icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

terezita
12. okt 2011

@ivuska.h ivus tak jsem poslala konecne ten doplatek za mylly 😅

mooncaa
12. okt 2011

Holky, na VTC si zkontrolujte, kdo tam co máte, někdo mi tam dal věci, co jsem nechtěla, tak jsem to smázla, ale asi to někdo vepsal omylem mě místo sobě, tak aby mu to nechybělo.
Jednalo se o knoflik na potahování a průchodky 2-dirkové černé.

lukrecia
12. okt 2011

@daisyr do té tabulky mi nejde vpisovat :(

lillyzelvicka
12. okt 2011

@medvi11 jaká barva ta fialová ?Ať vím co objednat http://www.stoklasa.cz/knoflik-detsky-velikost-...

maly_prcek
12. okt 2011

@sufik1 Tý jo, tak mně to šlo pěkně... No dobře - první zkušební kolečko jsem přiškvařila i se softem, dala jsem si teplotu tak od oka jako že je to jedno a bylo to spíš na trojce a to bylo teda moc... 🤐 Obstřihla jsem kolem dvou smajlíků obdelníček (nic přesně kolem), položila, žehlila ježděním na "přesně mezi dvojku a trojku" a počítala do 30. Pak jsem žehlila jiné věci, aby to vychladlo a za chvíli oddělala fólii (při hodně detailním blízkém zkoumání tam jde VELMI lehce vidět hranici toho čtverečku fólie, ale pěkně se to oddělávalo) a ještě chvíli žehlila samotné a vypadá to hezky, uvidíme co po praní...

medvi11
12. okt 2011

@lillyzelvicka fialová je tam jen jedna, č.6 🙂

maly_prcek
12. okt 2011

@denisocka Já bych vzala nějakou látku - starší triko, tepláky,... to tenkší podžehlila vlizelínem. Vystřihla bych si kolečko, oválek, čtvereček, jablíčko, hruštičku, ... a nalepila to Koresem v tyčince na místo kde jsou kolena nebo hustě našpendlit. a pak obšít hustým cikcakem, tričkovinu klidně jen narovno. Tepláky by se mi párat nechtělo a když vybereš pěknou látku, nikdo nepozná, že to tak nemělo být... Nebo můžeš prošít ještě ějak ozdobně tu záplatu, to jsem taky viděla u nových gatí...

medvi11
12. okt 2011

VTC ukončeno, objednávám, kdo by to náhodou chtěl přepsat, originál naštěstí mám uložený 🙂 Wendy do zítra rána můžete přepisovat, Caramilla bude objednávat až zítra. POZOR! netuším, kdo přepsal cenu LAMY, ale ta platí až od 3 kg (to je jen u fialové a šedé), pod touto hranicí je to dražší, takže buď bude krémová dražší nebo něco málo přihoďte 🙂

medvi11
12. okt 2011

@maly_prcek no on je problém se tam se šicím strojem občas dostat, jak jsou ty nohavice úzké, dlouhé...a pěkně blbě se to šije ☹ aspoň mně...proto používám zažehlovací záplaty ještě předtím, než je to durch prodřené ☹ ale nějak to nechce držet a odlepuje se to...jdu objednávat to VTC ☹

ivuska.h
12. okt 2011

Jsem ráda, že se látky z Mylly líbí! Co se týká vlny, doporučuju prát jen ručně a ve studené vodě, to, co člověk bere jako teplou, je často i kolem 40 stupňů a když pak na to dáte studenou na máchání, může se to zdrcnout. Takže voda skutečně spíš vlažná. Nebo pokud má pračka opravdu šetrný program na 30, taky se to dá. Ovšem ta moje ho má tak šetrný, že se to tam převalí 1x za minutu a vypere se prd. Takže peru raději v ruce, za tu námahu to stojí, míň to plstnatí a vůbec. Až budu mít ty drahé vlňáky z USA, tak si je budu taky hýčkat 🙂

@maly_prcek Dík za čokoládu, měla teda nějakou krátkou trvanlivost, na to, že jí bylo 300 g 😀 😀 Na mail ti odepíšu zítra, teď jsem tu jen na skok z manželova notebooku.

Dneska šiju podvlíkačky na děcka z Mylly merina, pak mám nařezáno na mikinu pro Klárku, tričko a tepláky, to bude taková růžovo fialová souprava. Pak musím i něco na Ondru, aby mu to nebylo líto.

