icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
12. okt 2011

@sufik1 Jo, sufi, prosím tě - jak se nažehlujou ty nažehlovajdy na soft - chci to dělat, tak abych to nepos. Poraď mi nějaký věci, čeho se vyvarovat a tak! Dík!

caramilla
12. okt 2011

@animal AHA! A jako fungujou taky? A daj se koupit samostatně?🙂)) Mě se líbí totiž ze všech těch věcí nejvíc 😀 😀 😀 Já jsem fakt asi magor!!!

animal
12. okt 2011

@caramilla nevím, možná že se daj koupit

medvi11
12. okt 2011

@animal, @mooncaa, @veronika77, @daisyr v tabulce VTC nem8te specifikovanou barvu průchodek a brzdiček
@petkon nemá barvu šikmého proužku
všeobecně si prosím zkontrolujte jednoznačnost objednávky 🙂 a pokud se nedorovná, vezme se celé nižší balení, přebytky nezužitkuju, mám nasysleno na vánoc dopředu 🙂
Připomínám uzávěrku dnes večer 21/00 - ať se to objedná ještě dnes a příští týden byste to mohly mít doma.
Ideálně je i dnes uzavřít wendy...pokud wendy posílá víc než je objednáno, opět by to chtělo aspoň dorovnat nebo lehce překročit.

denisocka
12. okt 2011

@martinkah len nikto neradi a ja už 3den mam nachystane teplaky co zorel v školke a nechcem ch pokašlať ked neviem ako nato

animal
12. okt 2011

@medvi11 mě napiš prosím černou děkuji

medvi11
12. okt 2011

@animal takže průchodka černý nikl, jo?

caramilla
12. okt 2011

@medvi11 Medvi, já ale dnes na 100% objednat nemůžu, jsem výjimečně jednou za 10000 let v divadle, první náš večer bez dítěte! 😀
Objednávat tedy budu SNAD zítra. Tento týden fakt nevím, co dřív, a navíc ještě ty blbý záda ☹
wendy objednám současně.
Takže z mé strany je možné dělat změty třeba ještě do 13. do rána minimálně. Ale jestli si chceš tabulku nějak sesumírovat, necháme to na 21. večer 😉

medvi11
12. okt 2011

@caramilla no to VTC měla nějak objednávat Oravka - původně, takže se nějak domlouváme, že bych to udělala já s jejími přihlaš.údaji. Toho wendy není zase až tak moc, takže to bys nestihla někdy zítra? Ať to tu dojde tak nějak současně a odešle se obojí zaráz k vám na šití 🙂

caramilla
12. okt 2011

@animal nejde mi zapisovat do tabulky s nitěma, ty jsi ji uzavřela? Chci určitě hnědé kóny a i další barvy...

caramilla
12. okt 2011

@medvi11 jo, aha, no ptala jsem se tě na to tento týden a napsala jsi, že to mám objednat já, tak jsem s tím počítala. Ale rozhodně, rozhodně, rozhodně mi nevadí to přenechat někomu jinýmu:D
Tak to abych udělala rychle poslední změny, než odjedu do práglu 😀
wendy zítra objednám

medvi11
12. okt 2011

@caramilla díky! Díky! Díky!
teda už teď je mi záhadou, do čeho to vše nabalím, igelitky moc nevedeme, krabice taky ne 🙂 ale bude sranda...možná 🙂

animal
12. okt 2011

@caramilla jo teď je zavřená, vyskytla se tam chyba v počtech ačkoliv to všechno sedělo, nevím, co se stalo, ale našla jsem chybu u jedné holky, zmizly ji tam metry softu, tak čekám na její vyjádření

caramilla
12. okt 2011

@medvi11 no, já po USA taky už nemám igelitky 😀 😀 Musím objednat ty ošklivé neekologické plastové obaly a moooooc se na ně těším, páč konečně nebudu každý balík balit 10h izolepama a vymýšlet, jak igelitku narafičit, ale prostě jednoduše udělám líp-líp 😀
Vtc jsem si upravila, tak a ulevilo se mi další tentotýdenní břemeno 😉

