icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

bury
13. feb 2014

Holky já vím, že se k tomu nemáme vracet, ale je mi prostě na prd 😝 teď jsem ještě zkusila najít od winnyfred rukavičky, co sem dávala - s lištičkou, s komentářem jak je šila s horečkou, že mají všichni 3 spálu ... no a samo jsou stáhnutý z netu 😝 http://stickideen.blogspot.cz/2013_11_01_archiv...
Tak mě to štve, že tu s někým sdílíme radosti, ale i starosti (myslím, že to byla taky ona, jak jí někdo ukradl ve školce oblečení apod.) a pak se ukáže, že je dotyčný podvodník. Si tu lámeme hlavu, proč někdo něco ukradne, co je evidentně doma šitý a pak je to možná nakonec kec 😝

sufik1
13. feb 2014

.... no a pak se divíte, že všude cpu vodoznaky.... sice blbý fotky, ale moje

bury
13. feb 2014

@sufik1 - no ale ona si dala tu práci a na těch šatičkách vodoznaky oddělala 😝 😝 takže když vodoznak, tak přes celou fotku.

koki_melo
13. feb 2014

@bury Asi měla důvod tohle dělat, možná nějaké trápení a nepochopení doma a v okolí, že hledala útěchu a chválu tady. Já s nemyslím, že z nás chtěla dělat úplné pitomce, ale jakmile udělala jeden krok, tak už nebylo cesty zpátky. Já už to psala výše, ale admini zakázali se k tomu vracet, tak jsem to smazala...myslím, že za tím vším je smutek a zoufalství, nikoliv snaha škodit.
Mě osobně na tom těší to, že nemusím depkovat, že někdo za večer vyšvihne úžo aplikaci, jenom já jsem lemra, která to má pořád křivý a zvlněný 😝

maroubrabeach
13. feb 2014

baby mate niekto aj priemyselny sijaci stroj? uvazujem nad nejakou jednoihlou a prd sa tomu rozumiem🙂

allymally
13. feb 2014

Ahoj holky, jsem stále 2v1 🙂 děkuju, že na mě myslíte. Já na net teď chodím střídmě, nedaří se mi vydržet sedět na židli 🙂 Termín mám teď v sobotu, ale doktorka říkala, že asi jej prošvihnem. Nechám se překvapit. U prvňáčka to taky říkala a byl na termín.

@bury psala jsi mi i mailík, je to tak? Pokud by rakety vydržely do soboty a bylo něco zajímavého, tak si je možná ještě objednám. Je to vzor i pro starší kluky, takže to je výhodné. Já už mám jenom kousek pro vlastní potřebu. Akorát mě mrzí, že jsem prošvihla policisty, ti byli úžasní ☹

mamata
13. feb 2014

@koki_melo přesně jak píšeš, ona to tu sama taky psala, že jí matka schazovala, že ona není schopná něco takového ušít atp., takže opravdu trápení

na druhou stranu mi asi potvrdí zdejší matky dospělých dětí, co občas i ti dospěláci dovedou... jako bych v tom viděla starší dceru

mamata
13. feb 2014

@allymally držím palce, ať je to bez problémů!!!

terezita
13. feb 2014

@allymally jse ti psala do ip, ale nejak jsem odpoved nedostala.. toz se zeptam teda tady na nobilis.. 😉 bude? nebude? zapomnelas? 🙂

laeela
13. feb 2014

@bury no vidíš, kdyby upřela čas strávený stahováním a upravováním fotek šití, mohla už šít stejně dobře. 😉
Já bych to zbytečně nedramatizovala, na internetu potkáš různý lidi a někdo má potřebu žít jinou realitu, než doopravdy má, tak vytváří pohádku. Těžko říct, jaké emoce a problémy jsou za tím.
Před pár lety se řešila na jiném fóru, holčina, která předstírala, že je nemocná na rakovinu, řešila tam léčbu, své pocity, bolesti, neduhy...
Pak se na to přišlo, pár věci přestalo sedět, ale i tak dlouho vodila lidi za nos, nastudovala vše o problémech při léčbě.
Ono ve finále ten člověk škodí jen sám sobě, lepší je soustředit se na realitu a poprat se s ní.

