Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
.... no a pak se divíte, že všude cpu vodoznaky.... sice blbý fotky, ale moje
@bury Asi měla důvod tohle dělat, možná nějaké trápení a nepochopení doma a v okolí, že hledala útěchu a chválu tady. Já s nemyslím, že z nás chtěla dělat úplné pitomce, ale jakmile udělala jeden krok, tak už nebylo cesty zpátky. Já už to psala výše, ale admini zakázali se k tomu vracet, tak jsem to smazala...myslím, že za tím vším je smutek a zoufalství, nikoliv snaha škodit.
Mě osobně na tom těší to, že nemusím depkovat, že někdo za večer vyšvihne úžo aplikaci, jenom já jsem lemra, která to má pořád křivý a zvlněný 😝
baby mate niekto aj priemyselny sijaci stroj? uvazujem nad nejakou jednoihlou a prd sa tomu rozumiem🙂
Ahoj holky, jsem stále 2v1 🙂 děkuju, že na mě myslíte. Já na net teď chodím střídmě, nedaří se mi vydržet sedět na židli 🙂 Termín mám teď v sobotu, ale doktorka říkala, že asi jej prošvihnem. Nechám se překvapit. U prvňáčka to taky říkala a byl na termín.
@bury psala jsi mi i mailík, je to tak? Pokud by rakety vydržely do soboty a bylo něco zajímavého, tak si je možná ještě objednám. Je to vzor i pro starší kluky, takže to je výhodné. Já už mám jenom kousek pro vlastní potřebu. Akorát mě mrzí, že jsem prošvihla policisty, ti byli úžasní ☹
@bury no vidíš, kdyby upřela čas strávený stahováním a upravováním fotek šití, mohla už šít stejně dobře. 😉
Já bych to zbytečně nedramatizovala, na internetu potkáš různý lidi a někdo má potřebu žít jinou realitu, než doopravdy má, tak vytváří pohádku. Těžko říct, jaké emoce a problémy jsou za tím.
Před pár lety se řešila na jiném fóru, holčina, která předstírala, že je nemocná na rakovinu, řešila tam léčbu, své pocity, bolesti, neduhy...
Pak se na to přišlo, pár věci přestalo sedět, ale i tak dlouho vodila lidi za nos, nastudovala vše o problémech při léčbě.
Ono ve finále ten člověk škodí jen sám sobě, lepší je soustředit se na realitu a poprat se s ní.
Moc si to neber, ber to jako drb, jako když si čteš bulvární deník, řekni si, že některý lidi prostě nepochopíš a pusť to z hlavy.
holky všechno zlý k něčemu dobrý. Napsala jsem takový rychlopříspěvek jak na vodoznak http://od-ji.blogspot.cz/2014/02/jak-na-vodozna...
a po delší době zase něco přidám, sériové věci ne...jo a abyste viděli ode mě něco taky super nevkusného😀 Nezvládla jsem nakombinovat látky- holt na to talent nejsem😀 Šusťáky vlastního střihu Lindě - Sedí skvěle,ale ta kombinace barev je příííšernáááá 😝 😝 😝 - když jsem objednávala, tak jsem myslela,že ta růžová bude jemná a bude se k šedé hodit..no chyba lávky a dorazila jsem to kombinací pruhů a hvězd 😀 jo a původně jsem je fotit nechtěla,že není čím se chlubit, ale pak jsem si říkala že proč ne, tak jsem vyfotila zrovna když se venku sušily poté, co je Linda totálně zaflákala v našem čistém domečku 😀
dále rukavičky merino - oboustranné (to budu navždy pět chválu na postup šití od @sufik1 😵 )
bodýnko a pytlík a taška z PULu
@crawler mně teda na nich nepřipadá nic hrozného 😉 A růžová a šedá k sobě ladit budou, i kdyby byla bůhvíjak ostrá 😉
@ellysa ano střih vlastní a ten palec teda jsem musela na několika rukavičkách měnit - víc vykroužit,ale holky mi tu tuhle právě radily,jak má teoreticky ten střih vypadat...odkazy bohužel nemám, jen jsem jukla a kreslila sama...je to cca takto - sorry kreslila jsem v malování...
😀
Jedna otázečka mimo téma 😀 NEMÁTE DOMA NĚKDO 1M LIMETKOVÉHO BAMBUSU, zn. NUTNĚ!!!!!!!!!!!!!!!!!
@ellysa
@anastazieb
@jieff tak holky díky,ale můj vkus to fakt není😀 po došití mi přišly naprosto šílený,ale člověk si zvykne, jak jsem tu v nich Lindu celý den pozorovala, tak jsem si na ten barevný šok zvykla 😀

Holky já vím, že se k tomu nemáme vracet, ale je mi prostě na prd 😝 teď jsem ještě zkusila najít od winnyfred rukavičky, co sem dávala - s lištičkou, s komentářem jak je šila s horečkou, že mají všichni 3 spálu ... no a samo jsou stáhnutý z netu 😝 http://stickideen.blogspot.cz/2013_11_01_archiv...
Tak mě to štve, že tu s někým sdílíme radosti, ale i starosti (myslím, že to byla taky ona, jak jí někdo ukradl ve školce oblečení apod.) a pak se ukáže, že je dotyčný podvodník. Si tu lámeme hlavu, proč někdo něco ukradne, co je evidentně doma šitý a pak je to možná nakonec kec 😝