animal
12. okt 2011

@medvi11 ano kujů

caramilla
12. okt 2011

@animal aha, no, možná by bylo lepší radši udělat ještě druhou table - aby soft byl furt zamčený a ty nitě odemčené
Prosím, napiš mi tam ty hnědé, ať se nenaplní minimum než přijdu z divadla 😀
Pak chci 4 ks černých 1000m a bílých 1000m, to vím určitě, smazala jsem to z VTC, páč tady je to levnější a zbytek podívám se zítra🙂
Dneska jsem koupila v galanterce Aspo 1000m jednu cívku za 46 Kč 😀 😀 😀 Ale furt mi přijde lepší ke konkrétní látce to vybrat na místě přímo, když to přiřadíš, než nakoupit 10 odstínů, aby alespoň jeden ladil. Ale utěch 1000 m si vezmu snad od každý barvy a taky mix🙂 Mám doma totální nedostatek nití 😀

medvi11
12. okt 2011

@caramilla no s nitěmi taky bojuju, nemám, nemám ,nemám skoro žádný výběr,...akorát je už nemám kam dávat ☹ tož u nás se pojedou kupovay´t do IKEA police na boxy s šicími potřebami (aspoň mi do toho tolik Jana nepoleze...snad)

animal
12. okt 2011

@caramilla funguje to? udělala jsem to zvlášť https://docs.google.com/a/bibu.cz/spreadsheet/c...

animal
12. okt 2011

@caramilla ASPO to je česká výroba a jsou docela drazí, ale kvalitní.

animal
12. okt 2011

@caramilla hele a ta 1000metrovka se vleze do normoš stroje jo?

caramilla
12. okt 2011

@animal no, to jo, mám jejich nitě moc ráda🙂

animal
12. okt 2011

já už mám MYLL 😀 😀 😀 😀 paráda, merino je ňuchací a úplet na tričko boží a všechno boží 🙂 @ivuska.h děkuju

maly_prcek
12. okt 2011

Taky mám od včerejška Mylly (výhoda os. odběru 🙂) a fakt skvostné... @ivuska.h Díky Ivuš! Opravdu VELMI podařená hromadka 🙂 Merino je jemňoučké nekousavé i když dost tenké, Puly jsou takové jiné na omak než jsem zvyklá, lemovací gumka mě překvapila (míň pruží, ale je krásně tenoučká), velury jsou prostě nádherné (syté barvičky, už se na ně třepu), flís mně taky přijemně překvapil (tlustý, takový zajímavý nízký povrch), patenty taky fajné...
Eště se pomazlím a jdu ho oprat 😉 😀

michamicha
12. okt 2011

@denisocka já bych asi párala na obou stranách nohavice a pak na ten přední díl našila to vyztužení a normálně pak znovu prošila ty boční švy u nohavice 😉 nevim jak jinak to popsat 😅

daisyr
12. okt 2011

@crawler K tomu beránku, pokud Stassy odvolala těch svých 30 cm, tak mi to můžeš nechat vcelku a vezmu to všechno... no uvidíš, kolik toho nakonec zbyde, kdyžtak mi písni a nějak se domluvíme

caramilla
12. okt 2011

Jo, holky, jak se zachází s tím merinem? Já nic doma kromě vlňáků z merina z toho nemám. Ještě ponožky z lidlu, no 😀 😀 😀
Na kolik to mám prát? V pračce, v ruce?
Dík

medvi11
12. okt 2011

@caramilla hlavně V RUCE!!!

medvi11
12. okt 2011

@medvi11 ptala jsem se Ivči, jestli to vyprat v pračce, jestli to snese sušičku, tak říkala, že je to určeno na ruční praní...no superwash to není, ale je to moooc příjemné (ale pro lenochy jako já, co vše hážou do pračky a pak do sušičky to bude děs)

daisyr
12. okt 2011

tak jsem vytvořila tabulku na nažehlovačky.... teda vzala jsem tu z minula od @animal, tak snad to neva ..?
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Au...
tak kdo máte zájem, pište se a pak objednáme... jen když budem chtít ty lepší ceny, tak by to zase muselo jít přes někoho...

medvi11
12. okt 2011

@daisyr tabulka se mi vůbec nezobrazuje ☹ ne teda že bych něco potřebovala 🙂