@crawler V ruce jsem ho neměla, ale vypadá dobře, funkcema stejně jako ten můj NV10, moc nevím, v čem se to teda liší... možná víc plastu ve střevech nebo nevím, to by se chtělo zeptat prodejce.

ivuska.h
12. okt 2011

Jo a pozor u Mylly oboulícu, dost ochotně se páře ve směru šířky látky (kolmo na pružení).

denisocka
12. okt 2011

@maly_prcek no,tak ty si mi dala. z toho co pises mam doma iba tie teplaky a stare tricko 😀 . problem je ten,že do tych teplakov nevojdem s masinou aby som to normalne zasila,su uzsie

animal
12. okt 2011

@ivuska.h jejda a jak se tomu vyhnu ? Opice byly oboulíc?

ivuska.h
12. okt 2011

@animal Myslela jsem merino oboulíc, napsala jsem to nepřesně... Opice jsou v pohodě a je to jednolíc 🙂

animal
12. okt 2011

@ivuska.h aha, ale na jednolíc je super, pěkná gramáž..... no a tomu merinu se vyhnu jak, taky ho mám

ivuska.h
12. okt 2011

@animal No musíš pořádně šít 🙂) Co nejširší steh na overlocku, zahnutý jednoduchý lem raději s větším přesahem za linii šití (když se šije dvoujehlou)... Mě takhle teď jdou trochu nitě z roláku, co jsem si šila, právě na tom spodním lemu, mám to šití hodně u kraje, tak jsem zvědavá, co se s tím bude dít dál.

maly_prcek
12. okt 2011

@denisocka Teď jsem to zkoušela - jaksi to tam shrnu, abych tam měla pár cm místa (taky to nenavleču), mám shrnutou i tu záplatu a pomaličku by to šlo šít... Ale hnusná piplačka. A nebo v ruce - něco netřepivého a jen prošít ručně dokola. Na to by byla fajn ten oboustranný vlizelín....Lepší teplákovina - je tlustší nebo třeba flís? Nevim, hledej co lze rozstříhat 🙂

animal
12. okt 2011

@ivuska.h tak děkuju za rady 🙂

denisocka
12. okt 2011

@maly_prcek diky.sak potom ukazem vytvor

maly_prcek
12. okt 2011

@denisocka Eště že tam nebudu, až budeš nadávat 😀

stassy
12. okt 2011

@ivuska.h Ivi, a nějaký typ na šití na obyč stroji bys neměla? 😀 Jsem si plánovala, jak z toho oboulícu střihnu kamašky, ale teď teda nevím, jestli to dám.. 🙂

ivuska.h
12. okt 2011

@stassy No na bočních švech problém mít nebudeš, páře se to fakt jen po šířce, takže problém bude u zakončení nohavic, rukávů, výstřihů atd. Funkční, ale trochu hnusné řešení by byla lemovací gumička, funkční, ale pracné řešení zalemování proužkem té vlny (podehnutý z lícu i z rubu), případně prostě dvakrát podehnutý lem... No a rizikové řešení je ten jednou zahnutý lem a dvoujehla. Nebo tam můžeš dát lem ála patent, ale raději bych to pak projela cikcakem dvakrát, kousek od sebe.

stassy
12. okt 2011

@ivuska.h Díky, zkusím a uvidím, jak se s tím poperu. 🙂 Mmch kdy můžu očekávat balíček? Zítra? 😵

caramilla
12. okt 2011

@crawler 1000 m beru do normo stroje

Díky za tipy na to nažehlování, jsem zvědavá, kolik toho zkonim🙂

Divadlo bylo úplně perfektní, Jasmínka maminku vůbec nepotřebuje, vyřídila jsem 50 mejlů, přečetla 10 stránek diskuse jen za blbý jeden večer času (jsme děsně ukecaný!!! 😀 ) a teď namažu záda koňskou mastí a jdu na kutě🙂

Wendy zítra objednám, stejně jako beránka z MTX, ostatní si přehoďte k Somikovi na pipkárně🙂

caramilla
12. okt 2011

Tak jsem se ještě pohrabala v table wendy - upravila jsem tam ceny - např. u té lamy jsem doplnila ty aktuální vyšší, krémová je levnější než jiné barvy🙂

medvi11
12. okt 2011

@caramilla Doufám, že sis divadlo užila 🙂 právě jsem potřetí překontrolovala objednávku VTC, lítá mi tam asi 70 Kč, skladem nemají připlétací nit, ale měla by být tento týden, tak uvidíme...nicméně je objednáno...

caramilla
13. okt 2011

@medvi11 Tak 70Kč je ještě dobrý🙂)))

medvi11
13. okt 2011

@caramilla no koukni na slípky...tam bude ten lítací problém, 4m pruženky lemovací...DOUFÁM...

caramilla
13. okt 2011

@medvi11 Ty, medvi, já potřebuju tvojí doručovací adresu!!! Na to Wendy! Posílala jsi mi ji? Já už jsem totálně mimo:(

medvi11
13. okt 2011

@caramilla máš ji v ip