Moc si to neber, ber to jako drb, jako když si čteš bulvární deník, řekni si, že některý lidi prostě nepochopíš a pusť to z hlavy.

bury
13. feb 2014

@allymally - jojo, psala. Ono je to tam nejasný 😉 Já bych je fakt brala... teda zatím asi jen metr - fakt toho moc nenašiju 😉

bury
13. feb 2014

@laeela - máš pravdu 😉 já jsem v tomhle "blbá" - si říkám, že když má někdo problém, tak ho má odborně řešit a ne to řešit takhle 😒 už to nechám být 😉

jieff
13. feb 2014

holky všechno zlý k něčemu dobrý. Napsala jsem takový rychlopříspěvek jak na vodoznak http://od-ji.blogspot.cz/2014/02/jak-na-vodozna...

crawler
13. feb 2014

a po delší době zase něco přidám, sériové věci ne...jo a abyste viděli ode mě něco taky super nevkusného😀 Nezvládla jsem nakombinovat látky- holt na to talent nejsem😀 Šusťáky vlastního střihu Lindě - Sedí skvěle,ale ta kombinace barev je příííšernáááá 😝 😝 😝 - když jsem objednávala, tak jsem myslela,že ta růžová bude jemná a bude se k šedé hodit..no chyba lávky a dorazila jsem to kombinací pruhů a hvězd 😀 jo a původně jsem je fotit nechtěla,že není čím se chlubit, ale pak jsem si říkala že proč ne, tak jsem vyfotila zrovna když se venku sušily poté, co je Linda totálně zaflákala v našem čistém domečku 😀

dále rukavičky merino - oboustranné (to budu navždy pět chválu na postup šití od @sufik1 😵 )
bodýnko a pytlík a taška z PULu

laeela
13. feb 2014

@bury někdo prostě nenajde tu sílu 😉

ellysa
13. feb 2014

@crawler náááááááááhodou sú veselé, a rukavičky super, akurát potrebujem na mladšieho sme niekde stratili kupovane, to je vlastný strih?

allymally
13. feb 2014

@terezita jééé, promiň mi. Je mi to moc trapné, ale fakt jsem zapomněla ☹ já jsem si tě nezapsala do sešitu ☹ moc moc se omlouvám, ale na konec března cca. plánuji další 🙂 snad budou mít již dětskou pastu na zoubky.

crawler
13. feb 2014

@jieff ach díky...já to pořád neumím...já mám free photofiltr, tak to tam zkusím taky najít

allymally
13. feb 2014

@bury tak já si to promyslím, kdyžtak Ti odsyslím ze svého 🙂 ono se zas něco vyskytne 😉 ale nechám to na ráno, ráno moudřejší večera, snad budu moct napsat 😉

terezita
13. feb 2014

@allymally 😉 tak snad to vyjde priste.. 😀

anastazieb
13. feb 2014

@crawler mně teda na nich nepřipadá nic hrozného 😉 A růžová a šedá k sobě ladit budou, i kdyby byla bůhvíjak ostrá 😉

jieff
13. feb 2014

@crawler mě to nepřijde strašný, nejsem fanda růžový. Ale vkrádá se mi a Kristýnce do šatníku a ty gatě se ti povedly (možná taky nemam vkus😉

crawler
13. feb 2014

@ellysa ano střih vlastní a ten palec teda jsem musela na několika rukavičkách měnit - víc vykroužit,ale holky mi tu tuhle právě radily,jak má teoreticky ten střih vypadat...odkazy bohužel nemám, jen jsem jukla a kreslila sama...je to cca takto - sorry kreslila jsem v malování...
😀

petkasv
13. feb 2014

Jedna otázečka mimo téma 😀 NEMÁTE DOMA NĚKDO 1M LIMETKOVÉHO BAMBUSU, zn. NUTNĚ!!!!!!!!!!!!!!!!!

crawler
13. feb 2014

@ellysa
@anastazieb
@jieff tak holky díky,ale můj vkus to fakt není😀 po došití mi přišly naprosto šílený,ale člověk si zvykne, jak jsem tu v nich Lindu celý den pozorovala, tak jsem si na ten barevný šok zvykla 😀

sufik1
13. feb 2014

@crawler ten pytel na plíny je dobrý s těma popruhama. A kde jsi sehnala ten barevný popruh???? Našla jsem různý, ale tuhle zelenou jsem nesehnala...

mehlo
13. feb 2014

@crawler mně se ty šusťáky taky líbí. Řekla bych, že rozhodně lepší než ty moje. Já ted šila další, fotku jsem sem radši ani nedávala, jsou úplně obyčejný bez kapes a jednobarevný

crawler
13. feb 2014

@sufik1 človeče - u nás v bídné galanterii...nemají tam skoro nic,ale zeptala jsem se na popruhy a mile překvalily,kdybys chtěla koupím 😉

crawler
13. feb 2014

@mehlo jen dej foto a díky 😵

veronik77
13. feb 2014

@allymally držíme palce! a nechce mimčo vydržet do neděle? 😉