icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
18. feb 2014

@zojec s didymosem jsem to popletla, tady: http://www.slingomama.nl/en/156-girasol

aerin
18. feb 2014

@terezita urcite zvladla, ja jsem nemela elastik ani na jednoho, Zaky se od asi 2 tydnu nosil v Didymosim Indiu Primula a Dorce v bambusovym Paisley od Ellevill (ten byl boziiii, ale uz je z domu)

ted mam satky tri, tu nasi prvni primulku, ale tu uz jen pujcuju kamaradkam na novosky, na to je super, tenka, mekka, dobre se vaze, a nosim v Natibaby bavlnenych pavech a ba-len kytkach 🙂
a pokukuju po dalsich satcich, ale asi uz si necham zajit chut ☹(((

terezita
18. feb 2014

@aerin mno tos me mela videt, jak s tim bojuju.. 😀 😀 ten elastik se hezky vytvaroval, ale utahnout ty pevne byl pro me nadlidsky vykon 😅

zojec
18. feb 2014

@caramilla no vidno, ze uz dva roky sa o satky nezaujimam :D fakt pre mna novinka 🙂 ale krasne su.. esteze mam uz vystarano :D ja som mala pri b. dydi, pri misovi 2 ellevilky a tie boli bajecne obe.. ani ich nepredavam, mam k nim citovu vazbu 😀 ja som teda misa nosila non stop do toho polroka, b. bola este malinka, tak som potrebovla volne ruky.. najlepsi uvaz bola koliska.. neskor som ho uz supla do manducy 😉 ale na satku nedam dopustit.. ich budem aj pre vnucata setrit 😉 elasticka sa mi vobec neosvedcila, koliska sa z nej strasne zle viaze, neda sa dobre utiahnut, miso mi furt padal z prsa..

zojec
18. feb 2014

@caramilla no vidno, ze uz dva roky sa o satky nezaujimam :D fakt pre mna novinka 🙂 ale krasne su.. esteze mam uz vystarano :D ja som mala pri b. dydi, pri misovi 2 ellevilky a tie boli bajecne obe.. ani ich nepredavam, mam k nim citovu vazbu 😀 ja som teda misa nosila non stop do toho polroka, b. bola este malinka, tak som potrebovla volne ruky.. najlepsi uvaz bola koliska.. neskor som ho uz supla do manducy 😉 ale na satku nedam dopustit.. ich budem aj pre vnucata setrit 😉 elasticka sa mi vobec neosvedcila, koliska sa z nej strasne zle viaze, neda sa dobre utiahnut, miso mi furt padal z prsa..

caramilla
18. feb 2014

@zojec Girasoly ale jsou už dlouho, já jsem právě měla jeden půjčený na Jasmínu před 3 roky 😉 Ono spíš se tady v ČR dají špatně koupit, ale dají, třeba tady: http://www.nosenideti.cz/22/zobrazit_skupinu_zb...
Ten poslední, nad tím jsem totiž taky slintala, ale odolala jsem a objednala Donau 😀

Jasmínka kolébku nenáviděla, takže jsem musela nosit od malička "narovno" a to jsem neuměla s tím minimiminem do šátku uvázat, i jsem se bála, že to neuvážu dobře, takže manduka byla jistota. Navíc mě ze šátku bolely záda, ale ty se pak srovnaly a od 3 měsíců jsem zase prakticky nepoužila manduku 😀 Elastický byl na učení na začátek skvělý, ale na těžší dítě na houby a jak jsem se už jednou naučila vázat pevný, tak pak už člověk ten elastický nějak nechce 😝

zojec
18. feb 2014

@caramilla no tak na sk uz potom asi vobec nie su.. sak nemozem vediet vsetko :D :D ja som bola zalubena do ellevil, mali krasne farby a aj so satkami som bola velmi spokojna, viac ako s dydi.. manduca mi vyhovovala preto, lebo som mohla nosit na chrbte a bola to rychlovka.. satku som sa veru na chrbat vobec nenaucila viazat.. vzdy som mala strach :( mozno pri tych vnucatach sa naucim aj to :D

bordino
18. feb 2014

@caramilla Girasoly jsou moje srdeční záležitost 😀 a teda Donau v diamantové vazbě jsem ještě neviděla!

bordino
18. feb 2014

@koki_melo och ách, tu duhu bych chtěla....

