Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Holky, tu kost vidím poprvé. Jak se to používá?
Holky prosím nedávali jste tu někdo nedávno strih na takovýto menší koho polštář ? Dekujii http://www.sew4home.com/projects/pillows-cushio...
@laeela to je boží to si musím ušít když má malý můj polštář 😀
Tak když je ten DD pátek, tak dávám svůj středeční výtvor. Chtěla jsem dělat černý kapsy - aby to ladilo s tou zadní a pak jsem na to zapomněla, tak je to nějaký přeplácaný. Je to Car střih vel. 92 zvětšovanej na 110, jak to tu Car jednou popisovala jen prodloužit a zvýšit sed. Kolem zadku jsem nic nepřidávala, máme totálního hubeňoura 😉 Není to nic novýho 😒
Ta čárka na kapse je od křídy - vidím to až teď na fotce 😀 😀
@crawler u mě to je tím, že mi blbne AVG, takže to dávám za vinu jemu. Musela jsem ho přeinstalovat a pak ještě násilím vypnout PC, páč nebylo jiné možnosti. Sice mi stejně blbne, ale fotky už vidím. Příčin asi může být hodně. Zkus jiný prohlížeč, pak třeba restartovat, co já vím.... Přeju, ať se ti to brzo spraví neb já jsem byla z toho plošílená!!! 😕 😀
holky, měla bych na vás jednu otázku, koupila jsem si na VTC šikmý proužek v malinové barvě, když bych ho našívala na bílé froté, obarví ho nebo už je vysrážený?? máte zkušenosti?
Jinak Filip v tričku spal a od rána už v něm zas chodí. Kupodivu na tom divokém vzoru zatím špína nejde vidět. 😀
@betelgeuzz aha , tam se taky jedna planetka takhle jmenovala, jsem myslela že je to vymyšlené 😀
Holky co si myslíte o šátku s podílem merina na léto by mohl být fajn ne ?Konkrétně tento Ellevill Air Merino
Holky, právě se mi rozpadl chránič matrace (ten zátěr popraskal a odlupuje se) na manželské posteli. Takové to froté se zátěrem. A to ho nemám ani rok. Nedávno tu někdo to froté se zátěrem zmiňoval. Nemáte zkušenost s metráží - jak vydrží a jak je prodyšné???
@lillyzelvicka Za sebe bych merino na léto nebrala (ale hlavně proto, že odmítám prát šátek v ruce)....já mám na léto nejraději bambus a len (ale len zase musíš žehlit, takže bambus vede)....Kdybys náhodou chtěla, tak tu mám Didymos draky nepomuk se lnem v 6 k prodeji, je akorát na malé mimčo a to moje už má 14kg...
Chtěla jsem se zeptat na lemování triček. Hodně se tu používá patent? Já jsem na trička odstřihla z úpletu proužek. Jaký je rozdíl mezi tím patentem a proužkem? šije se z toho líp, nebo je to levnější?
@betelgeuzz - já moc zkušeností nemám - patent je opravdu většinou mnohem pružnější, než úplet. Je to prostě vyrobený na to, aby se s tím lemovalo - je i silnější. Cenu posoudit nedovedu - určitě je levnější patent z MTX, než Lillestoff úplet 😀 Taky bývá třeba různá šířka žebrování, což vypadá třeba hezky na mikinách na rukávech apod. 😉

@bordino
Nádhera!!!