icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

anfei
12. dec 2013

@kuna Ashford jsem na merino nezkoušela, ale na klubíčka funguje perfektně. Na merino mám vyzkoušený Jacquard na hedvábí 😀 http://www.silktrade.inshop.cz/barvy-jacquard/n.... No jsou to přírodní vlákna 🙂. Barvila jsem merino ze ŠD - přírodní, kterého jsem koupila moc 🙂 Při barvení v mikrovlnce se srazilo asi o 10% a bylo trochu flekaté, ale zjemnilo se a neškrábalo ač to nechápu 😉 . S fixativem v kýblu byl výsledem rovnoměrný, bez srážení a kromě prvního praní nepouští - dělala jsem modrou a červenou. Ale Ashfordem nic nezkazíš, tím by to mělo jít bez problémů, jen dobře míchat, ať to neflekatí 😉

abigail1
12. dec 2013

Lacláče pro syna 🙂 se zdvojenou látkou na zadku a kolenou. A s bundou je souprava kompletní 🙂

katka82
12. dec 2013

@abigail1 krááásnááá souprava 😵

kuna
12. dec 2013

@anfei děkuju, ty barvy Jacquard taky vypadají dobře a ty menší lahvičky mají i příznivé ceny, co by mi vyhovovalo víc. Tak asi zkusím ty a udělám to v lázni s fixativem a uvidím 🙂.

jieff
12. dec 2013

nejspíš už je nákrčník každému jasný, ale kdyby náhodou ne, našla jsem pěkné video: http://www.pattydoo.de/2013/03/loopschal-aus-zw...
myslím, že nevadí, že je německy, vidět je to pěkně....

a_lexa
12. dec 2013

@crawler hele hele, prrr - to je ale pěkná provokace takhle lobovat za COL - jestě se chytím 😉 😀 😀

sinala
12. dec 2013

@a_lexa já už chycená jsem 😀 😀 😀 a dorazila to @crawler 😀 😀 😀

sinala
12. dec 2013

@crawler a jaké se tam používají jehly? jsou jiné než do rovnostehu a OL? dík

zdenav
12. dec 2013

@abigail1 Moc hezká souprava. Líbí se mi lacláče, to je vlastní střih? Nějaký takový sháním🙂

ucitelka70
12. dec 2013

žienky poradte, našla som nejaký rcp na domácu prípravu bielych vianočných ozdôb a píšu, že práškový škrob.... r
treba 2 poháre škrobu.... ale aby bol biely... ja poznám len škrob maizenu a solamyl.... ale tie sú žlté... kto vie poradiť?

ucitelka70
12. dec 2013

takto to vyzerá.....
a tu je link http://sporolok.blog.hu/2013/12/11/hofeher_kara...

caramilla
12. dec 2013

@kamishek před rokem jsem ho zkoušela u bráchy a od té doby na něj šetřím, resp. jsem ho chtěla na Vánoce, přes léto blesk nepoužívám, ale teď, když je tma od rána do večera, tak to bez něj nejde... Ses měla zeptat, brácha ho má dlouho 😀 Ale tak zase jste za frajery 😀 😀 😀
Objektiv atp. bych takto noname nekoupila, ale u toho blesku je to fakt úplně šumafuk, tenhle je fakt výborný, teda zatím se mi tak jeví.

zojec
12. dec 2013

@ucitelka70 solamyl je predsa biely nie? este je aj amylon, ten je tiez zemiakovy a biely.. maizena je zlta.. 😉

zojec
12. dec 2013

nuram nejake kruhove sukne.. a aky pekny tutorial na vypocet celej, polovicnej aj stvrtinovej :D http://byhandlondon.com/2012/09/06/circle-skirt...

caramilla
12. dec 2013

@kamishek úplnou náhodou jsem teď objevila recenzi blesku od té noname firmy, mám jinou verzi (ta umí komunikovat s canonem), ale "firma" stejná http://www.fotoradce.cz/recenze-blesku-yongnuo-...

