icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

animal
6. okt 2011

@caramilla mmch já růžovou taky nepreferuji, ne že bych ji nesnášela, ale v mém šatníku je vyjímkou a kdybych měla holčičku, tak má spíše lila, fialovou nebo tyto barvy v kombinaci třeba růžovo-fialový proužek. Já prostě nemusím uniformovanost růžová holčičkám a modrá klukům.

nika
6. okt 2011

@caramilla 🙂 hm počkej si, mně tu dneska Beri řvala přes dvě hodiny, že nemá triko s myškou, děsné 🙂 a nenaděláš nic, odvést pozornost na chvíli jo al epak si zase vzpomene. a můžeš vysvětlovat, trvat na svém, objímat, ale prostě to triko s myškou vede 😀

zase krásné věci, já mám utrum, 14 dní chřipky a do toho dítě co přestalo přes den spát, takže na stoj se práší, a takových restů, hlavně opravy ty nesnáším ☹

caramilla
6. okt 2011

@nika Ježiš, to je horor! 😖 😖 😖 Jako myška ještě dobrá, ale jak bude chtít Hello Kitty nebo Pepu Piga, tak budu brečéééééét! ☹ ☹ ☹

ivuska.h
6. okt 2011

@caramilla To si zvykneš, Pepina je náhodou správná a na narozky jsem pekla HK dort, to bylo radosti 😀 http://www.flickr.com/photos/ivuskah/6198323997...

nika
6. okt 2011

přesně pak pro radost v očích uděláš vše 🙂

crawler
6. okt 2011

@ivuska.h tak je vidět, že jsi talent i v kuchyni 😉

crawler
6. okt 2011

a holky, co se týče těch e-shopů...právě zde: www.sicistroje-shop.cz jsem našla "univerzální patky" - kupujete takové /jsou za směšnou cenu/ nebo značkové přímo ke stroji?

terezita
6. okt 2011

@caramilla @nika no hello kitty se taky desim.. uz predem emmcu ockuju, ze je to skareda kocicka.. jenze jak je tim vsude kolem ockovana, tak nevim, jak dlouho mi to vydrzi.. ☹
@animal jojo, vystrihla jsem sama. a bylo to desne obtizne! 😀 oci jsem nasila vystrihle z jineho bubaka a ty ruce a nohy jsou prouzky upletu dostatecne natahle, aby se hezky zkroutily a na konec jsem udelala uzlik. takze prace to moc nedalo a vypada to pekne 😅

terezita
6. okt 2011

@crawler ja znackove patky nekupuju, ale u tech univerzalnich si dej bacha, jaky chapac ma ten stroj, co ho budes kupovat..

nika
6. okt 2011

aj já se děsím, zatím u nás vedou zvířátka, hlavně koníčci,které dědíme na tričkách po synovci, neb ten koníčkář 🙂
a růžovou nesnáším, sice v kombinaci s khaki nebo hnědou ji dávám ale nesnáším to samé růžová - holka, modrá kluk, brrr.

crawler
6. okt 2011

@terezita ten chápač - je lepší rotační, jestli jsem to dobře pochopila, že? a to jediný parametr, který pak musím sledovat u těch patek?nebo si mám dát bacha ještě na něco? já že bych pak ráda kráčející, kterou má brother skoro za 800kč a ta univerzální je takřka za polovic

ivuska.h
6. okt 2011

@terezita Náhodou pohádka Dobrodružství v Pařízkově s Hello Kitty a dalšíma tady těma potvorama, je moc hezká.

ivuska.h
6. okt 2011

Jinak Mylly -- ráda bych po víkendu uzavřela ty přebytky, ať už můžu začít posílat balíky. Takže se prosím mrkněte do tabulky, můžou i ti, co se hromadky neúčastnili! Upozorňuji na několik extra super kousků:

bambus s obrázky delfíni a motýli -- krásné barvy, jemný materiál, opravdu stojí za ty peníze! Bude se dobře šít, není to přehnaně pružné ani tenké.

