Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Dievcata, prosim o radu. Potrebujem dcere usit rajtky. A nevie, z coho urobit tu spevnenu cast - teda sed a vnutornu stranu stehien a kolien. Malo by to byt trochu pruzne, ale hlavne odolne proti vytrhnutiu a podobne, nevadi ze by to bola aj umelina. Hladam ako debil, ale dochadza mi fantazia. Mate nejaky tip?
@zuzimia a co soft, třeba tento http://www.bibu.cz/www-bibu-cz/eshop/17-1-Softs...
@jieff to je aj po našom Máša
@zuzimia ten goratex soft od caramilly, alebo kalhotovina-soft od elišky..... mám z oboch, ak budeš mať strihový diel, tak dobehni a vystrihneme, z čoho uznáš za vhodné, oki? alebo mám ešte taký matroš, ani neviem čo - raz dávno som to kúpila, že dcére na oteplovačky - teda skoro 20 ročný matroš - umelina- ani mole do toho nešli - z jednej strany tmavofialové z druhej neonovozelené... je akoby naimpregnované
@jieff nádherné, oči v štýle rutuu-nuttu, krásna práca....
@ucitelka70 však to taky pajcla, jen ruttu nuttu už je muturalala nebo jak, přejmenovala se.
máša a medvěd je super. U nás to taky letí. Jen malá lekce ruštiny. Nastěnka je od Anastazie a Máša od Marii
@palosek no já teda bambus nemusím kromě plínovýho. Měla jsme z něj tepláky a jsou těžký a samá díra. A slabý český taky nic moc. A teda ještě jsem vzala na milost ten silný sportovní na kalhotky mámě. Jinak mi to zas tak super matroš na trika a pod. nepřijde. Ale to že se to vyžralo je teda síla...
@ucitelka70 jo jo jak píše sufik, je to pajc. Ona to jen šila na miminkovskou kombinézu.
@caramilla tak koukni sem
https://www.youtube.com/watch?v=1V3ZY_TXKwUa určitě neskončíš u jednoho dílu, my si je s mm pouštíme někdy i bez dětí 😉
@snowwitch toník už taky říká kašu kašu... já chaču 🙂
@sufik1 no, já když viděla na bambusu světlé fleky, hned jsem holky sjela....co s tím dělaly....ale to byla fakt chvilka...z domu do auta a z auta k našim...... že bychom dýchali tady takové svinstvo???? Já ho brala celkem hodně, je dost jemný, ušiju si z něj triko pro sebe a uvidím co dál.... ☹
Holky tak jsem konečně doma (musela jsem ještě jet vyzvednout dítě k babičce) díky moc za Ikeu, byl to úžasný sraz 😉
@sufik1 sportovní úplet z bambusu je super, mám z něj kalhotky ala caramilla už skoro dva roky a jsou úžasný pořád, krásně pružný a pořád stejně barevný. Plánuju našít si ještě další.

v sobotu máme maškarní, kostýmy už jsou hotový. Toník je z medvěda nadšenej. Kristý se šatům zuby nehty brání... Poznáte za co jdou? 🙂 Méďa je podle Mutturally