icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
5. okt 2011

@crawler No vidiš, než jsem napsala slohovku do odpovědi, tak se ptáš na nový stroj. Kup si fakt novej stroj 😀 Oprava podle mě min. 500 Kč bude, nevím, no... A kdybys ho posílala, tak i pošta tě vyjde dráž než ten stroj 😀
Kamarádka, co vyzkoušela všechny možné značky strojů (švadlenka), tak řekla, že jedině brother 😀 Ale ono to bude asi jako ve fotoaparátech Canon x Nikon (jedině Canon samozřejmě!! 😀 😀 😀 )

Hele, crawler, osobně si myslím, že ze střižného na MTX budeš mít na nový stroj!!! 😉 Ono se to nezdá, ale koruna ke koruně, ono to hodí celkem dobrou částku - kterou si zasloužíš!!! Minimálně na polovinu stroje budeš mít (Teda pokud nebudeš kupovat nějaký hodně drahý kousek🙂

crawler
5. okt 2011

@caramilla šmankote...to střižné mě nenapadlo---beru to jako, že je to pár desetikorun jako kompenzace té mordy...no uvidíme 😀 stroj na pohrabání taťuldovi, ale myslím, že laik může opravit něco rozbitého, ale seřídit cyklogram, aby vše běželo ve správnou dobu...to asi těžko :-/mě se ten člunek s jehlou míjí tak o 1 vteřinu, ale nikde jsem nenašla, jakým způsobem se to seřizuje (je to asi tajemství opravářů ☹ ) Jinak já bych se přikláněla taky k brother vzhledem k tomu, co jsem kde četla...je to samozřejmě o osobních zkušenostech, ale tak kdybych si měla vybrat, tak volím ten...jdu se podívat, jaké jsou ceny...snad mě netrefí :-/

ivuska.h
5. okt 2011

@crawler Za mě Brother http://www.ragos.cz/zbozi/sici-stroje-a-overloc..., ten co psala Caramilla, je trochu jednodušší, ale určitě taky dobrý.

esteruska
5. okt 2011

@caramilla nikon🙂))

crawler
5. okt 2011

@ivuska.h taky děkuji za typ! nejlepší je, když poradí ti, co mají tolik zkušeností. záruka je standartně 2 roky nebo je prodloužená?

ivuska.h
5. okt 2011

@crawler To si teď nejsem jistá... Mám celkem 4 stroje Brother, nejstarší nějaké 4 roky a závady žádné nebyly, tak jsem to nemusela řešit...

crawler
5. okt 2011

@ivuska.h Děkuji...a ty máš dobré zkušenosti s tím e-shopem ragos? nebo bys kupovala raději přímo z brother.cz ?

No musím pozjišťovat veškeré info...Třeba se tatínkovi podaří cyklogram nějak spravit a nebude nový stroj potřeba... 😕

aerin
5. okt 2011

ahoj holky, byla jsem ted od soboty mimo net...

@crawler z tech latek co jsi psala jako problematicke mam myslim jen ten coko krem modry prouzek a mam jen pul metru, takze bych ho fakt rada, mam ho namysleny k coko vyplnku (z minula😀) na Z. mikinu☹
pokud se bude ubirat hromadne, tak bych byla rada aby to bylo aspon procentualne, pac jinak by mi z toho pul metriku asi nezbylo nic 😅 ☹

crawler
5. okt 2011

@aerin joo neboj🙂

ivuska.h
5. okt 2011

@caramilla Mám ho!

daisyr
5. okt 2011

@crawler také si myslím, že jestli se vám nepodaří stroj opravit doma, tak to asi cenu nemá, já jen za záruční servis dala přes 500Kč a to to jen seřídili, vydřiduši (potřebovala jsem to na prodloužení záruky), jo střižné ti to zaplatí 😉, teda jestli nakonec vůbec něco pošlou 😀
K mtx, uvidíme, kolik toho bude, dáš echo a třeba se také něčeho vzdám 😉

ivuska.h
5. okt 2011

@crawler Jo, Ragos je dobrý, já teda využívám hlavně toho, že mají kamennou
prodejnu v Brně.

animal
5. okt 2011

@caramilla jedině nikon 😀 😀

caramilla
5. okt 2011

Takže holky @animal , @esteruska , konec přátelství, tohle fakt ne!! Taková šunka šunkovitá, jejíž juméno začíná na N.? 😀 😀 😀
Ale s Ester, až mi pošle tu ocelovou vafličku a anim, až dorazí soft, do té doby teda budu tolerantní k slabšímu osazenstvu... 😠

@crawler Říkala jsem si, že bych nikdy nešla do ničeho tak šílenýho jako hromada MTX, ale teda to zní jako výzva, novej stroj by se hodil!!! 😀 😀 😀

animal
5. okt 2011

@caramilla já si myslím že prostě nikon a canon jsou na stejné úrovni i ty ceny se myslím pohybují nastejno. Já psala nikona, protože 2 doma máme, ale opravdu si myslím, že jsou nastejno. Ale moc se focením nezabývám, nemám na to čas, takže se ani nezabývám co je všechno na trhu. Proč si myslíš, že can je lepší??

