icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

crawler
7. okt 2011

@aerin no fakt nerealizovatelný...my máme velký obývák a vcelku nezabydlený, tak je to tam ted naskládaný... 😅 pak vám sem hodím fotky 😀

caramilla
7. okt 2011

@crawler Hoď mi odkazy, ať to nemusím hledat 😀

caramilla
7. okt 2011

@crawler to hoď, se z toho picneme 😀

crawler
7. okt 2011

@caramilla především chválí tento http://www.sicistroje-shop.cz/janome-415 (vedle nv 10od Brothera)

animal
7. okt 2011

@caramilla skrytý šev já dělám na obyč stroji, páč by se mi nechtělo na OL měnit patku na obyč je to raz dva 😀

crawler
7. okt 2011

@caramilla počkej až večer naráz 😉....nedokázala jsem si představit, jak vypadá 120kilo látek v reálu......tak už to vím.... 😅

aerin
7. okt 2011

@caramilla tak to taky vyznelo blbe, ja bych se bez normalniho stroje taky neobesla----no, nechme to byt 😀

aerin
7. okt 2011

kurna, asi mam malo prace, spalila jsem Zakousuv obed na uhel...to je puch 😝

crawler
7. okt 2011

@caramilla ale z toho webu vyplývá, že je strima zatížený na janome....já bych radši ten brother, když máte vy ty kladný zkušenosti 😉

caramilla
7. okt 2011

@aerin 😉
Taky všechno vždycky připílím...
Já dneska jsem si dala den bez šití, že budu uklízet a už tu 3 h sedím u PC, všude bordel, ale fotit nebudu 😀 😀 😀 Chci se začít přesouvat do budoucí pracovny (kvůli coverlocku jsem vyhodila manžela z jeho pracovny a nakvartýruju se tam se svým bordýlkem, a pak vám náš kuchyňský stůl vyfotím, jak bude vypadat, když na něm budeme jen dělat to, co se má 😀 )

caramilla
7. okt 2011

@crawler souhlasím, já bych šla 100% do brother. Pošli mi odkazy na ty brother, mezi kterým uvažuješ, a já to udělám analýzu🙂 Co jsem kokala před tím zběžně, tak se mi nejvíc líbil ten, co má Iva 😉

crawler
7. okt 2011

@caramilla já stále bloumám mezi tím tvým a iviným...jenže ten nv 10 je o tisku dražší a říkám si, že pro mé potřeby je to zbytečná tisícovka navíc....

caramilla
7. okt 2011

@crawler Co tak zběžně vím, tak ten Ivči má navíc regulaci přítlaku patky - pokud budeš šít třeba úplety, tak se ti ta investice vyplatí, já to na tom mym vůbec nemůžu šít. Koupila jsem si kráčející patku, ale pak mi došlo, že třeba až budu našívat aplikace, je to úplně na ho... protože přes ní neuvidím ☹ Patka stála 600 Kč! Takže tisícka navíc je prd. Navíc má automatický započívání a asi ještě nějaké patky, co můj stroj nemá. Pokud chceš šít i úplety, tak bych si připlatila. Pokud jen obyšejný věci jako plánky, mikinky a tak, tak ti ten můj stačí. Já šetřím na ten Ivin🙂)) Ten můj pak pošlu do světa, protože je v top stavu - je po servisní opravě (stála jako polovina toho stroje 😀 ) a šije skvěle, jen ten přítlak patky nemá ☹

daisyr
7. okt 2011

@crawler Takže mtx dorazilo, super 😉 Taky si ty haldy látek nedokážu představit ... nebo možná ani raději nechci 😀

caramilla
7. okt 2011

Holky právě mi přišlo z baleriny, že mají totální výprodej zipů, když se tam bude objednávat, tak třeba by to někoho zajímalo, mám to v PDF, na přání pošlu. Zipy vyjdou cca na 10 Kč - 20Kč/ks a jsou baleny po 25 ks. Těch 20Kč je za zip 80cm!

crawler
7. okt 2011

@caramilla šmandééé...jsi mi zavařila...myslela jsem, že řekneš, že bm 3500je v pohodě...musím si to rozžvýkat....ach...to je sado :-/

crawler
7. okt 2011

@caramilla zipy budu potřebovat - pošli prosím na email bakesova.eva@seznam.cz díííky Ti 😉

caramilla
7. okt 2011

@crawler Jasně, každodenní spam od Caramilly 😀
Ještě se ale musíme zeptat @animal, zda jí přidání zipů nevadí 😉 Animal? 😀 😀 😀