caramilla
18. feb 2014

@bordino No, já ho nechtěla, ale jiný Donau se prakticky už nedá koupit, i když nějaké zbytky tam ještě mají, ale ne ten původní odstín, tak jsem šla do tohohle a je fakt krásný, jen je takový silnější než jsem zvyklá, tak uvidím, jak se mi v něm bude nosit 😎 Je něco kromě designu čím je ta diamantová vazba specifická? Já tomu totiž vůbec nerozumím, jen cena byla vyšší jak u normálního tkaní 😀

caramilla
18. feb 2014

@zojec no vidiš a já manduku na záda nesnášela, Jasmínka měla obličej někde u lopatek a nic neviděla. Takže já jsem se pevný naučila vázat vlastně až na záda a jen na záda🙂 A jinak jsem na zádech jak v pevném šátku nenosila 😉

macin73
18. feb 2014

@caramilla ten tyrkysový je úžasný!!! já se bohužel se šátkem neskamarádila, neuměla jsem ho utáhnout a měla jsem pocit, že dítko v něm určitě je nějak špatně... ☹... na první jsem měla horizontální nosítko (jeho vertikální poloha byla tak hrozná, že šlo z domu), na druhou jsem si pořídila babyvak HD, ale brzy z něj vyrostla, tak jsem ho poslala dál a v čem budu nosit třetě, to fakt ještě netuším... sice jsem obě holky po třetím měsíci nosila v Manduce (tu stále máme), ale novorozeně si v něm moc představit neumím 😕... jinak já nikdy jinak než na břiše děti nenosila, s nošením na zády nemám ani zkušenost...

petkasv
18. feb 2014

@caramilla ach, ach. ach bože to jsou skvosty, neboj Oskárek bude nosící se miminko, Rozárka od dvou týdnů nezná nic jinýho a dneska když vidí že vytahuju šátek tak je blahem bez sebe, v 16ti měsících 😀 😀 😀 a já pokuju po novým šátku, hrozný 😀 😀 😀 😀 každý miminko je nosící, jen to chce trpělivost 😉
ten Donau je božský 😵 😵 😵

zojec
18. feb 2014

inak som pokukala tu velurovu sicku vtakovych aplikacii, velmi krasne.. ale pozrela som aj blogy ktore sleduje a teda tie finky su ake sikovnice :D a tie latky.. to uz je iny masaker 😀 😉 https://www.blogger.com/profile/069033257055693...

bordino
18. feb 2014

@caramilla nevím, mě se ta diamantová nelíbí 🙂

abigail1
18. feb 2014

@petkasv no můj skoro tříleťák se nosí rád pořád. Ať už v manduce nebo na rukou. Jen je to nošení stále náročnější... A když vytahuju manducu, vřeští radostí.. 🙂

zojec
18. feb 2014

@macin73 moje deti obe ked dosiahli 8kg poputovali na chrbat.. (cca 6mesiacov) hlavne teda na dlhsie vychadzky, vpredu mi uz isli krize odpadnut :( a u nas by uz manduca 3dieta nezvladla.. je to super nosic, ale pri tak castom pouzivani je teda naozaj zodrata na padrt..
@caramilla no nad tym ze deti nevidia som sa tiez zamyslala, ale neprotestovali, tak som to potom neriesila 🙂 videli zboku a aj tak do 15 minut obe vytuhli 🙂

caramilla
18. feb 2014

@bordino no, mě právě taky ne 😀 Ale v reálu vypadá lépe jak na fotce, na fotce to víc vyleze. Ale zase ta normální vazba, co jsem nějak tak pochopila, tak je méně kvalitní, Ale právě tomu prd rozumím...

koki_melo
18. feb 2014

@bordino je volnej. On je krásný, ale nebudu ho 30 let schovávat pro vnoučata...a pokud budou holky po mně, tak 40 let...to už budu tak senilní, že ani nebudu vědět, kde jsem jej dala...dala jsem jej na mmb a nikdo ani prd...kamarádka ho tam dala a za den byl pryč a měla jej ještě dražší...ale asi ho mám drahej...zas se mi ale nechce novej šátek dávat za půlku...ale asi lepší litránek než šátek ve skříni. Nevím, jak jej jinak využít...

caramilla
18. feb 2014

@zojec no, Jasmína je asi zvědavá baba a fakt vidět musela 😀
@macin73 Manduka má zmenšovací takovu tu zacvakávací vložku, co je od 3 kg nebo od 3,5 už nevím, Jasmí v ní byla hned 5. den po porodu a úplně v pohodě. Mě vyhovovalo, že si ji tam zacvaknu v leže na kanapi a pak jen dám na ramena a je to. Přeci jen u prvního dítěte je to takové jednodušší než vázat šátek s dítětem buď zmítajícím se v neuvázaném šátku a nebo na kanapi, takže jsem volila manduku 😀

laeela
18. feb 2014

@aerin to jsi prosím tě na fotce s malou ty? Vypadáš totiž jako její starší ségra.
Ale sluší, nic ve zlém, pouhá závist. 😀