ucitelka70
12. dec 2013

@zojec solamyl a amylon budú asi rovnaké - zemiakové, solamyl zožltne v tekutine

ucitelka70
12. dec 2013
crawler
12. dec 2013

@sinala Kamčo,na webu nejšicí stroje mají do COL uvedené jiné jehly - resp. jsou to smetzch,ale v tom označení na krabičce je tuším ještě ELx nebo něco takového,ale upřímně řečeno - vypadají úplně stejně jako do OL a já do OL používám i klasické ještě po mé mamce...prostě jestli máš ráda na používání nějaké konkrétní jehly, tak je tam dáš 😉 Sice jsou prý ty COL na tohle všechno háklivější,ale já fakt šiju i těma Hardama - ty amanny jsem tam ještě nenatáhla,když tak pěkně šije 😉

barcav
12. dec 2013

@jieff super odkaz 😵 dík, já jsem narazila na návod na taštičku suzie a jsem z ní unešená 😀

jieff
12. dec 2013

já si to plánuju ještě projít, ale ještě nepřišla správná chvilka, co to je za taštičku? 🙂

jieff
12. dec 2013

@barcav na ten odkaz jsem se proklikala skrz listování katalogu k látkám ze kterých se šije FM kalandář. Ty látky jsou nádherný. Přijde mi vtipný, že podobný okolíky jsem si před deseti lety tiskala na látky, ze kterých jsem měla závěsy v pokojíčku 🙂 http://issuu.com/andreamuellerjolijou/docs/jinn...

abigail1
12. dec 2013

@zdenav Ahoj, děkuju.
Střih na lacláče jsem neměla, jen na kalhoty a to je tento upravený střih z ekozahrady (já jsem trochu rozšířila nohavice a zvýšila sed na zadním díle): http://ekozahrada.blog.cz/1204/softshellove-kal.... Vršek kalhot jsem dělala podle starých lacláčů, které už jsou synovi malé a musela jsem to zvětšovat a upravovat.
Tak jsem asi moc nepomohla... 😅

sinala
12. dec 2013

@crawler on šije i s Hardama 😀 😀 😀 , těch tady doma mám 😀 😀 😀

sinala
12. dec 2013

@ucitelka70 solamyl je bramborový a amylon je myslím kukuřičný 😉

ucitelka70
12. dec 2013

@sinala mne´by bolo jedno, len nech je to biele.... ale našla som doma celý balík solamylu, sodu máme, tak zajtra sa vrhneme na to.... len škoda, že nemám pekné vykrajovačky.... ale na prvýkrát bude stačiť, čo mám - väčšina je z čias, čo som kupovala, ked moja dcéra mala toľko, ako teraz môj vnúčik..... teda už 24 ročné...

elentari
12. dec 2013

Holky, doporučíte mi nějaký volně stažitelný střih na tričko (asi jedno, jestli krátký nebo dlouhý rukáv) na čtyřletého kluka (tzn. velikost asi 110)? Je to pro synovce, takhle velkýho vejlupka doma nemám, takže nemám co obkreslit... Díky!

crawler
12. dec 2013

@sinala no fakt šije 😀 nezapomeň si napsat o kuponek,pokud už jsi def. rozhodnutá - jako že asi jo 😉

a_lexa
12. dec 2013

@ucitelka70 Já myslím že, mírně žlutá nevadí - ta soda to vybělí. Já ji používám na bělení záclon 😉 .

eriqe
12. dec 2013

@caramilla manzel mi tu radi, aby si si skusila na co najmensej clone odfotila na nejaky terc, alebo pravitko, aby si videla ci ti zaostruje viac dopredu, alebo dozadu, ze sa to potom da na fotaku nastavit. Alebo je moznost odniest aj telo aj objektivy do servisu a oni ti to vedia skalibrovat 😉

caramilla
13. dec 2013

@eriqe díky 😎 Na nejmenší clonu (1,8) právě fotím všechno, proto to má problémy s ostřením, ale já tak fotím i s 450D. Manžela napadlo včera to samé, fotil metr a zaostřilo mu to dobře, ještě zítra budu testovat, ale já jsem tak unavená z těch Vánoc, že asi nemám sílu ho vrátit a nechám si ho jen z nedostatku sil a času na testování. Ale video dělá super, z toho jsem nadšená, tak snad si na něj zvyknu 😎 Co jsem včera dotila s bleskem doma a dneska děcka v interiéru taky s bleskem, tak fotky byly hezké.