozprašovače, nastříkat a přežehlit. Já to zkoušela s normoš maizenou a na látce to udělá občas flíčky, poté co se přežehlí, nicméně trochu to pomůže. A pak taky pomáhá sešpendlit zkroucené okraje při stříhání.
@ucitelka70 mě teda přijde, že za tu dobu, co tady chodím, tak každá postoupila minimálně o level výš.
A když vidím tady výtvory holek, které šijou extra precizně, tak se snažím o to víc, protože vidím, že to jde. 😎
Takže holky díky. 😉
no mám látky co mají v Mylly a mám k nim doklad s pracími symboly a nedoporučují na ně sušičku ani na jemno 🙂. Dokonce doporučují praní pouze na 30°... peru tedy na 40-60 a jsou OK

@caramilla jj, ty naše holky děsně rychle rostou....Taky se nestačím divit u Jasmínky fotek 😉 😀 Vlasy bych nejradši už střihla...ale nedá si na ně šáhnout, vyjma pletení culíků......Naše dvě mladší.....mají ty vlasy stejné barvy i délky..... Je to focené za šera, tak to není poznat 🙂 Moje letošní háčkovaná čepička....Obě jsme si oblíbily vzor i střih 🙂