icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

jieff
15. jan 2014

v sobotu máme maškarní, kostýmy už jsou hotový. Toník je z medvěda nadšenej. Kristý se šatům zuby nehty brání... Poznáte za co jdou? 🙂 Méďa je podle Mutturally

barcav
15. jan 2014

@jieff Masha a medvěd 😀 nádhera 😵

zuzimia
15. jan 2014

Dievcata, prosim o radu. Potrebujem dcere usit rajtky. A nevie, z coho urobit tu spevnenu cast - teda sed a vnutornu stranu stehien a kolien. Malo by to byt trochu pruzne, ale hlavne odolne proti vytrhnutiu a podobne, nevadi ze by to bola aj umelina. Hladam ako debil, ale dochadza mi fantazia. Mate nejaky tip?

koki_melo
15. jan 2014

@jieff Nastěnka a medvěd 😀 Máš to moc hezké!

jieff
15. jan 2014

@koki_melo Máša je česky nastěnka, my na to koukáme v ruštině tak ani nevím 🙂
@barcav děkuju za pochvaly 🙂

sinala
15. jan 2014
jieff
15. jan 2014

@barcav dobře si to uhádla, doufám, že K. bude spolupracovat. Je to totiž celá Máša, občas jí tak i řeknem 😉

koki_melo
15. jan 2014

@jieff No vidíš, to jsem ani nevěděla, že Máša je Nasťa 🙂)) Ale ten lem šatiček je tak autentický...akorát že Nasťa tam teda neměla ten držák na dudlík 😀

zuzimia
15. jan 2014

@sinala
Material na gate mam, ale na to spevnenie nieco potrebuijem. Soft sa na to nehodi, zatrhaval by sa. Skor som myslela na nejaku synteticku kozu alebo imitaciu, ale to zas neviem nikde najst.

jieff
15. jan 2014

@zuzimia na outdoorových věcech bývá kevlar, ale nevím jestli se dá koupit...

jieff
15. jan 2014

@koki_melo moc rychle píšu. Měl tam být otazník. Máša je česky Nastěnka? Myslím tuhle pohádku.

koki_melo
15. jan 2014

@jieff jéé, tak to je něco jiného, já myslela tuhle Nasťu

snowwitch
15. jan 2014

@jieff Jů, Máša a medvěd, to je super 😀

snowwitch
15. jan 2014

@jieff a taky na ní koukáme v ruštině, ale trochu mě děsí, že Johanka občas řekne "kak" a spoustu jiných slov, kterým nerozumím 😀

barcav
15. jan 2014

@jieff tak pak prosím hoď foto i na dítkách 🙂

ucitelka70
15. jan 2014

@jieff to je aj po našom Máša

ucitelka70
15. jan 2014

@zuzimia ten goratex soft od caramilly, alebo kalhotovina-soft od elišky..... mám z oboch, ak budeš mať strihový diel, tak dobehni a vystrihneme, z čoho uznáš za vhodné, oki? alebo mám ešte taký matroš, ani neviem čo - raz dávno som to kúpila, že dcére na oteplovačky - teda skoro 20 ročný matroš - umelina- ani mole do toho nešli - z jednej strany tmavofialové z druhej neonovozelené... je akoby naimpregnované

petkasv
15. jan 2014

@jieff nádhera my na to koukáme taky v ruštině, a můžu říct, že snad lepší seriál není, ty barvy a hlavně to jak je kreslenej a samozřejmě naše dvě cácory v tom vidim 😀 😀

ucitelka70
15. jan 2014

@jieff nádherné, oči v štýle rutuu-nuttu, krásna práca....

caramilla
15. jan 2014

@loocie_h ty jsou krásný
@palosek to je síla s tím bambusem.

caramilla
15. jan 2014

@jieff máš to krásné, ale jsem totální retard, protože vůbec nevím, o jaké postavičky jde...

@koki_melo jak jsem četla od spoda, tak jsem rolovala ty šaty nastěnku a lekla jsem se, kdo to tu šil tak krásné šaty 😀 😀 😀 😀

sufik1
15. jan 2014

@ucitelka70 však to taky pajcla, jen ruttu nuttu už je muturalala nebo jak, přejmenovala se.

máša a medvěd je super. U nás to taky letí. Jen malá lekce ruštiny. Nastěnka je od Anastazie a Máša od Marii

@palosek no já teda bambus nemusím kromě plínovýho. Měla jsme z něj tepláky a jsou těžký a samá díra. A slabý český taky nic moc. A teda ještě jsem vzala na milost ten silný sportovní na kalhotky mámě. Jinak mi to zas tak super matroš na trika a pod. nepřijde. Ale to že se to vyžralo je teda síla...

jieff
15. jan 2014

@ucitelka70 jo jo jak píše sufik, je to pajc. Ona to jen šila na miminkovskou kombinézu.

@caramilla tak koukni sem

https://www.youtube.com/watch?v=1V3ZY_TXKwU

a určitě neskončíš u jednoho dílu, my si je s mm pouštíme někdy i bez dětí 😉

@snowwitch toník už taky říká kašu kašu... já chaču 🙂

barcav
15. jan 2014

@jieff jj Máša je super 😀 jne vidím ten obrázek slyším ten její smích, občas taky koukáme bez dětí, je to sranda 😀

aerin
15. jan 2014

@jieff to je bozi!!! nechces mi to pak prodat?😀

palosek
15. jan 2014

@sufik1 no, já když viděla na bambusu světlé fleky, hned jsem holky sjela....co s tím dělaly....ale to byla fakt chvilka...z domu do auta a z auta k našim...... že bychom dýchali tady takové svinstvo???? Já ho brala celkem hodně, je dost jemný, ušiju si z něj triko pro sebe a uvidím co dál.... ☹

anastazieb
15. jan 2014

Holky tak jsem konečně doma (musela jsem ještě jet vyzvednout dítě k babičce) díky moc za Ikeu, byl to úžasný sraz 😉

@sufik1 sportovní úplet z bambusu je super, mám z něj kalhotky ala caramilla už skoro dva roky a jsou úžasný pořád, krásně pružný a pořád stejně barevný. Plánuju našít si ještě další.

jieff
15. jan 2014

@palosek to se mi nezdá. Já prala s octem všechno než jsem díky vám zjistila, že se to nemá. Určitě jsem smaragdový trika dvakrát s octem vyprala a jsou jako předtím. Nevím co vám prší z nebe, ale to snad tak strašný být nemůže...třeba duply do nějaký louže...

jieff
15. jan 2014

@aerin je tak to si mě potěšila! Plánuju, že Toník mikinu i tepláky vynosí i po karnevalu. No a šatičky ty se neztratí...tak zbývá jen ten "šátek" 😎 😀

sinala
15. jan 2014

@jieff ono když bydlíš vedle železáren, tak se asi není co divit 😀