Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Holky - máte to někdo zaplacené, že byste se jukly, jak dopadl tento D-Test? testovaný byl i Brother Innov 10, tak mě to zajímá 😀
@crawler Dobře 😉
Ten test je teda hodně zajímavej, ale hlavní, co tam teda je, že těch strojů tam bylo testováno málo. Brother dopadl super ve své kategorii. Jinak dobře dopadly tyto 3 stroje:
Bernina bernette E 66, Brother Innov-is NV 10, Singer 8280
Osatní propadly totálně - byl mezi nima i singer (další 2 modely), pfaff hobby, toyota a aeg
Překvapilo mě, že netestovali janome
Jinak třeba teď v myčkách jsem vejrala jak vejr, každý řekne, že nejlepší na myčku je AEG a nic jinýho nekupovat, ale AEG vestavný totálně propadly - jak do funkčnosti, spotřeby vody versus výkon, tak do životnosti - teda to nepropadly, ale mnohel méle dopadly třeba simens a další značky, co si nepamatuju. Takže já bráchu zjebla a v loni, že si koupil Simens a ejhle... No nic no, jdu vyndat tu naší AEG🙂
HROMADKA MTX: Tak látečky jsou na cestě k nám 😀 Tak uvidíme, jak bude PPL rychlá, ale počítám, že v pondělí budou u mě 😉 Kdyby to stihly do zítřka, tak mám víkend na stříhání, ale to asi nestihnou...
ještě mě zajímá e-shop, který doporučujete pro dobrou zkušenost??? stroj+patky+komunikace a doba dodání....atd. díky moc🙂
holky máte někdo zkušenosti se scháčem z VTC - na oblečení
@caramilla no opet parada!! co na to jinak rict.. 😵 😅 😀
@crawler ja stroj brala taky od ragosu, jak tu psala myslim ivuska. primo od brothera ne, bo ten to mel predrazene. kdyz jsem kupovala masinu ja, tak mel ragos nejnizsi cenu (a maji tam i uzasne latky, ale tam radsi nekoukej, bo se jinak nedoplatis 😀 😀 😀)
jinak patky a nite ted beru na www.sicistroje-shop.cz, komunikace prijemna, ale nikdy nemaj vsechno to, co zrovna potrebuju.. 😅
jinak s tema testama je to osemetne vsude.. ale uz z principu verim spis tem nemeckym nez nasim, tam ta korupce nejede v tak velkem meritku jak u nas 😀
@crawler já koupila stroj přes www.sicistroje-shop.cz a za sebe tenhle obchod teda nedoporučuju... narozdíl od @terezita je moje zkušenost spíš opačná, že komunikace není zrovna jejich silnou stránkou (hrozně jsem kvůli tomu několikrát navztekala)... a od více holek jsem slyšela, že mají stejnou zkušenost jako já...
celkem jsem slyšela chválu na http://www.nej-sici-stroje.cz/, ale osobní zkušenost zatím nemám...
@terezita Moc pěkná, to je taky nějaké Ottobre?
@caramilla Ona si Jasmínka ještě nevymýšlí, kterou plenku chce na zadeček? Když ještě Jana měla plenky, vybírala si...teď to občas zkouší na trička, tepláčky, občas měníme i 3*kalhotky, než se konečně rozhodne, které bude mít...
@wewe22 krásné, i ta barva se mi líbí 🙂
@wewe22 Vlňáčky jsou super, hned bych takové brala 🙂
@caramilla Nový skřítek, paráda... o tom focení mi nemluv, mě přijde, že ten náš se dal fotit dobře tak kolem půl roku a pak už nic moc, jak vidí foťák, hned běží k němu, takže mám spoustu fotek, jeho ksichtíku 😀
jinak mě se docela ooga booga líbí 🙂 a kdyby z toho měl Táda tričko, tak by byl spokojený, tomu se totiž líbí ještě víc 😀
holky, zas toľko krásy, waw. mne sa akurát podaril ušiť podsedák na ikea stoličku, ale toť všetko. chystám sa poopravovať oblečenie, gumičky, šnúrky, poskracovať a tak, a potom sa snáď pustím do niečoho na šitie. páči sa mi z burdy jedna sukňa, len tie pleteniny s nórskym vzorom sú tak drahé. ☹
a já taky můžu ooga
@medvi11 No, naštěstí tohle nedělá. To bych hodně špatně nesla, protože já jsem na oblékání pes a prostě nenavleču dítě do Hello kitty, i kdyby mi tu ječelo, ale kdyby ječelo fakt dlouho a intenzivně, tak nevím, co bych dělala, asi bych ho prodala 😀
No, a nebo je ještě možnost, že se jí můj styl oblékání líbí 😀
@daisyr 😉 Jasmí má opačnou dráhu, takže většina fotek je rozmazaný mizící dítě v dálce. Kdysi na Fleru jsem se divila, že tam lidi vkládaj fotky, kde je dítě vidět, jak mizí, schovaný, rozmazaný a omlouvaj svou nechopnost a lenost tím, že dítě se nechce fotit. Jó, tojsem ještě neměla děti, to jsem si myslela věcí 😀 😀 😀 😀 😀

@animal No vidíš, to je teda zajímavý. Já myslela, že se firmy soudí většinou neoprávněně. Myslím, že není cílem toho časopisu poškodit nějakou firmu, ne? Jinak pokud by měly někomu nadržovat, tak je to Lidl - vyrobky z Lidlu ve všech testech drtivě vyhrávaj, vždy do 3. místa jsou a vždy vyhrajou poměr cena/výkon. Až mě to fascinuje🙂
Kečupy - vyhrál to Kand nebo jak se to jmenuje - a to jak dětskej, tak klasickej. Těsné druhé místo měl levnější kečup z Lidlu!!! (Mikado - nějaký kečup bez konzervantů a barviv). Manža ho koupil ale extra nám nechutná. Já kupovala leta letoucí Hain, protože všichni říkali, že to je s odstupem nejlepší kečup, co je fakt z rajčat a dobrejch a že ho používají fajnšmekři. A v testu? DOpadl neskutečně - nejdražší, nejhnusnější, absolutně suverenně nejvíc počtů reziduí pesticidů, stopy po plísních a nejmenší podíl rajčat!!!! Já myslela, že mě vomejou!
Kand jsem koupila včera, ale ještě jsem netestovala 😉