Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
.. hmm, taky bych mela emmajzlici neco spichnout.. jen tu zrovna montujeme a stehujeme komody a reorganizujeme pokojik (boze, kde to dite vzalo tolik kramu??) 😝 no zabava na nedelni slunecny den.. 🙄
Holky, zase perlím... nažehluju poprvé reflexky, hned první jsem dala opačně, takže se mi přilepila k žehličce... no byly 2 v noci, tak jsem si říkala, jsem unavená, je to první pokus... ráno jsem žehličku zprovoznila, nažehlila 5ks a u šesté jsem už přestala být ostražitá... 😠 - jako sloupla jsem ji z té žehličky celkem šikovně, má jen lehké šrámy... nažehlily byste ji znovu a správně, nebo už to nebude fungovat a akorát zprasím výtvor? díky!
@bordino krásné, vám se beránek určitě zdaleka vyhne 🙂
Jinak teda nevím, odkud se to pořekadlo bere, já ho slyšela prvně až tady na MK.
@betelgeuzz já už ho slyšela před lety od mé mamky, takže to je nějaká stará tradice, jen se o ní asi plošně tolik neví... možná je i krajová (pocházím z východních Čech)
Též jsem klukům ušila něco nového, když se tu traduje ten pokakaný beránek 😀 😀 Softky s úpletem do nepříznivého počasí. 😉 PS: mašinka měla být našita na druhé nohavici, takto vagónky hold pokračují na ZD 😀 😀 (foto ZD mám rozmazané, tak alespoň toto 😉 ) Ale co jsem zkazila nejvíce, je to refl. logo Mama fakctory, měla jsem nějak rozpálenou žehličku či co 😅
@betelgeuzz obdarovávání aby "beránek" nepokakal je opravdu starý zvyk a obdarovávání mělo být výrazem radosti nad Ježíšovým vzkříšením 😉.
@a_lexa to jsem pochytila, proč se to dělá. Ale že my jsme to nikdy neříkaly, tak nevím, jestli jen u nás v rodině (nejsme věřící), nebo obecně tady na Moravě se to neřeší.
chystám se našití z lille, šijete všichni jehlami na úplet? doma ji nemám, tak bych musela až v úterý koupit. A dvojjehly existují taky speciální stretch?
máte někdo tu tabulku na hromadku z moraviatex? Psala jsem si o ni přes IP a zatím mi nic nedošlo.
@betelgeuzz na Moravě to není známé, aspoň já jsem o tomto zvyku nikdy neslyšela až tady na MK
@evaon ty gatě jsou krásný
@daisyr krásný softky. To museli mít kluci radost!
@bordino nádherný recyklace!
@laeela malá v sukýnce už nevypadá jako mladší bráška, taky jí pěkně dorostly vlasy!
@veronik77 moc povedená ottobří mikina!
Já se kvůli beránkovi nepřetrhla. Čepky jsem šila obě s dětma a raraši měli takovou radost, že je nosili i doma🙂 Ted se hodí, jsme na chalupě a je tu vcelku nevlídno.

Moje včerejší šití pro Jéčka, kvůli beránkovi... 😀