icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

snowwitch
20. apr 2014

@jieff Hezký čepičky. a myslím, že je ještě vynosíte dost a dost...

macin73
20. apr 2014

Tak hurá hurá hurá... softshellka pro K. je konečně hotová. Díky ještě jednou všem za konzultace! Snad bude sedět líp, než první verze. Už jsem ji musela včera nad ránem dodělat, strašila mě tu děsně 😕. Spokojená jsem tak napůl, je tam spousta věcí, co se mi až tak nelíbí, ale už jsem nevěděla, jak to udělat líp. Fotky jsou nic moc, normálně fotím šicí počiny kompaktem, ale ten teď nemám doma... hlavně ty barvy jsou nějaké divoké... 😝.

snowwitch
20. apr 2014

@macin73 Bunda parádní a obdivuji, že ses do toho předělávání pustila, já bych na to neměla nervy.

macin73
20. apr 2014

@snowwitch Děkuji. No jako taky jsem si říkala, že jsem to měla nechat a radši začít znovu... bylo by to rychlejší a určitě i jednodušší. Ale tak pokořila jsem ji, snad podruhé to bude už lepší.

anastazieb
20. apr 2014

@betelgeuzz stretch jehla je lepší, ale asi se to dá i s tenkou normální. Dvojjehlu ale každopádně stretch, mně třeba s normální úplety šít nejdou, vynechávala mi stehy.

@macin73 bunda je moc krásná 😉

snowwitch
20. apr 2014

Tak a já sem jdu konečně taky něco hodit. Softky a maskáčové tepláky sem měly přijít spíš v pátek, ale nechtělo se mi stahovat fotky. A aby ani nás nepokakal beránek, tak rostoucí tepláky pro J, 3/4 (kraťasy) pro mladší a 2 tuniky, co jsou oběma spíš jako šaty. No, a na jedné je vidět, jak se tam prokletej vlnitej lem točí na horu 😠

anastazieb
20. apr 2014

@snowwitch takovéhle otáčení nahoru je myslím docela běžné, to asi nijak moc neovlivníš, ono se to po vyprání a nošení zas bude točit a vracet jinak 😉

macin73
20. apr 2014

@snowwitch Nádhera... taky jdu zrovna vybírat látku na nějaké tunikošaty a hlavně už vytáhnout střih na větší velikost.

daisyr
20. apr 2014

@macin73 super, mně se líbí 🙂 a též tě obdivuji, já bych také neměla náladu to moc předělávat, buď bych to někam uložila a třeba se do toho pustila, pokud by to bylo ještě použitelné a nebo jen tak nějak zjednodušeně, aby to bylo alespoň na zahradu 😀

@snowwitch hezké to máš a ty otáčecí alias rostoucí tepláky a kraťasy jsou super nápad

daisyr
20. apr 2014

@macin73 tunikošaty jsou u holčiček určitě super, ze začátku jako šaty, pak tuničky, dlouho vydrží a ve školce užijete 🙂

daisyr
20. apr 2014

Ještě jsem narazila na kartě na jedno foto, tak vám to sem hodím. Nic extra zajímavého, ale mě se táák líbí, jsou bambusové, krom vrchního dílu opiček a pasu, takže jsou super příjemné. A i když tyto barvy (žlutá a většina odstínů hnědé) nemusím a nesluší mi, tak se mi to moc líbí. No prostě obyčejné trenýrky pro synka a já z ním mám takovou radost, snad mě chápete 🙂 🙂 🙂 Jo a vevnitř jsou na předním díle švy hezky schované dovnitř, pohrála jsem si s tím, aby v této zóně nic neškrábalo 😀 😀 😀 😀 😀

macin73
20. apr 2014

@daisyr krásné a chápu 😀 - podle čeho jsi je šila?

sufik1
20. apr 2014

@macin73 no ta je úžasná 😵 😵 😵 😵 😵 odkud máš ten světle šedý soft???? Ten se mi líbí.

macin73
20. apr 2014

@sufik1 jé, děkuji 😵... no já brala soft vždy jen od Elišky...

