Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@piecee krásné věci!!! Odkud je ten modrý patent na pyžámkách?
@anastazieb děkuji 🙂 ani nevím odkud je mám ho od kamarádky co bere ve velkém takže zdroj ani nevím 😕 🙂
@anastazieb saticky jsou moc pekne 😉
@petkasv , to bricho v tech kalhotech je tvoje 😅 ?, tezce zavidim 😉 , vubec na nem nejde poznat, ze tam bydlely 2 deticky
@ucitelka70 ta souprava je super 😉
@elixia zabickova teplakova super 😉
@bury já zpětně dočítám a koukám, že to samé ti už řekli jiní 😉No a samozřejmě platí to, že Ty jako tvůrce své počiny vždy vidíš přísnějším okem😉takže hlavu vzhůru a podle mě by zdejší Dadky Day fakt mohla obsahovat jen ty prvotiny,protože všechny zdejší výtvory jsou prostě skvěléé!!!!
Holky, říkala jsem si, že bych si pořídila kleště a plastové patentky z Aliexpress, třeba něco takového http://www.aliexpress.com/item/KAM-Snap-Pliers-.... Kupovala jste je některá na Ali, dobré, špatné? Děkuju za zkušenosti.
@piecee krásne, krásne, krásne, krásne.........
@lip72 Mám, ale asi ti neporadím. Můj stroj má zvrchu prostě velké kolečko, kterým se přítlak patky reguluje. Nahoře na stroji mám odklápěcí desku, na které jsou namalované všechny stehy. Když desku odklopím, je tam i to kolečko na přítlak patky, ale pochybuju, že ho mají i ostatní stroje, ten můj je celkově velký, má tam na to hromadu místa... Mám totiž 7700. Jaký máš ty, nedá se na netu najít návod? Nebo najeď na Dámu http://diskuse.dama.cz/diskuse.php?d=23139 to je odkaz přímo na diskuzi ohledně strojů Janome, napiš, jaký máš typ stroje a určitě ti někdo poradí.
Přidávám nově ušité tričko (lille+mtx), mám z něj radost a dcerce moc hezky sedí. Jen jsem tedy děsně líná a šila jsem vše šedivou, protože byla navlečena a tříkrokým cikcakem,protože se mi nechtělo šachovat s dvoujehlou. Plus moje prvotina z látek z flextexu /kapsy jsou našité opačně-všiml si až manžel/.
@koki_melo ten web vůbec neznám, takže v tomhle nepomůžu... kupovala jsem ale kleště na ebayi a zaplatila jsem podobnou cenu za kleště i se 150ks patentek... tož to zvaž 😉 já mám přímo tutok sadu - http://www.ebay.com/sch/i.html?_sacat=0&_from=R...
já kupovala od prodejce "afantistore" a vše proběhlo bez problému 🙂 ale ono je to asi fuk od koho to člověk koupí, pokud mají hodnocení nad 99%
ještě by bylo fajn, kdybych se tak odhodlala ty kleště taky někdy vyzkoušet 🙄 ale to už jinde jsme, to je jiná pohádka... 😝
není to dadka, ale značně mizerně zpracované (a ještě hůř vyfocené, foceno mobilem) - perníková souprava - tričko, nákrčník a čepička... čepičku jsem šila dneska, ostatní už funguje nějaký ten týden, ale teda raději budu šít gatě a trika, dvě stejné čepky jsem šila skoro celý den, a to jsem neměla děti doma... starší má úplně stejný kompletek ve větší velikosti, dělají teď s babi v hudebce představení perníkové chaloupky 🙂
Holky, ještě jsem chtěla....Vytvořila jsem na FB svoji soukromou skupinu s přebytečnými metříky látek. Budu se snažit postupně obeslat pozvánky přes mail. Jen abyste věděly, co to je. Nevím, zda jde připsat nějaká zpráva k pozvánce.
Pokud nemáte FB, tak se omlouvám za nevyžádaný mail. A chcete-li přebytky vidět, tak mi písněte, že nemáte FB a já si udělám novou skupinu kontaktů 🙂
Taaak a po víkendu snad přidám své novinky a dodělám restíky ohledně emailů 🙂

@veronik77 jako.....prve píšu a pak dočítám....... 😀 😀 😀 😀 jsme ta ouška viděly u bordino obě 😀 😀 😀