jarakr
5. okt 2011

@crawler dobrovolně se vzdávám celého patentu natur mám tam 1m

ivuska.h
5. okt 2011

Tak Mylly nastříháno, jdu dát do tabulky přebytky, je tam hlavně dost patentů.

crawler
5. okt 2011

@jarakr děkujiiii!

crawler
5. okt 2011

@ivuska.h jak se ti jeví kvalita bambusového flízu?já jsem měla zálusk na český flíz, ale prý je dražší než měl být, tak že bych vzala toto?

mehlo
5. okt 2011

@crawler nebylo to teda na mě, ale já ho miluju. je hodně silnej a perfektně saje

crawler
5. okt 2011

@mehlo já myslím ten z Mylly - nebo ty s ním máš zkušenosti? nebo mluvíš o tom ze šd?

mehlo
5. okt 2011

@ivuska.h čauky jestli by tam byl nějakej tmavě hnědej tak se hlásím tak o půl metru, když nám ho z toho MTX nepošlou.

mehlo
5. okt 2011

@crawler aha tak já myslela ten ze ŠD

rebelie
5. okt 2011

@crawler Je to jasné, běž do nového - penízky ze střižného + narozky (mimochodem, mám taky začátkem prosince) + výročí, to stojí za to... A když už víš, že Tě to fakt baví, že šiješ ráda, tak má smysl mít dobrej stroj. Já jsem stroj dostala k 25 narozeninám - bralo se to jako že polokulatiny, že si můžu říct o něco většího, tak mě napadl stroj, i když jsem v té době nešila vůbec (a doteď šiju minimálně) - mamka měla doma stroj, vydržel prakticky celej život a prostě se vytáhl, když bylo potřeba, nebo když byla větší chuť šít, tak jsem to brala podobně... Vůbec jsem nevěděla co vybrat, ale kamarádka švadlena taky doporučila Brother, takže mám tento http://www.raj-siti.cz/sici-stroj-brother-xl-5700/
@caramilla Já tedy taky raději Nikon... ale beru to spíš ještě z dob klasických zrcadlovek, kde Nikon je pro mě prostě klasika... U digitálů fakt nevím (a mám nějakej normální Canon).

crawler
5. okt 2011

@rebelie 😀 už jsem to vybalila na manžílka a prej jo😀 tak jsem moc ráda...nebudu na to spěchat, ale pod stromeček bych chtěla mít aspoň něco našito, tak si budu hledat info 😉

crawler
5. okt 2011

@rebelie no stroj už máš teda taky pořádnej 😉 a jo...moje mamka říkává, že každá správná ženská má mít doma šicí stroj...je to fakt, že jsem byla nadšená, jak hravě jsem spravila všechno, co se nám doma páralo, apod. předtím se mi do toho nechtělo - všechno spravovat v ruce - blééé, tak jsem radši oblečení vyřazovala 😀 teď už je to aspoň v cajku 😉

aerin
5. okt 2011

@ivuska.h Ivi nevis naaahodou, jestli se ten patent lila hodi k lilkovymu mtx vyplnku?😅

caramilla
5. okt 2011

@crawler gratuluju 😉
@animal beru teda to srovnání v oblasti digitálních zrcadlovek (jakože fakt zrcadlovek ne "velkých kompaktů - imitací") - tak tam jsem viděla pár testů a vycházely většinou Canony EOS lépe než Nikony 🙂 Canon také má skvělé objektivy. Kamarád je Nikoňák, ale jak se vzteká se svým 5000D, to mě teda fakt baví 😀 Teď jsem v dTestu viděla nové testy, tam sice vyhrál zase Canon, ale už ne tak drtivě. Asi je to taky teda typ od typu... Třeba Canon 1000D je model na prd... No, ale to je na jiné téma, že, to jsem tady střelila jako parabolu Brotheru a Janome, ale tady teda všichni zatím 100% doporučují Brother, tak to jsem ráda, že neztratim kamarádky 😀 😀 😀

rebelie
5. okt 2011

@crawler Tak hurá - Tě čeká pěkná doba vybírání stroje... Já to brala, že ho pořizujeme na celej život, tak jsem chtěla nějakej, kterej už něco umí (pro případ, že bych tomu šití propadla). Zatím ani zdaleka nevyužíváme všechny jeho funkce, ale u nás má předpoklad, že bude potřeba - šije i manžel (dělá historický bitvy a sem tam si něco sám šije, ale i věci na doma atd.) a já jsem zas XXL, takže na sebe neseženu hezký věci, tak si pořád říkám, že se třeba rozšiju a budu si dělat věci na sebe podle svého vkusu... Jediný, co mi na tom stroji nevyhovuje (ale mám pocit, že to maj všechny brothery), že při šití na zpětnej chod se musí držet ta páčka vpravo (u máminýho stroje to šlo myslím přepnout a šít dozadu bez držení čehokoliv dalšího)...

rebelie
5. okt 2011

@caramilla Jak to, že se u těch strojů vůbec nevyskytuje Singer? Já jsem vždycky myslela, že singer je klasika...