PULy jsou všechny testované na prodyšnost, jako jediné, co znám, takže to budou opravdu "dýchající" PULky, případně by šel i na kalhoty do sněhu nebo tak.

terezita
6. okt 2011

@ivuska.h ivus ja se do te tabulky nemuzu vepsat, nefunguje mi to.. jinak mi tam klido neco pripsat muzes 😀 jdu se podivat na ty motyly.. 😀

ivuska.h
6. okt 2011

@terezita To je schválně, aby mi tam někdo nespáchal nějaké zmatky, musíš mi napsat IP.

terezita
6. okt 2011

@ivuska.h muzes me pripsat prosim k patentu jablkovemu, cernemu a lila, ctverec pulu s hvezdama a zabama a pak jestli by si se mnou nekdo rozpulil ty bambusove motyly, stacilo by mi 0,6m.. jak moc ruzova je ta ruzova?
dekuji!!
jaaaj, tak to je dobre! akorat jsem si to s ip precetla pozde a uz jsem ti to sem nahazela.. snad nevadi.. 😅

ivuska.h
6. okt 2011

@terezita OK, zapíšu, motýli viz http://www.myllymuksut.com/images/bambukuosit_p..., na mém monitoru odpovídají realitě.

caramilla
6. okt 2011

@ivuska.h To si děláš srandu, to jsi pekla ty? Doma???? Ty jsi ještě ke všemu cukrářka? Kdo to tady říkal něco o tom sekání rukou!? Useknout obě! 😠 😀 😀 😀
Jako na to, že nesnášim kytynu, tak ten dort je úžasnej! 😉

S tou růžovou jsem tady teda asi za exota. Já naopak ráda dávám všechny barvyod bílé, přes růžovou, modrou, fialovou, hnědou, zelenou až po černou. Jasmínce kromě oranžové sluší barvy všechny a ta růžová jí bohužel sluší obzvlášť🙂 K ní se to hodí a mě se v tom líbí, takže máme i růžové věci 🙂

petkon
6. okt 2011

@terezita vzala bych si ty motýly s Tebou napůl

terezita
6. okt 2011

@ivuska.h a myslis teda, ze si toho muzu vzit jen polovinu, ze by se nekdo podelil? 😕

terezita
6. okt 2011

@petkon ooo, parada, dekuji! 😵

ivuska.h
6. okt 2011

@caramilla No bohužel se nezjevil v ledničce sám z ničeho nic 😀 Ale bylo to fakt jednoduché, můj první potahovaný dort, tvar nijak komplikovaný, prostě ořízlé z kulaté formy podle papírové šablony (obrázek z netu)... Pak řízlé na tři patra, máslový vanilkový krém a trocha jahodové marmelády, potahovka milosrdně skryla všechny nedokonalosti korpusu 😀

Barvy -- Klárce sluší hlavně tmavé a syté, je hodně světlá, žlutého nemá snad nic, v tom by vypadala děsně nevýrazně. Ona sama má nejraději černou a červenou 🙂)

@petkon @terezita OK, zapisuji.

caramilla
6. okt 2011

@ivuska.h A ta potahovací hmota, netrhalo se ti to? Já si na to nikdy netroufla!
A ty mašličky a serepetičky????

caramilla
6. okt 2011

@ivuska.h Jo, a na co jsou vhodný ti delfínci / motýlci?🙂

@terezita To mě překvapuješ, tobě ti motýli přijdou málo růžoví???? 😕 😀 😀 😀

crawler
6. okt 2011

ehm...jaké patky u vás nejvíce jedou????

aerin
6. okt 2011

holkyyyy, help! mam dotazy k siti softu:
stehujete, spendlite? pac ja to bez toho teda fakt nedam😀
k prechozimu dalsi dotaz, nejsem schopna prostehovat reflex. paspulku😀
no a (zatim) posledni dotaz, jak to vlastne sijete? jako jestli na OL, nebo jenom rovnym stehem, nebo kombinovane? mela jsem v planu sesit na OL a pote za patku rovnym stehem, ovsem narazila jsem na problem, ze se mi takhle sirokej sev nevejde k te paspulce, jestli mi rozumite...

ivuska.h
6. okt 2011

A když už je tu defilé mé dokonalé tvorby, tak přidávám ještě dnešní výrobek (kalhoty jsem šila taky, ale to už před pár dny, ty ještě musím pořádně nafotit samotné). Kdo pozná látku? 🙂

caramilla
6. okt 2011

@ivuska.h hůstý! 😀 (Hlavně, že tam není kytyna 😀 😀 😀 ), Hezky ti to kvete, jestli je to tvoje 😉

caramilla
6. okt 2011

@aerin Já šiju na OL. Nestehuju. Ale paspulku si nahusto špendlím. Ale všívala jsem jí jen pod pruh, ne do švu, co bych šila z rubu, to bych nedala, na to nemám nervy a čas, asi teda 😀

caramilla
6. okt 2011

Jo, málem bych zapomněla, proč jsem sem lezla... Dneska mi přišel vzorník flízů a patentů (jen fotka) z wendy, zítra nafotím na denním světle a dám sem. Některý ty odstíny jsou krásný, ale nevím, jestli maj všechno, asi ne. Jinak všechno v tom vzorníku je víceméně stejný úprava, takže bůh ví, co pak přijde v reálu (jak psala Iva - beránek, velurová úprava... )