icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

anfei
18. feb 2014

@ucitelka70 Teda super, tyhle bundy/vesty mě tu fascinují, máš to krásné. Osobně děsně zápasím se zipem, tak se mu vyhýbám 😀

bury
18. feb 2014

@anfei - já když viděla ten zip na vestě, tak jsem se taky orosila 😀 😀

arlette
18. feb 2014

holky, mám tu hromadu přebytků z MTX, kdybyste se chtěly mrknout, tak pošlu odkaz do IP.
Jsme se s děvčaty v mtx nějak špatně pochopily, já jim dala seznam v metrech a ony mi to nachystaly v kilech ... 😀 Musela jsem dětem vykrást pokladničky a do konce měsíce se budem pást, ale jinak dobré 😀 😀 😀

crawler
18. feb 2014

Holky,dotaz trotla - konečně jsem si koupila kleště Vario - jakým způsobem prosím teda nacvaknout patentky 9,7mm baby roland?)??? Vím, že se to tu řešilo milionkrát,ale když jsem kleště neměla a nevybavuju si co kam a jak 😅 díky moc!!!

elentari
18. feb 2014

@arlette Můžu mrknout? Ale nic neslibuju.. 🙂

sinala
18. feb 2014

@ucitelka70 no super 🙂

mooncaa
18. feb 2014

@sufik1 Teda ta bunda je neuvěřitelná, Bohnice na Tebe 😀 Krása.

sinala
18. feb 2014

@diapozitiv01 to mi ani neříkej ☹

vondandy
18. feb 2014

@ucitelka70 , tedy vy tu latku zvedate tak vysoko, ze uz ji skoro nevodet... Sova je neskutecna... 😝 😝

vondandy
18. feb 2014

@arlette , tak to docela velky rozdil m nebo kg... bude to v te objednavkove tabulce? Kouknu, kolik jsem utratila a mozna neco prihodim...

caramilla
18. feb 2014

@crawler Já jsem to včera dělala tak, že jsem ty patentky chytila do toho plastového hajzlu, co je v blistru s patentkama a místo kladiva jsem použila kleště (ty neměly žádné ty vsadky, prostě holé kleště), funguje to super, ale je to krkolomnější než nacvakávání těch origo patentek, ale ty jsou na vel. 50 mega velké. Jestli to jde jinak jsem nevykoumala, mě přijde, že nejde...

zuzimia
18. feb 2014

@ucitelka70
Tusim som ti to Ottobre nemala pozicat....teraz mi tu padla sanka! 😕 Och, kedy uz aj ja budem mat cas s vecami takto vyhrat a nielen rychlo hura, hlavne nech je to funkcne.... 😢

petkula
18. feb 2014

@arlette taky mi prosím pošli ty přebytky.

zuzka72
18. feb 2014

@arlette Mohu také poprosit o info k přebytkům?

argo1
18. feb 2014

@ucitelka70 Waw, super bunda! Smekám!
@sufik1 Úžasný komplet , předpokládám, že nový majitel z ní bude náležitě poprděný 🙂

palosek
19. feb 2014

@caramilla ja právě taky včera koukala na sd 😅 , přes Firetox a říkala jsem si, co mi ten comp tak blbne. 😅 😅 Tak jsem rada, že je problém jinde 😀

karchinka
19. feb 2014

@mima2011 🙂 🙂 ještě jsem neservisovala, ale už bych fakt asi měla (z preventivních důvodů a že je z druhé roky, jinak zatím problém nemám).. ale při mé frekvenci šití - jedny tepláčky za měsíc :D ale ptala jsem se u Hrubého v Mariánkách a moc se na Berninu netvářil, ale preventivní prohlídku by prý zvládnul :D

ucitelka70
19. feb 2014

@zuzimia donesiem ti dnes? mám aj strih 116

crawler
19. feb 2014

@caramilla tak jsem to zkusila,ale mě u jedné patentky vylezly 2 zoubky bokem☹ Vím,že holky - tuším @sufik1 říkaly něco žvýkačce? ale nějak mě nenapadá co a jak - s těmi origoš většími je teda bomba práce, ale jsou fakt mega a navíc jen kov a ne barva ☹

terezita
19. feb 2014

@diapozitiv01 oni delali poradek na strankach a presunuli ty navody pod Anleitungen (nahore v zalozkach vedle shop..)
http://www.farbenmix.de/joomla25/index.php/maen...

bury
19. feb 2014

@arlette - pošli mi taky odkaz na přebytky prosím 😉 To je sakra rozdíl metry a kila, co? 😝

petkasv
19. feb 2014

@crawler já to dělám stejně jako Car a bez problému, už jsem tim opatentkovala takhle snad 60bodyček 😀 a paráda 😉 chce to nasadit správně

koki_melo
19. feb 2014

Holky, nepotkaly jste někde jarní soft (podlepený úpletem), kde by měli více barev na výběr? Koukala jsem na unuo, tkadexu, ale tam maj jen pár základních, nikde jsem nevyděla nějakou sytou růžovku, bílou. Díky za tipy 🙂

saaralota
19. feb 2014

@koki_melo tady je taková růžová/fialová...http://www.bibu.cz/www-bibu-cz/eshop/17-1-Softs... ale bílá tedy ne.

koki_melo
19. feb 2014

@saaralota Jojo, tam jsem taky koukala...všude maj tyhle stejné barvy. Asi ve finále skončím s obligátní limetkovo-tyrkysovou kombinací...bílo-růžovou jsem chtěla pro sebe...tak holt matka má zas smůlu.

alenf
19. feb 2014

@koki_melo http://www.gabinka.cz/746-latka-softshell-metra...
tuto je biely🙂 možno pomôžem🙂

mikulka45
19. feb 2014

@ucitelka70 no teeeda, ty si neskutočná! klobúk dole 😵 Tá sova musela byť riadna piplačka. Alex bol asi v siedmom nebi, čo?

mikulka45
19. feb 2014

@sufik1 fúha 😵 no toto keby videl môj syn, tak je asi rozhodnuté, akú chce softku a moju rozošitú s príšerkou môžem hodiť do koša 😀

elentari
19. feb 2014

@arlette co bych neudělala pro záchranu vašeho rodinného rozpočtu... tak aspoň něco 😉

mima2011
19. feb 2014

@arlette můžu omrknout taky na přebytky?