icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

mamata
18. feb 2014

@caramilla včera tam ještě byly, takže to je dnešní stav

caramilla
18. feb 2014

@macin73 Tak já nosila naopak nejvíc doma, když hodně plakala a nebo jsem chtěla něco uvařit nebo se třeba navečeřet 😎

caramilla
18. feb 2014

@mamata aha, díky, tak já počkám 😎

mamata
18. feb 2014

@caramilla už tam jsou, ale já jedu přes firefox

macin73
18. feb 2014

@caramilla no já si uvědomuju, že jsem měla obě holky asi hodně hodné... teda mám 😎 - na toto došlo jen výjimečně... a doufám, že mi/nám to chlapeček "nevynahradí" 😕

sufik1
18. feb 2014

@macin73 jj, závora a vůbec ta tyč s návěstidlem u zipu... No ale myslím, že jsem se s tím poprala statečně...

caramilla
18. feb 2014

@mamata hm, tak já je nemám ani v Chromu ani v IE ☹ ☹ ALe nevím, možná je teda problém někde u mě, ale fakt to nechápu, normálně je na ŠD vždycky vidím ☹

macin73
18. feb 2014

@sufik1 jak jsem psala, je super!!! to bylo jediné místo, kde jsem si říkala, že by to mohlo být "ono" 😉

elentari
18. feb 2014

@caramilla Taky tam nemám obrázky. Zkusím vykoumat.

macin73
18. feb 2014

@elentari @caramilla taky jsem se tam chystala nakouknout... protože bohužel jedny pro jistotu nejmenované pleny rozhodně nevydrží na 3 děti, už teď jich mám polovinu vlastně rozpadlých a děravých, absolutně netuším proč, starám se o plenky dobře... jestli to byly vadné úplety, netuším, bohužel jsem se nedočkala nějaké reakce na můj dotaz... no v každém případě se mi nechce kupovat další pleny, ale zase nevím, zda bych je zvládla ušít... nechám si to projít hlavou a pak přijdu se smrští dotazů, co a jak 😀

jieff
18. feb 2014

@pindrusice zkusim to znovu: http://ekozahrada.blog.cz/
@sufik1 to teda más na co být pyšná! To musel malej skákat radostí🙂))

caramilla
18. feb 2014

@mamata hm, tak mě ŠD nejde ani v jednom prohlížeči, s jinýma stránkama nemám vůbec problém, tak fakt nechápu, co se děje ☹ Ve Firefoxu nejdou ty stránky skoro vůbec.

mamata
18. feb 2014

@caramilla já mám v práci IE a obrázky byly fuč

caramilla
18. feb 2014

@elentari taky nemáš???? Tak to jsem ráda, že nejsem jediná, ale fakt to nechápu...

jieff
18. feb 2014

@macin73 to pojmenuj. Já teda hlásím že plenky po mých dvou dětach taky nevydržely.Jediný co je dobrý a klidne poslouží dál jsou čtvercovky, ale haipa daipa, popoliny, tots bots poletí do koše

caramilla
18. feb 2014

@macin73 Já nepochybuju, že zrovna ty plenky zvládneš i se zavřenýma očima! 😉

caramilla
18. feb 2014

Tak moje plenky z látek ze ŠD jedno dítě vydržely skvěle a dokonce jsem je teď dala do sušičky a zhrublý aksamit je nádherně nadýchaný a jako nový, to samé froté čtvercovky, jemňoučké jako když byly úplně nové, takže já jsem nadšená z látek i ze sůši 😀

mamata
18. feb 2014

@caramilla ve FF prohlížím druhý rok a šly vždycky, teď se mi ztratily některé obrázky ale zas zdvojily nápisy,takže chyba je u nich

mamata
18. feb 2014

@caramilla jestli nedávaj vodoznak , chybí mi bambus, biobavlny mám...

elentari
18. feb 2014

@caramilla Tak prý je chyba na jejich straně. Ségře se to taky nezobrazuje.
Jen tahle hláška http://sijemdetem.cz/files/imagecache/uc_catego... u všech... Interní chyba.

macin73
18. feb 2014

@caramilla hele, tyhle jsou fakt děravější než hadr na uklízení, resp. tak děravý hadr bych už dávno hodila do koše... vydržely necelé 2 roky používání, což nevím, jestli je dost nebo málo, ale zklamaná teda jsem a hodně, to přiznávám... ☹

caramilla
18. feb 2014

@elentari aha, tak počkáme do zítra, díky za pomoc 😉

caramilla
18. feb 2014

@macin73 No, ty moje vydržely taky necelé 2 roky používání a jsou jako nové, takže šij, děvče, šij! 😀

macin73
18. feb 2014

@caramilla a děkuji za důvěru, já mám z plenek vítr a respekt... no zkusím mrknout na nějaké blog články a uvidím 😕

terezita
18. feb 2014

@macin73 hele je to fakt brnkacka, az me to prekvapilo 😀 ja teda sila akorat podle bum genius kapsovky a do toho vkladacky. slo to docela rychle
ted si chci nasit nejake vicevrstve, tak budu muset vykoumat z ceho a jak.. 😅 to mi prijde, ze na tom trva dyl, nez samotne siti.

zikie
18. feb 2014

@macin73 Nebo si kup vnějšky a našij vnitřky.

macin73
18. feb 2014

@zikie vkládaček mám dost, ty zatím jakžtakž drží... jde o ty vnější... ty jsou některé fakt na cucky... 😠

maryol
18. feb 2014

@sufik1 tak to už hej! s týmto by si u mojej dcéry výrazne zabodovala 🙂 🙂 🙂
perfektná výhybka 😀

bury
18. feb 2014

@sufik1 - máš to nádherný !!! 😉

elixia
18. feb 2014

@sufik1 vymakana bunda,wow 🙂