Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@koki_melo ne, jsem Rak, ale manžel o mě tvrdí, že jsem děsně tvrdohlavá, taky jsem perfekcionistka, no prostě kombinace jako víno 😀 - beru to přesně jak píšeš... když už mám zkazit materiál, tak ať si to aspoň procvičím a další mi třeba už půjde líp... nepárala jsem prakticky jen PD a ZD, jinak komplet rukávy, kapucu... ale ono to stačí... teď jsem vymyslet, jak to udělat tak, aby ten druhý pokus seděl líp, že 😝
@caramilla já jsem se úplně zapotila při čtení o jasmínce v plavání 😨
ale hlavně, že je vše OK.
Já jsem si u nás v plavání všimla, že naše instruktorka sleduje děti i mimo bazén, které zrovna neplavou v naší skupince. Ale stát se asi může cokoli, jsme přece jen lidi. Já dnes na příklad ráno nechala sletět malou z postele a říznout se hlavou o noční stolek. A to jsem seděla vedle ní. Jenže jak byla v tom spacím pytlíku, tak se kutálela nějak rychle, že jsem ani nestihla zareagovat. Teda mozek jo, ten si představoval, jak dítě chytám,ale tělo provděpodobně s mozkem v tu chvíli nespolupracovalo 😅 😀 Na štěstí se taky nic nestalo 🙂
Tak co máte našito? Když byl tak dlouhý výpadek? 😀
@caramilla Hele, jestli pak Jasmínka s úsměvem odplavala zbytek hodiny, tak z toho evidentně žádné trauma nemá🙂 Já se topila v 7 letech a znamenalo to, že jsem několik dalších let odmítala vlézt do vody (což na škole s bazénem, kdy plavání bylo součástí Tv byl trochu problém). V tu chvíli to pro tebe muselo být děsné, instruktorky budou určitě ostražitější. Ono u těch dětí stačí zlomek sekundy a je problém (a to třeba i na souši).
dáte nejaké recenzie na sušišky ovocia, za primeranú cenu dobrú kvalitu?
@ucitelka70 Moji rodicove i tchanovci maji tuto cca rok a jsou spokojeni, zatim susi bez problemu, hlavne houby a jabka na krizaly. Ale treba svestky musi susit 2x dele nez je v navodu. Ale to asi clovek vychyta pri provozu. http://www.heureka.cz/?h[fraze]=Bielmeier+BHG+601
Děvčata, neměly byste některá zájem o patenty z mylly- konkrétně světle tyrkysovou, oranžovou a béžovou. Minimální odběr je 2m a já využiju od každé barvy cca půl metru. Objednávalo by se přes @ćrawler.
@kamishek já mám sušičku zamler a suším vše i rajčata. Jen poprvé jsem je sušila posolené. Ale už to nedělám. Lepší je to bez a potom naložit do oleje.
@katka82 jo, já vím, že se sušívají v troubě s pootevřenými dvířky... jenže já mám troubu chytřejší jak já a jakmile jí pootevřu dvířka, tak přestává topit, takže v tomto směru je to pasé... leda by to šlo nějak na nízkou teplotu za zavřenými dveřmi 😅 ale je fakt, že to jsem ještě nehledala, tak zkusím ještě pogůglit 🙂
@sislik2010 super, konečně reference a rovnou pozitivní, díky 😵
@kamishek ale připrav se na to, že to trváq dlouho. My máme solární elektrárnu, tak mě to tak nebolí. Nemá to asi ani velkou spotřebu, ale hučí to třeba celý den. I meruňky, švestky. Jabka jsou dřív. Dávám tam i bylinky ale ty jen frk frk.
@sislik2010 o tom vím, ale snad to aspoň ve výsledku bude levnější než kupované sušené rajčata, když budou z domácích zdrojů 😅
@sinala tak to jsem asi nechtěla slyšet 😀 😀 😀 ale dík, vezmu to na vědomí, až to jednou budu zkoušet ;) holt je budeme sprásknout rychle - taková oběť 😀
@kamishek to je divný, nám vydrží celý rok. V případě, že je jich i dost nasušených. Teď dojídáme poslední skleničku. 😢
@kamishek @sislik2010 ono asi byla nějaká technologická chyba v postupu 😀 😀 😀 , třeba byly málo usušené 😉
@sislik2010 a sušíš je vcelku? a úplně do sucha, nebo je necháváš trošku vlhké uvnitř, jako bývají ty kupované? My je jednou sušili, nakrájený na čtvrtky a uplně natroud a v oleji už nezměkly...zato se tedy nezkazily. V jídle se to pak rozvaří do měka, ale jsou jiný než kupovaný.

@macin73 Nejsi náhodou znamení býk? 😀 Já teď takto předělávala celé kalhoty. Kdybych je vyhodila, nebylo by to tolik škody jako další 4 hodiny párání, nervů, práce. Ale mě to prostě nedá a musím to dotáhnout to konce. Když už nic, tak se aspoň na tom pocvičíš, ono jak jinak se to člověk má naučit, než na svých chybách. Držím palce, ať se ti to podaří dát dohromady!