daisyr
20. apr 2014

@macin73 tyto jsem šila z obkreslených kupovaných, ale už jsou tak tak. Kdysi jsem si ho překreslila a dostala se k tomu až teď. Ale už mám v záloze střih z ott. 😉

argo1
20. apr 2014

@daisyr Super gate, ty aplikace museli dat zabrat, smekam 🙂 .
@macin73 Teda, jses uzasna, zes tu softku pokorila! Je pekna a obdivuju zacisteni zipu, to ja furt nedavam... 😉

macin73
20. apr 2014

@argo1 Díky! Taky jsem se s tím zipem něco natrápila... ale ještě mám co zlepšovat... 😝. Jinak je to vlastně první oblečení se zipem (jinak jsem se zipem šila jen dudlíkovou taštičku).

a_lexa
20. apr 2014

@betelgeuzz hmm, tak na Moravě nevím - pořekadlo se u nás říkalo už když jsem byla malá a u věřící rodiny nejsem. Na Moravě nevím - pocházím z Čech. Jinak na úplety raději stretch jehly, nebo jehly s kulatou špičkou - když jsem je nepoužila, tak se mi občas stalo, že jsem prosekla na nit a ona mi začala utíkat, takže jsem pak měla od švů puštěná oka 😝 . Od té doby raději na dražší úplety hlídám co mám za jehlu.
@macin73 ty brďo - ta se ti moc povedla 🙂
@snowwitch parádní věcičky. A ty tuničky jsou super - ta zelená to krásně rozsvítila. 🙂

snowwitch
20. apr 2014

@daisyr Nadšení z trenýrek naprosto hápu, já pořád nedokážu ani kalhotky pro holky 😕 A rostoucí tepláky jsou obšlehnuté Farmers....ale jsou praktické...jejich tepláky takhle starší nosila od 10m do 2 let 😀

mehlo
20. apr 2014

@macin73 je naprosto perfektní!!!

Já měla zase šicí absták, takže jsem za včerejšek a dnešek ušila čepičku pro Petu, pro sebe tričko podle střihu z Burdy, ale ze šílený látky tak nevím jestli to budu nosit někam ven nebo ne a dneska dvoje kalhotky z bambusu od @arlette a nový boxerky pro Petulu, než jsem ten střih poupravila a ušila tak mi to trvalo asi 2 hodiny. Fotky až později. Ještě jsem to nestihla nafotit.
Ted zrovna peču konečně mazanec.

terezita
20. apr 2014

@macin73 je krasna! 😵

a ja prihazuju dnesni odpoledni rychlovku pro em., aby nas taky ten beranek nepokakal.. jen jeste treba do rukavu navlect gumu, ale to az bude modelina doma. predpokladam, ze bude z te zuzu nadsena. uz abych porodila, ty hormony delaj teda divy, normalne bych ruzovou nekoupila a ani z ni nesila.. 😝 😀

anastazieb
20. apr 2014

@terezita nádhera jako vždy 😉 Ten bílý proužek je z Wendy? Jak ty to děláš, že ti všechny ty látky k sobě vždycky tak krásně ladí 😉

mamata
20. apr 2014

když je tady řeč o Wendy, jak to u nich vlastně chodí?? marně od začátku roku vyhlížím černý jeans úplet, teď už není ani ten modrý, budou ještě vůbec??

terezita
20. apr 2014

@anastazieb jj, ty prouzky jsou wendy. docela me prekvapili, bo mne se ty jejich vzory nelibi a tyhle barvicky jsou paradni. no a vetsinou kupuju 2 latky k sobe a doma mam haldy zbytku, ze k tomu vetsinou neco vyhrabu.. a ty hvezdy jsou dobry, pulka latky jsou male a pulka velke, takze mas dva vzory v jednom 😅

a_lexa
20. apr 2014

@terezita To je tedy mazec - prý odpolední rychlovka. Moc hezké provedení. 😵 A líbí se mi jak je to řešené u krku. Střih je FM?

terezita
20. apr 2014

@a_lexa jj, gitta

petkasv
20. apr 2014

@terezita já mám mžitky před očima 😀 😀 😀 😀 ještě 7týdnů a budeme mít z em. žužu královnu 😀

terezita
20. apr 2014

@petkasv az vytlacim orlika a budu zas normalni tak budu doufat, ze z toho rychle vyroste.. 😀 😀 😀

anastazieb
20. apr 2014

Moje rozloučení s formulovým úpletem 😢

sinala
20. apr 2014

@macin73 máš to moc hezky ušité, já teď bojuju už s druhou philipou a to prošití mám jak začátečník a opravovat to opravdu nebudu 🙂