No, záleží, co chceš šít?! Já na 3500 šila 7 let a nikdy jsem neměla sebemenší nespokojenost, protože na trička jsem si nikdy netroufala, ale pak jsem jednou chtěla olemovat tričko lemem z tričkoviny a to jsem nadávala jak špaček, to prostě na mém stroji nejde. A aplikace, co přišívám, se taky kroutěj... Třeba na to přítlak patky nepomáhá, nevím, já ho nemám, tak nemůžu zase radit, že 😀

crawler
7. okt 2011

@caramilla no prááávě...já chci šít všechno...😀 ...myslela jsem si, že to právě vyřeším tou kráčející patkou 😅 šmankotééé jsem v ř*ti :-/....nic, jdu nutně´na nákup a pak vytřít a vrhnout se na látky 😀 zatím po těch rolích Išek válí sudy😀

animal
7. okt 2011

@caramilla zipy mi nevadí, tak si je tam do tabule kdyžtak navkládejte, já beru zipy z VTC, protože co zip to jiná velikost a barva 🙂

terezita
7. okt 2011

@caramilla @crawler a ja s tim treba zrovna problem nemam.. 😀 😀 😀 akorat uplet nemuzu sit obyc. cikcakem, ten to taha. ale kdyz siju rovnym stehem nebo trojcikcakem tak bez problemu.. a ten overlockovy steh na nem byl taky v pohode, dokud jsem nedostala OL, tak jsem s nim byla spokojena.. 😉
jezis zipy, netrapte meee!!!
@caramilla peto prosimte a ta fuchsie je spis do bordo, ze jo? neni to zase nejaka ruzofka..?

caramilla
7. okt 2011

@terezita Terezko, jestli myslis ten hyacint, tak to je hyacint - fakt jak ten kvet. Ruzova vubec ne. Nebo co myslis?
Jinak teda mě overlockový šev pružný materiály vlnil.

@crawler Ono taky záleží, jak budeš šít, třeba tričko, když budeš lemovat třeba lemovací gumičkou, tak je to v pohodě🙂 Ale třeba vnitřně sešít bez overlocku úplet, tak já bych to měla vlnitý. Asi levý ruce🙂
Pokud nemáš OL, tak bych si tu tisícku připlatila, protože když přidáš kráčející patku, tak už jsi v podstatě na stejný ceně 😀

maly_prcek
7. okt 2011

@caramilla Taky bych klukla na zipy - xxx.ivca@seznam.cézet. Díky.

maly_prcek
7. okt 2011

@crawler Já taky váhala jestli BM3500 nebo Innov 10 - uvažovala jsem úplně stejně jak ty 🙂 Nakonec jsem vybrala Innov hlavně kvůli tomu, že je tam lepší možnost ten stroj dál rozšiřovat, dokupovat patky atd. Popsala jsem to mému muži, co který umí a jak se liší, a ať rozhodně on. A on jako chlap dá hodně na ty technické věcičky o které je Innov právě "lepší" a tak mi vybral Innov 😀 Tak to bylo u nás s Innovem 🙂

maly_prcek
7. okt 2011

@caramilla @ivuska.h @medvi a další - Holky jak vypadá Wendy welur barva "máta"????

maly_prcek
7. okt 2011

Mělo tam být @medvi11...

@crawler Ještě k té overlockové patce - já ji teda využívám hodně, nemám OL a ten steh vypadá teda esteticky líp než obyč cikcak. I když nahraditelný teda je...

ivuska.h
7. okt 2011

@caramilla Můj stroj nemá regulaci přítlaku patky! Nemá to ani ten o třídu vyšší (InnovIs 30). Mám to jen u overlocku.

maly_prcek
7. okt 2011

@ivuska.h Ivuš, co to je za patent , kterým má Klárka obšité to beruškové triko? Pěkná barva...

S tou růžovou nikdy neříkej nikdy - co vím, že budem mít holčičku, tak mi to v hlavě nějak seplo a u nás teda teď frčí, pro malou i pro mně... a to jsem si v ní teda nikdy neujížděla 😀 😀 😀

lillyzelvicka
7. okt 2011

@crawler já mám přítlak patky ale mám teda Veroniku

daisyr
7. okt 2011

@lillyzelvicka alespoň někdo s Veronicou 🙂 mám také, když jsem si ho před 3 lety kupovala, tak jsem se tak moc nepídila po jiných... jak jsi s ním spokojená? Já toho zatím tolik neušila, nemám srovnání s žádným lepším, jen se starým u mamky (ani nevím značku, tenkrát se na to stály fronty 😀 ) a pak se šlapacím po babi 😀