caramilla
18. feb 2014

@koki_melo No nekecej, A dala jsi tam origo fotky od výrobce, ty jsou krásný. Ten se musí prodat za plnou cenu, to mi neříkej! Pokud třeba bude nějaká odezva na blogu, tak bych tam dala na ten tvůj odkaz, že je na prodej, je podobnej tomu, co jsem objednala 😉
Já doufám, že to u nás teda dopadne líp. Tak teď přemýšlím, zda mám sundat cedulky a prát a nebo první zkusit vůbec, zda šátek pobere 😠
@aerin No, konečně si taky někdo všimnul mezi těmi barevnými šátky toho bílého bodýčka 😀 😀 😀 😀

caramilla
18. feb 2014

@laeela no, nad tím jsem taky přemýšlela, že nejen děti krásné má 😀

laeela
18. feb 2014

@caramilla super fotky a nadšení pro body sdílím. Já tady ten typ měla nejradši na oba prcky, dělá tento střih jedna francouzská značka Petit Bateau.

laeela
18. feb 2014

@caramilla já už tady pár dnů nad sebou dumám, váhu třeba tolik neřeším, i když jsem teď v zimě zas nabrala do stehen a zadku, ale bude na jaře a v létě lítání dost, lehce cvičím, abych si držela kondici. Ale horší, že bych chtěla aspoň občas vypadat trochu svěže. A furt vypadám jak orvaná matka 4 dětí. 😠
Asi by to chtělo na jaro melír do vlasů, BB nebo CC krém a nějaké barevné oblečení, nebo co. Převčírem mě dostihla mánie, že potřebuji oranžové kalhoty. 😀

macin73
18. feb 2014

@koki_melo hele, mně se líbí moc, ale já fakt nejsem šátkovací typ 😔 - asi na to nemám tu trpělivost, nebo důvěru, nebo nevím...
@caramilla no já vím, že Manduca má tu novorozeneckou vložku, u K. jsme ji kupovali až po tom paskvilu od Cybexu někdy v 6 měsících, S. zase byla prťavoulinká, z porodnice jsme odcházely a měla od 2400g, takže jsem na ni koupila na doporučení zkušených nosnic a po nezdaru s zapůjčeným šátkem ten vak a na chvilku to bylo ok... ale pak už tam nechtěla být, omezoval ji, tak šla do Manducy... my ji naštěstí máme celkem zánovní, takže třetě zvládne určitě a naštěstí máme hnědou, takže i barevně nebude chlapeček strádat nějakou holčičí verzí 😵

caramilla
18. feb 2014

@laeela Oranžové kalhoty 😀 😀 😀 😀 😀
KDyž se narodila Jasmínka, tak jsem se každý den doma fakt malovala, česala, náušnice, abych vypadala hezky i doma až přijde muž z práce. Ale ono mě to nějak pak pustilo a dokonce i když jdu do města, tak jak trhan, rozcuchaná, nenamalovaná, bez náušnic, hrůza... Taky jsem se snažila jít trochu víc do sebe a alespoň používat dobré krémy na obličej od Nobilisu, což se fakt na pleti projevilo 😵 A BB krém jsem si taky objednala. Ale hádám, že se namažu 2x, porodím a pak zase 3 roky nebudu vědět, co je to krém na obličej a hřeben 😀
A barevné oblečení taky dělá hodně. A i ty vlasy. Já jsem se asi 6 let stříhala teď sama, takový rozcuch to šlo upravit, ale dlouhé vlasy, co mám teď už nejdou, tak jsem byla po 6letech u kadeřnice a dělá to strašně moc a to to mám jen normálně ostřáhaný 😀 No a stejně je mám furt do gumičky vzadu na palici 😀

caramilla
18. feb 2014

@macin73 já mám hnědou, ale s kytičkama 😀 😀 😀

macin73
18. feb 2014

@caramilla já mám taky tento typ body ráda, povedlo se Ti... dávala jsem ho na malé mimi nejradši (něco jsem podědila, něco pak i koupila), ale když tak nad tím uvažuju, většina jsou holčičí barvy... ajajaj, i tady budu muset něco vykoumat, aby prcek měl v čem být... 😕

aerin
18. feb 2014

@petkasv Dorus to ma ted prave naopak, kdyz se chystame ven, stepuje pred dverma, podupava, a kdyz ji zacnu davat do satku, je vztekla :-/ pak uz venku v pohode, ale nevydrzi uz v nem ani zdaleka tak dlouho jako driv...

a mne se ta diamantova prave liiibiii 😵

@laeela jojo, to jsem ja😀 diky 🙂
@caramilla i tobe diky 😀