Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@zuzimia nosič na flľaše napr.
tak jsem nadšeně sedla a ušila si pláťáky..., abych zjistila, že je budu mít až jako motivační na zhubnutí po porodu či co.. vejdu se do nich, ale hodně natěsno 😝 😅 .. a to jsem stejný střih, stejnou velikost měla na sobě v pátek.. jen jsem (doplňte jakékoliv nelichotivé slovo 😀) nějak nezapočítala to, že tahle látka je o něco tlustší a pevnější než ta, ze které mám ty původní... jsem se na ně taaak těšila a houby... 🙄 🙄 🙄 😝 😅
a letnojarní čepička z baby merina pro madlíka (na hlavě se roztáhne a je pěkně děravá.. 🙂.
mám našitou i sukni (pro nás obě), ale v tomhle šeru se to nedá vyfotit, tak počkám na sluníčko
Jdu vás dočíst🙂
manžel si hrál s dětmi, tak jsem mohla Fanouškovi obohatit garderobu ještě o další 2 trika - škoda, že delfín nemá stejnou barvu s proužkem- ladilo by to víc, ale co no...Jinak jsem začala pečlivě začišťovat u krku i ta trika, co zůstanou doma - už jsem zmlsaná - nezačištěná se mi tolik nelíbí 😀 a je to taková rychlovka, že jsem se překonala a i pokaždé vyměnila barvu nitě...
nevím,jak se vám zobrazují barvy na monitoru- mě přijde,že to zkresluje
dlouhý rukáv je antracit z batani + oranžový rib z mylly
krátký rukáv je čokoláda z batani + proužek tyrkys a náplet tyrkys z mylly
@crawler veľmi pekne sú zladené farby.... jednoduché, a pritom krásne....
@snowwitch neboj nič, druhé nonity budú isto podľa tvojich predstáv....
@ucitelka70 v jednoduchosti je krása, že? už je pomalu standart šít z krásných potisků lille,mylly,hilco a jiných a člověk úplně zapomene, že jednobarevné látky jsou taky krásné 😵
pro bordino bychom měly rezervovat den robotů 😀 😀 😀
Holky děkuju za pochvaly. Postava se mi sice nelíbí, ale za to si můžu sama...(Co bych chtěla, když necvičím a jím pořád sladké) Spíš mi vadí, že si nejsem schopná ušít tričko aby mi sedělo. Ty aplikace se mi i celkem líbí, ale v tričku se necítím. Na řasení na bocích jsem se právě chystala, ale nakonec jsem se rozhodla, že tričko dám neteři a zkusím nové...
Jo, a teď budu mít neplánovaně týden frei, neb jsem sešit s objednávkama zapomněla u mámy 😀
Chjo, starší dítko bylo celý den u babičky a já neušila vůbec, ale vůbec nic, neb jsem se s tím strojem prostě nedokázala domluvit... grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
@crawler krasne su tie tricka, jednoduche a super kombinacie....nad tym sedo-zltym uplne slintam 😀 pri zacistovani okolo krku prisivas pasik pruznym stehom? nemohla by si pripadne ( ak by sa ti teda veeelmi chcelo 🙂 ) odfotit ako presne to zahynas a ako vyzeraju konce? ja som to skusala raz,ale vysledok starch a hroza 🙄
domáce oblečenie pre partnerov http://www.sewastraightline.com/2010/10/hes-nev...
@bordino KRÁSA! KRÁSA! KRÁSA!
@laeela NÁDHERA! A to tričko je k sežrání.
@snowwitch nejsem fanda lebek, ale vypadají SUPER!
@crawler ČISTÁ KRÁSNÁ PRÁCE! Jako vždy 🙂
@vondandy PARÁDA, tenhle střih mám ráda, akorát musím šít tak o 2 velikosti menší a prodloužit hore i dole.
Zbaběle jsem chtěla počkat na další stránku, ale co už. Mickeyho jsme 4x přešívala a párala a málem letěl z okna, za ním stroj. Tunička ještě asi dostane nějaké trenýrky nebo legínky.
@bordino tyjo, nadhera, hlavne ta zviratkova mikca!
@crawler presne, jednoduche, ale krasne!
@snowwitch prosimte, jake dd, nahodou jsou pekne a oblecene vypadaji hezky!
@mahafi kalhoty jsou paradni, cepka taky. Skoda, ze ti nesedi, tak aspon budou motivacni !
@vondandy moc hezke!
@zuzimia ty kone jsou super!
@koki_melo ty jedes s tema aplikacema, to by me nenapadlo, udelat to jako mysaka! Ja chci sit namornicky ladene tricko a uplne si me nakopla to zkusit vystrihat do tvaru kotvy, no uvidime, co z toho vyleze.
@zikie ja na tom tricku nic podezrele nehezkeho nevidim 🙂. A prikladam se k pochvalam bricha, takove ja nemam ani ted!
@arlette normalne lituju, ze nemam taky ty jablicka, ty jsou paradni!
Jinak dik za soustrast ohledne tech zapranych veci. Neco jsem jakz takz vymachala v perkarbonatu a celkem to neni videt. Ti lille slonici nastesti byli jedno tricko, ne cela latka, a zrovna ti nejsou tak strasni. Ale jedno bodyno a jedno tricko jsem vyhodila, protoze bych se musela nasrat pokazde, kdyz bych se na ne podivala 😀
Holky, prosím o radu... Sháním povlečení do velké postele pro Vilémka, ale jsem poměrně zoufalá... Původně jsem chtěla ušít, ale am. bavlna je š. 110, takže bych musela skládat dva vzory (což není zas takový problém), ale dost se to prodraží. Najít nějakou pěknou bavlnu š.150 se mi zatím nepodařilo. Tak jsem myslela našít nějaké aplikace na koupené, jenže nemůžu na nic pěkného narazit, všude samé květy, šlehy a Hello Kitty... Jsem v tom nějaká ztracená.... Našla jsem krásný povlečení, ale zjistila jsem, že je to 50% bavlna a 50% polyester ☹ .
Nemáte některá nějaký nápad, co ušít a z čeho?
@anastazieb dobrý dotaz. Už jsem přemýšlela i o povlečení pro nás. Jako tisícovka za povlečení se mi dávat nechce a z toho posledního za 500 jsem dost zklamaná 😒

@mahafi mám tady doma 2 těhu pásy, co prodlužují trička, kdybys měla zájem, bílý a starorůžový